Tatar z łososia z pomidorami

Tatar z łososia z pomidorami to wykwintna propozycja na kolację w gronie najbliższych.

tatar z pomidorami

Tatar zwykle kojarzy nam się z wołowym mięsem. Jednakże z łososia jest równie smaczny, delikatny i zdrowy.

Składniki dla 4 osób:

  • 1 puszka pomidorów bez skórek Valfrutta 425g

  • 200 g łososia świeżego ( filet )

  • 100 g wędzonego łososia

  • ½ cukinii

  • 1 pęczek bazylii

  • 1 łyżka sosu sojowego

  • 1 pęczek koperku (lub kopru włoskiego)

  • oliwa z oliwek Olitalia

  • sól i pieprz

Sposób przygotowania

Pokrój pomidory w kostkę, usuń nasiona i włóż do dużej miski. Dopraw oliwą, solą i pieprzem. Dodaj posiekany koperek. Posiekaj świeżego i wędzonego łososia i przełóż do osobnej miski. Dodaj startą cukinię, sos sojowy, 2 łyżki oliwy, sól i pieprz. Wymieszaj wszystko bardzo dokładnie. Przełóż tatar do foremek na małe tatry ( aby nadać im odpowiedni kształt na talerzu) Podając udekoruj sosem z pomidorów.

Wpis znaleziono dzięki:

- Tatar z łososia

- Tatar inaczej

- Przekąski karnawałowe