- Ten temat ma 1 odpowiedź, 2 głosy, a ostatnio został zaktualizowany 17 lat, 2 miesiące temu przez
afrodytaspa.pl.
- AutorWpisy
- 22 marca 2009 o 16:28 #4882
Witam,
Mam pewien mały problem.
Prawie zawsze po umyciu schodzi mi skóra, w sensie brud i nie wiem dlaczego. Używam żelu pod prysznic, czasem myje się też gąbką a mimo to po umyciu wciąż mam wrażenie, że brud zostaje ma mojej skórze (szczególnie na szyi, ramionach i nogach).
Kiedyż przez jakiż czas (ok. 2 tyg) stosowałam peeling, ale nie pomogło, innym razem znowu po kąpieli smarowałam się oliwką dla dzieci, ale mam wrażenie, że tylko pogorszyłam wszystko.
Myslałam o używaniu zwykłego szarego mydła, ale znajomi odradzili, sama już nie wiem…
Może jest ktoż kto ma podobny problem i mógłby mi pomóc lub choćby doradzić?
Byłabym wdzięczna za każdą sugestię.10 kwietnia 2009 o 19:27 #143916Akasha, co dokładnie masz na myżli pisząc o „brudzie”? Być może twoja skóra nie jest po prostu równomiernie ubarwiona – wtedy nieco ciemniejsze obszary w niektórych miejscach nie powinny być problemem.
Zdecydowanie odradzałabym szare mydło i ogólnie zwykłe mydła w kostkach, które wysuszają skórę. Szorowanie skóry gąbką lub specjalną szczotką to dobry pomysł, zwłaszcza że przy okazji poprawisz jej ukrwienie, co z pewnożcią pomoże pozbyć się drobnych defektów jak cellulit czy neiwielkie wypryski.
Wydaje mi się, że dobry peeling połączony z dokładnym masażem ciała – stosowany dwa razy w tygodniu powinien pomóc rozwiązać problem.
- AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.