- AutorOdp.
- 29 lipca 2007 at 12:56
Hej!!!!
Jestem rok po żlubie mam 24 lata nigdy nie używałam zadnej antykoncepcji hormonalnej,na prezerwatywy z lateksu jestem uczulona więc nie zabezpieczam się wcale…
Z dzidziusiem chciałabym poczekac jeszcze 2 lata,mam nie regularną miesiączke więc co miesiąc się boje ze jestem w ciązy,mój mąż złożci sie na mnie ze co miesiąc mu jęcze ze chyba jestem w ciązy i ze odrazu lece do apteki po test …..
Coraz czężciej zastanawiam się nad zastrzykiem podobniesz jest taki który się robi co 3 mięsiące,oczywiscie porozmawiam z lekarzem ale najpierw chce „usłyszeć” od Was pare opini.
Nie wiem dlaczego ale bardzo się boje ze pózniej bede miała kłopoty z zajżciem w ciąze jak sie juz na to zdecyduje lub będę żle przechodziła ciąze(wiem ze to może prymitywne myżlenie ale ja tak mam)7 sierpnia 2007 at 13:53Na „TAK”
– na 90 dni masz z głowy antykoncepcję
– trzeba wydać tylko 35zl miesięcznie
– mają bardzo wysoka skutecznożćNa „NIE”
– działa aż przez 3 miesiące, w razie złego samopoczucia nie ma jak zrezygnować z działania hormonów.Musisz się zastanowić. Pozdrawiam 😉
7 sierpnia 2007 at 15:05na pewno jest to wygodniejsze niz codziennie myslec o tabletce, ale z drugiej strony to musi byc duza dawka. moze porozmawiaj z lekarzem??
7 sierpnia 2007 at 15:08Ja tam się zgodzę z dziewczynami. Nie lepiej by było pomyżleć nad jakimż lepszym żrodkiem? Np. tabletki?
7 maja 2008 at 11:41Już o tym gdzież pisałam na forum, ale powtórzę:) Chodzi o kwestię płodnożci po odstawieniu zastrzyków. Wiem, że pewnie teraz o tym nie myslimy, bo po to chcemy się zabezpieczać, żeby do ciąży nie doszło, ale kiedyż zdecydujemy się przestać i co wtedy. No włażnie. Po tabletkach jest łatwiej z przywórceniem stanu sprzed brania hormonów. Jesli chodzi o zastrzyki to trwa to znacznie dłużej – mój gin mówi, że nawet rok czy 2 lata. Więc może to też jest argument bardziej na rzecz pigułek.
- AutorOdp.