Tortille z kremem twarożkowym, koperkiem i łososiem

Jeśli znudziły Ci się tradycyjne kanapki, przygotuj tortillę! To smaczne rozwiązanie, które szybko przyrządzisz na drugie śniadanie do pracy i do szkoły.

tortille z serkiem

Tym razem twarożek Mój Ulubiony połączyliśmy z tortillą, łososiem i ziołami – taka delikatna kompozycja poza walorami smakowymi i wizualnymi posiada jeszcze jedną zaletę – możesz ją przyrządzić na ciepło i na zimno. Smacznego!

Składniki:

  • Tortille pszenne, ok 3-4 sztuki200 g twarożku kanapkowo-sernikowego
  • Mój Ulubiony150 g wędzonego łososia w plastrach
  • sól, pieprz do smaku
  • 1/3 pęczka koperku
  • 1/3 pęczka szczypiorku

Sposób przygotowania:

  1. Szczypiorek i koperek drobno posiekać, wymieszać z serkiem, doprawić pieprzem i solą.
  2. Rozsmarować serek na tortilli, na wierzchu ułożyć plasterki łososia.
  3. Ciasno zwinąć w rulon.
  4. Powtórzyć z resztą tortilli do wyczerpania składników. Rulony ukośnie pociąć na kawałki ok 4 cm.