Wrapy z kurczakiem

Najlepsze dla dzieci bo lżejsze i zdrowsze, czyli te, w których znajdują się warzywa lub ryby.

wrapy z kurczakiem

Dodatkowym urozmaiceniem menu mogą stać się potrawy kojarzone zazwyczaj z restauracjami typu fast food, ale przyrządzone przez nas samodzielnie.

Składniki:

  • pierś z kurczaka – 4 sztuki
  • czerwona papryka – 1 sztuki
  • ser cheddar – 4 plastry
  • sałata lodowa liście – 4 sztuki
  • tortilla pszenna – 4 sztuki
  • Przyprawa do grilla Knorr – 1 łyżka
  • Sos Hellmann’s SAMBA – 100 ml
  • kmin rzymski – 1 łyżka
  • natka kolendry – 1 pęczek
  • ząbek czosnku – 3 sztuki

  Sposób przygotowania:

  1. Przekrój na pół piersi z kurczaka i delikatnie rozbij, a następnie przypraw i ugrilluj razem z papryką.
  2. Paprykę i kurczaka pokrój w paski.
  3. Placki tortilli posmaruj sosem SAMBA i ułóż na nich kurczaka, paprykę, porwaną sałatę, plasterki chedara i przyprawy.
  4. Zwiń tortille i grilluj po 3 minuty z każdej strony.
  5. Podawaj przecięte na pół pod skosem.