- AutorOdp.
- 1 marca 2017 at 10:47
Forexem interesuję się od lat, nigdy nie inwestowałam, bo też mi się nie przelewało, ale teraz jestem w stanie spróbować. Wiem, że systemy forex różnią się pomiędzy sobą oferowanymi narzędziami i innymi elementami. Czy jednak jest taki system, które będzie gwarancją najmniejszego poziomu ryzyka? Jeżli tak, to który?
13 marca 2017 at 18:50Nie sądzę, żeby istniało jakieś porównanie, albo konkretne dane wskazujące, że faktycznie dany system jest najbezpieczniejszy. To raczej widać po narzędziach. Znasz pojęcia stop loss, stałego spreadu, anulowania operacji? Musisz najpierw zrozumieć, co faktycznie wpływa na bezpieczeństwo, bo brokerzy mogą wciskać różne info. Jestem w systemie EasyMarkets drugi rok i wydaje mi się, że mam wszystko, co było mi potrzebne do ograniczenia ryzyka. Ale czy ktoś ma więcej? Wątpię, wiedziałabym. W sumie nie przychodzi mi do głowy, jakie to miałyby być jezcze funkcje.
14 marca 2017 at 15:02Ok, u nich już mam konto, system wygląda przyjaźnie, dosyć precyzyjnie wszystko tam wskazali, podzielili. Części pojęć nie rozumiem, ale to zakładam, że w kilka dni wszystko pojmę. Czy jesteście w stanie wskazać jeszcze jakiś inny system godny uwagi? Wierzę w was dziewczyny 😉
15 marca 2017 at 22:10Jak widzisz – średnio. Tak na szybko sprawdziłam kilka stron w Google po wpisaniu nazw narzędzi. Raczej mało prawdopodobne, żeby ktoś miał podobny pakiet w swoim systemie, ale jeśli uważasz, że tak będzie rozsądniej to przecież demo masz aktywne dosyć długo. Od razu depozytu wpłacać nie będziesz, możesz porównać inne systemy.
16 marca 2017 at 15:04Zrobiłam to samo i nic. Poświęcę czas EasyMarkets, podoba mi się ich podręcznik, dużo konkretów tam mają. Narzędzia opisane pod normalnego człowieka, jest słowniczek pojęć, sensownie to zostało złożone. Jeśli ktoś jeszcze poleci jakiś sensowny system to chętnie go sprawdzę, na razie chcę się zająć poznawaniem poszczególnych narzędzi.
17 marca 2017 at 22:18Są zmyślnie przygotowani. Na starcie masz w zasadzie wszystko. O narzędziach była mowa, teoria też jest, podobnie jak support i w zasadzie to wszystko, co na tym etapie ma znaczenie. Jeśli system daje bezpieczeństwo, jest prosty w obsłudze i masz w nim wsparcie, to na spokojnie sobie poradzisz. To wcale nie są aż tak trudne zagadnienia, jak ci się wydaje.
21 marca 2017 at 15:18Jak często korzystasz z anulowania operacji?
Czy system wymaga odemnie specjalnej personalizacji ustawień?
Powinnam zwrócić uwagę na jakieś szczególne kwestie?22 marca 2017 at 20:53Trudno powiedzieć. Czasami tygodniami nie ma takiej konieczności, a czasami w ciągu kilku dni, musisz to zrobić kilkukrotnie. Poważnie. Ważne jest tylko to, że masz dostęp do takich rozwiązań i możesz z nich korzystać. To jak ważne jest używanie tych narzędzi zrozumiesz dopiero z czasem. To nie jest zabawa, operujesz dużymi pieniędzmi, każda decyzja ma poważny wpływ na Twoje finanse 😉
16 maja 2017 at 11:34Od kiedy inwestuję, dealCancellation przydało mi się kilkakrotnie – rzeczywiście cenna opcja, a z tego co widzę, to żaden inny system tego nie ma. Dopiero w tym tygodniu zaliczałam ich webinar. A nie… to było w poprzednim tygodniu, szkolenie z podstaw tradingu – też się sporo dowiedziałam. Chyba mają mnie w siedzibie trochę dosyć, bo wiele razy dzwoniłam z pytaniami, ale mimo wszystko, zawsze cierpliwie odpowiadali. Na pewno cenna jest baza wiedzy EasyMarkets – cały system rozpisany, oscreenowany – tutaj wszystko łatwe do zrozumienia. Przerabialiście to?
- AutorOdp.