Wiosenna sałatka owocowa

Sałatka owocowa to fantastyczny pomysł na deser lub przekąskę. Nie tylko szybko ją wykonasz, ale również będzie bardzo fajnie prezentowała się na stole, a dzieci ją uwielbiają! W połączeniu z lekkim i zdrowym chrupkim, pieczywem daje uczucie sytości na długo, tworząc pełnowartościowy posiłek, pełen witamin.

salatka wiosenna

Przyszła Wiosna, piękna i radosna! Z jej początkiem mamy szczególną ochotę na zmianę swojego menu na lżejsze, orzeźwiające i kolorowe.

Chlebki są bardzo wygodne. Po otwarciu przez długi czas zachowują chrupkość i swoje walory smakowe. Miej je zawsze pod ręką, w kuchni – gdy pojawią się niezapowiedziani goście albo nie będziesz mieć pomysłu na przekąskę.

Czas przygotowania: 20 minut
Ilość porcji: 2

Składniki:

  • 4 kromki chlebków błonnikowo-wieloziarnistych Tovago
  • 1 jabłko
  • 1 banan
  • Pół ananasa
  • 2 szt. kiwi
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki migdałów w słupkach
  • Liście mięty do dekoracji

Sposób przygotowania:

Jabłko pokrój w długie paseczki. Kiwi obierz i pokrój w ćwierć-plasterki. Banana obierz ze skórki i pokrój w plasterki. Ananas obierz ze skórki i pokrój w kawałki. Wymieszaj owoce w miseczce i polej miodem. Posyp uprażonymi na suchej patelni migdałami w słupkach. Podawaj z błonnikowo-wieloziarnistymi chlebkami Tovago, udekorowane miętą.

Smacznego!

Wpis znaleziono dzięki:

- Sałatka wiosenna

- Sałątka owocowa

- Chrupkie pieczywo