Wystrzałowe menu na sylwestra!

Sposobów na spędzenie sylwestrowej nocy jest wiele. To czas spotkań z bliskimi i znajomymi, pełen radości, śmiechu i tańca do utraty tchu. Przed imprezą sylwestrową ważny jest nie tylko wybór olśniewającej kreacji!

koreczki na chlebkach

Niezależnie od tego, czy na imprezę wybieramy się do przyjaciół, czy też organizujemy ją u siebie – zanim wystrzelą korki od szampanów, na pewno będziemy przygotowywać pyszne przekąski.

Piramidki warzywne z chlebkiem

Czas przygotowania: 20 minut
Ilość porcji: 2

Składniki:

  • 4 kromki pszennych chlebków Tovago
  • Pół cukinii
  • Pół papryki żółtej i czerwonej
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Pół sera feta
  • Liście bazylii

Sposób przygotowania:

  1. Cukinię pokój w plasterki o grubości około 0,5 cm. Paprykę pokrój w dużą kostkę (o wielkości zbliżonej do plasterków cukinii).
  2. Ser feta pokrój w większe kawałki (o wielkości zbliżonej do plasterków cukinii i kawałków papryki).
  3. Na patelni grillowej rozgrzej oliwę i smaż warzywa z obu stron, aż staną się półmiękkie, a na ich powierzchni pojawią się ciemniejsze paski.
  4. Bazylię pokrój w wąskie paseczki.
  5. Chlebki Tovago przekrój na połówki. Na każdym chlebku ułóż plaster cukinii, ser feta i paprykę. Całość posyp bazylią.

kanapeczki na chlebku z mozarella

Koreczki z chlebkami i mozarellą

Czas przygotowania: 10 minut
Ilość porcji: 2

Składniki:

  • 4 kromki kukurydziano-jaglanych chlebków Tovago
  • Garść małych kulek mozzarelli
  • Garść czarnych oliwek
  • Liście świeżej bazylii

Sposób przygotowania:

  1. Chlebki Tovago pokrój w kostkę o wielkości około 1 cm
  2. . Na wykałaczkę nabij kawałek chlebka Tovago, małą kulkę mozzarelli, kolejny kawałek chlebka i czarną oliwkę.
  3. Bazylię pokrój w paseczki i posyp nią koreczki.

Smacznego!