Zupa grzybowo-owocowa

Sezon na grzybobranie rozpoczęty! Zdobycze z bardzo smakowitymi efektami można wykorzystać w kuchni. Co powiecie na zupę grzybowo-owocową?

Zupa grzybowo-owocowa.

Czas przygotowania: 30 minut

Ilość osób: 4

Składniki:

  • 3 plastry suszonego jabłka
  • 1 opakowanie Zupy grzybowej Knorr
  • 3 suszone śliwki
  • kilka plastrów jabłka
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 800 ml wody

Sposób przygotowania:

  1. Śliwki i suszone jabłka pokrój w malutką kostkę.
  2. Włóż wszystko do garnka i zalej 200 ml zimnej wody. Gotuj owoce przez 5 minut.
  3. Po tym czasie dolej do całości jeszcze 600 ml zimnej wody. Wsyp zawartość Zupy grzybowej Knorr, rozmieszaj i gotuj przez 10 minut.
  4. Na koniec dodaj do zupy 2 łyżki kwaśnej śmietany. Danie możesz zmiksować na gładki krem i udekorować plastrami jabłka oraz posiekaną natką pietruszki.

Smacznego!