Warzywne wrapy z kurczakiem

Wraz z cieplejszą porą roku należy wymienić nie tylko garderobę, ale także jadłospis. Przepisy na bardziej ciężkostrawne i rozgrzewające dania na razie odchodzą do lamusa.

Warzywne wrapy z kurczakiem

Czas przygotowania: 25 minut
Ilość osób: 4

Składniki:

  • 300 g piersi z kurczaka
  • 1 opakowanie Zapiekanki makaronowej z szynką Naturalnie smaczne Knorr
  • 1 łyżeczka Przyprawy do kurczaka Knorr
  • 4 placki tortilli
  • 100 g sera gruyere
  • 200 ml mleka
  • 1 awokado
  • 200 g marynowanej papryki bez skórki
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 4 listki sałaty rzymskiej
  • 200 g ogórków konserwowych

Sposób przygotowania:

  1. Pokrój w plastry paprykę, ogórki oraz awokado. Umyj i wysusz liście sałaty. Ser zetrzyj na tarce.
  2. Pokrój w cienkie plasterki piersi z kurczaka i oprósz je do smaku szczyptą Przyprawy do kurczaka Knorr. Mięso obsmaż z każdej strony na patelni.
  3. Następnie wlej na patelnię mleko i wymieszaj je z opakowaniem Zapiekanki makaronowej z szynką Naturalnie smaczne Knorr. Całość zagotuj.
  4. Do powstałego sosu wsyp starty ser. Wszystko razem gotuj kolejną minutę.
  5. Placki tortilli zagrzej w mikrofali przez około 30 sekund. Następnie wlej na placek łyżkę sosu serowego, połóż liść sałaty i resztę warzyw: czerwoną paprykę, awokado, ogórki konserwowe. Dodaj do wszystkiego kawałki kurczaka. Brzegi tortilli zawiń do środka i ściśle je zroluj. Na koniec ułóż tortille na patelni i opiecz przez moment z każdej strony. Warzywne wrapy z kurczakiem podawaj przekrojone na pół z dodatkiem sosu serowego.

Wpis znaleziono dzięki:

- Wrapy z kurczakiem

- Wiosenne przepisy

- Warzywne wrapy z kurczakiem