Dodatkowym urozmaiceniem menu mogą stać się potrawy kojarzone zazwyczaj z restauracjami typu fast food, ale przyrządzone przez nas samodzielnie.
Składniki:
- pierś z kurczaka – 4 sztuki
- czerwona papryka – 1 sztuki
- ser cheddar – 4 plastry
- sałata lodowa liście – 4 sztuki
- tortilla pszenna – 4 sztuki
- Przyprawa do grilla Knorr – 1 łyżka
- Sos Hellmann’s SAMBA – 100 ml
- kmin rzymski – 1 łyżka
- natka kolendry – 1 pęczek
- ząbek czosnku – 3 sztuki
Sposób przygotowania:
- Przekrój na pół piersi z kurczaka i delikatnie rozbij, a następnie przypraw i ugrilluj razem z papryką.
- Paprykę i kurczaka pokrój w paski.
- Placki tortilli posmaruj sosem SAMBA i ułóż na nich kurczaka, paprykę, porwaną sałatę, plasterki chedara i przyprawy.
- Zwiń tortille i grilluj po 3 minuty z każdej strony.
- Podawaj przecięte na pół pod skosem.