Sałatka grecka à la szaszłyki

Wyjątkowy przepis na szaszłyki z sałatki greckiej. Prosta, apetyczna i bardzo zdrowa przekąska dla każdego!

Sałatka grecka à la szaszłyki

Składniki:

  • ser grecki feta
  • sos sałatkowy
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • cytryna
  • sałata lodowa (lub mix sałat)
  • 2 czerwone papryki
  • 2 żółte papryki
  • czerwona cebula
  • 500 g pomidorków koktajlowych
  • 2 ogórki zielone
  • 200 g czarnych oliwek

Sposób przygotowania:

  1. W misce wymieszaj sok wyciśnięty z cytryny, oliwę z oliwek oraz sos sałatkowy, aby nadać sałatce niezwykły smak
  2. Ser feta, paprykę i cebulę pokrój w kostkę o grubości 1,5 cm. Ogórka przekrój na cztery części, usuń gniazdo nasienne i pokrój w kostkę o podobnej wielkości. Pomidorki przekrój na pół
  3. Liście sałaty zroluj i przekłuj wykałaczką. Na wykałaczkę nadziewaj na przemian: czerwoną paprykę, ser feta, ogórka, czerwoną cebulę, żółtą paprykę, czarną oliwkę.
  4. Każdy „szaszłyk” z osobna polej dresingiem i ułóż na półmisku

Smacznego!

 

Wpis znaleziono dzięki:

- Sałatka grecka

- Przekąska

- Szaszłyki