Roladki wołowe z pikantną pastą z oliwek i papryczki chipotle

Pikantne potrawy doskonale pasują do naszego grillowego menu. Pyszna i dobrze wypieczona karkówka, pachnące skrzydełka z kurczaka czy doskonale skomponowane szaszłyki w ostrzejszym wydaniu na pewno smakować będą wszystkim zaproszonym przez nas gościom.

 Roladki wołowe z pikantną pastą z oliwek i papryczki chipotle

Gorąc, żar i płomienie ognia tańczące wokół zwęglonych kawałków drewna, to elementy, które bez trudu przywołują na myśl pamiętne spotkania przy grillu.

Składniki:

  • 4 steki z polędwicy wołowej
  • 5 łyżek sosu Hellmann’s CHILLI
  • 2 łyżki Przyprawy do mięs Knorr
  • 2 łyżki czarnych oliwek
  • 2 łyżki zielonych oliwek
  • 2 papryczki chipotle
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 pęczek świeżej kolendry
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Sposób przygotowania:

  1. Umyj przygotowane steki i osusz je papierowym ręcznikiem. Następnie rozbij – przy użyciu folii spożywczej – tłuczkiem na cieńsze płaty. Przygotowane mięso nasmaruj Przyprawą do mięs Knorr, która doskonale doprawi gotowe danie.
  2. Przy pomocy blendera zmiksuj czosnek, papryczki, kolendrę, oliwki oraz sos.
  3. Gotową pastą nasmaruj steki i zwiń je w roladki jednakowej wielkości. Możesz wykorzystać metalowe szpikulce do szaszłyków, wkładając je do każdej roladki.
  4. Gotowe roladki nasmaruj oliwą i połóż na rozgrzanego grilla. Przez około 10 do 15 minut obracaj mięso co chwilę. Podawaj z grzankami i sałatą.