Surówka witaminowa

Nie masz pomysłu na surówkę, która będzie dopełnieniem posiłku? Wypróbuj bombę witaminową! Kapusta pekińska w połączeniu z kolendrą, cytryną i bazylią to niebo dla podniebienia!

Surówka witaminowa

Składniki:

  • 1 kapusta pekińska
  • 1 Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr
  • 1 marchewka
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 1 łyżka świeżej bazylii
  • liście kolendry
  • 1 cebula dymka ze szczypiorem
  • 2 łyżki oliwy

Sposób przygotowania:

1. Umyj i poszatku główkę kapusty. Marchewkę i dymkę pokrój tak, by otrzymać cienkie paseczki.
2. Warzywa umieść w salaterce. Dołóż świeżą kolendrę i bazylię, a następnie szczypior z dymki – drobno posiekany.
3. Połącz oliwę z sokiem z cytryny i sosem sałatkowym Knorr, dzięki czemu przygotujesz aromatyczny dressing.
4. Składniki dokładnie wymieszaj. Dekorację przygotuj z listków bazylii.