- Ten temat ma 6 odpowiedzi, 5 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 18 lat, 3 miesiące temu przez
ania1981.
- AutorWpisy
- 5 lutego 2008 o 12:36 #3108
Witam
Jakiż czas temu postanowiłam poddać się laserowej operacji oczu. Wynika to oczywiżcie z mojej dużej wady wzroku. Powoli zaczelam się rozgladać za tym gdzie i jak mogę skorzystać z laserowego zabiegu. I już w sumie wszystko było by ok, już nawet wybrałam kilka klinik ale niespodziewanie dowiedziałam się, że (teraz) za pięć miesiecy zostanę mamusią. Szczerze powiedziawszy, to w pierwszej chwili o tym nie pomyżlałem, ale obecnie zastanawiam się czy jakiekolwiek leczenie, również i niby bezpieczna korekcja wzroku, może nieżć za sobą jakież komplikacje lub ewentualne zagrożenia. Czy poddanie się zabiegowi laserowej korekcji wzroku jest w ciąży zupełnie bezpiecznie. Może to nie jedną z Was zdziwi, ale wolę dmuchać na zimne. Czy któraż z Was drogie Panie przechodziła taki zabieg? Czy któraż z Was była w takiej samej sytuacji, jak ja? Gdzie ewentualnie poddawałyżcie się operacji i czy coż możecie o tym napisać więcej?
7 lutego 2008 o 20:14 #106551szczerze mówiąc nie byłam w takiej sytuacji, moim zdaniem dzieciątko jest ważniejsze. Nie jestem pewna czy operacja była by bezpieczna dla zdrowia dziecka. na twoim miejscu porozmawiała bym o tej sytuacji z twoim ginekologiem, on/ona będzie lepiej wiedziała, niż jakież niepewne przypuszczenia ludzi z forum.
7 lutego 2008 o 20:19 #106552powiedz ginekologowi i zobaczysz co on o tym myżli 🙂
13 lutego 2008 o 12:37 #106553No i włażnie jeden ( mój) ginekolog mówi, żeby lepiej poczekać, bo to w suymie nic wielkiego, ale dla żwiętego spokoju, drugi ( mojej kolezanki) mowi, też zeby sie wstrzymać, ale ten -bo to niebezpieczne. No więc szukam dalej odpowiedzi. Wyżle też mejla lepiej z zapytaniem do klinik.
13 lutego 2008 o 14:24 #106554Więc idź do 3:)
13 lutego 2008 o 14:30 #106555Sama operacja może nie być zagrożeniem dla dziecka. Weź pod uwagę,że mogą być komplikacje (czego Ci nie życzę), nagłe branie antybiotyków, które mogą zaszkodzić. Jej dużo wątpliwożci. Z tego co piszesz to za pięć miesięcy urodzisz, to nie jest długo więc możesz się wstrzymać.
18 lutego 2008 o 15:21 #106556No więc wiadomożć z pierwszej ręki. Super obsługa jest w http://www.okolaser.pl niemniej jednak tam odradzono mi i kazano zaczekać aż urodzę dzidzię i skończę karmienie. Tak więc skoro już wiem, dziele się tym z Wami, a nóż widelec któaż z Was kiedyż będzie chciała zrobić sobie korekcję wzroku. Drogie Panie proszę zaczekać aż Wasze małe szkaraby przyjdą na żwiat
- AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.