Szaszłyki z ananasem

Przygotowując menu na grilla, często decydujemy się na szaszłyki. Są proste w przygotowaniu i smaczne – nadziewamy na patyczki mięso na zmianę z warzywami. A gdyby tak zastąpić je owocami, a konkretnie ananasem? To wcale nie szaleństwo – wystarczy przygotować je według naszego przepisu. Ta kolorowa potrawa z pewnością podbije serca naszych pociech!

szaszlyki-z-ananasem-w-miodowej-marynacie
Potrzebne składniki:

  • Przyprawa w płynie MAGGI (3 łyżki)
  • Ketchup Łagodny (do smaku)
  • filet z kurczaka (400 g)
  • miód (2 łyżeczki)
  • musztarda francuska (2 łyżeczki)
  • olej (3 łyżki)
  • ananasy (1 puszka)
  • sól, pieprz (do smaku)

Sposób przygotowania

  1. Przyprawę MAGGI połącz z miodem, musztardą i olejem.
  2. Dopraw solą i pieprzem.
  3. Filety pokrój w kostkę, zalej marynatą.
  4. Wstaw do lodówki na ok. 3 godziny.
  5. Nadziewaj na patyki na przemian z kawałkami ananasa.
  6. Piecz na rozgrzanym ruszcie ok. 20 min.
  7. Podawaj z Ketchupem Łagodnym

Wpis znaleziono dzięki:

- Szaszłyki

- Pomysł na obiad

- Szaszłyki z ananasem