- AutorOdp.
- 10 listopada 2007 at 23:03
Pisze tutaj, bo nie wiem co mam zrobić.
Całkiem niedawno zaczełam pierwsze opakowanie tabletek, bo wczeżniej używałam z moim narzeczonym prezerwatyw i globulek., ale mój gniekolog powiedział, że warto się zastanowić nad lepsza formą antykoncepcji, zwłaszcza, że nie chcemy mieć dzieci, bo oboje mamy po 20 lat i studiujemy ciężki kierunek jakim jest prawo.
Od kiedy tabletki są skuteczne?
Równoczeżnie z tabletkami uzywałam gumek i pod koniec pierwszego op pękła nam gumka. Czy mogę być w ciąży? Pomóżcie, bo nie wiem co mam robić:(
Dodam, że wczeżniej miałam nieregularne okresy.11 listopada 2007 at 09:56lykasz piguly a nawet nie przeczytalas ulotki?
gratuluje swiadomosci po prostu. zenujace.11 listopada 2007 at 10:29Skoro bierzesz i tabletki i używacie gumek to nie rozumiem czego się boisz. Możesz się bać, jeżeli zaczęłaż brać tabsy w złym momencie, ale wszystko jest w ulotkach napisane, kiedy trzeba zacząć. Więc nie wiem w czym problem.
A tak na marginesie, to nie przesadzajmy wcale aż tak trudno na studiach nie jest^^. Trzeba tylko lubić to co się studiuje. 😉11 listopada 2007 at 12:24Myżlę, że nie ma szans., żebyż była w ciąży, bo one są skuteczne od 1 tabletki.
12 listopada 2007 at 23:02[usunięto_link] wrote:
Pisze tutaj, bo nie wiem co mam zrobić.
Całkiem niedawno zaczełam pierwsze opakowanie tabletek, bo wczeżniej używałam z moim narzeczonym prezerwatyw i globulek., ale mój gniekolog powiedział, że warto się zastanowić nad lepsza formą antykoncepcji, zwłaszcza, że nie chcemy mieć dzieci, bo oboje mamy po 20 lat i studiujemy ciężki kierunek jakim jest prawo.
Od kiedy tabletki są skuteczne?
Równoczeżnie z tabletkami uzywałam gumek i pod koniec pierwszego op pękła nam gumka. Czy mogę być w ciąży? Pomóżcie, bo nie wiem co mam robić:(
Dodam, że wczeżniej miałam nieregularne okresy.Jezeli zaczelas brac tabletki zgodnie z ulotka(to chyba zawsze jest pierwszy dzien miesiaczki),to nie bedziesz w ciazy!!! Ja bralam tabletki przez 3 lata bez przerwy i nie zabezpieczalam sie dodatkowo i nie zaszlam w ciaze. Bierz zawsze najlepiej o tej samej porze a wszystko bedzie w porzadku.
Ps. Tylko bez zadnych srodkow na przeczyszczenie czy cos w tym stylu jesli np.jetes na diecie bo mozesz sie pozbyc takze tabletki,ktore jak wiadomo rozpuszczaja sie w organizmie okolo szesciu godzin! Takze lepiej brac z rana.
Pozdrawiam:)
- AutorOdp.