Szaszłyki po grecku

Co tu dużo mówić, Polacy pokochali grillowanie! To nie tylko świetna okazja do spotkań w gronie przyjaciół i rodziny oraz spędzania czasu na świeżym powietrzu.

Szaszłyki po grecku

Czas przygotowania: 20 minut

Ilość osób: 6

Składniki:

  • 1 ser grecki feta
  • 1 opakowanie Sosu sałatkowego Naturalnie smaczne Zioła ogrodowe Knorr
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 cytryna
  • 1 sałata lodowa
  • 2 czerwone papryki
  • 2 żółte papryki
  • 1 czerwona cebula
  • 500 g pomidorków koktajlowych
  • 2 zielone ogórki
  • 200 g czarnych oliwek

Sposób przygotowania:

  1. W naczyniu połącz sok z cytryny, Sos sałatkowy Naturalnie smaczne Zioła ogrodowe Knorr oraz oliwę z oliwek.
  2. Pokrój papryki, cebulę i ser feta w kostkę o grubości 1,5 cm. Ogórka podziel na cztery części, usuń z nich gniazda nasienne, a następnie pokrój w kostkę. Przekrój na pół pomidorki koktajlowe.
  3. Zroluj liście sałaty i przekłuj ich środek wykałaczką. Naprzemiennie nadziewaj wykałaczki kolorowymi paprykami, serem feta, czerwoną cebulą, ogórkiem, połówkami pomidorków i czarnymi oliwkami. Szaszłyki polej przygotowanym dressingiem.

Wpis znaleziono dzięki:

- Przepisy na grilla

- Grill

- Gotowanie