• Autor
    Odp.
  • evee
    Member
    • Temat贸w: 5
    • Odp.: 9
    • Bywalec

dziewczyny macie jakies sprawdzone sposoby na ta 'dolegliwosc”
    ja nawet zaliczylam wizyte o kosmetyczki ale niestety nie pomogla nawet gorzej sie zrobilo bo ja mam bardzo wrazliwa cere i kosmetyczka nie jest dla mnie 馃檨

jesli temat podobny juz byl to sorry 馃檪

Czersi
    Member
    • Temat贸w: 12
    • Odp.: 622
    • Zas艂u偶ony

Mia艂am rozszerzone pory,sk贸re wra偶liwa mam od urodzenia, mi pom贸g艂 effaclar z la roche possay.

evee
    Member
    • Bywalec

[usuni臋to_link] wrote:

Mia艂am rozszerzone pory,sk贸re wra偶liwa mam od urodzenia, mi pom贸g艂 effaclar z la roche possay.

slyszalam duzo dobrych opinii na temat tego kremu
    ten mialas na mysli?

[usuni臋to_link]

po jakim czasie zauwazylas poprawe?

Czersi
    Member
    • Zas艂u偶ony

Tak,effaclar k g艂ownie dzia艂a na rozszerzone pory,ale ja stosuje ca艂y zestaw czyli zel do mycia twarzy,p艂yn micelarny,tonik(tez swietnie sciaga pory),effaclar m-swietny krem matujacy na dzien i a.i na pojedyncze krosty(ale to kiedy偶,bo teraz juz nie potrzebuje 馃檪 ).Jak dla mnie te kosmetyki sa swietne i nie mam zamiaru zamienic ich na jakiekolwiek inne.

Co do effaclara k trzeba pamietac,偶e nie mozna go uzywac gdy przebywa sie na s艂oncu duzo,tak wiec teraz na lato to tylko na noc.Ja na poczatku stosowa艂am go dwa razy dziennie i w sumie rozszerzone pory znikne艂y juz po 2 miesiacach.Ale jak pisa艂am uzywa艂am wszystkich kosmetyk贸w.Jednak kupienie wszystkich to spory wydatek wiec mysle,ze najwazniejszy jest k i tonik bo one g艂贸wnie dzia艂aja na pory.

evee
    Member
    • Bywalec

ok zakupie sobie tonik i krem zobaczymy moze rezultaty beda 馃榾

madzikas
    Member
    • Temat贸w: 3
    • Odp.: 49
    • Sta艂y bywalec

Mi bardzo pasuje seria do cery t艂ustej i mieszanej z pharmaceris. Te偶 chyba jest tylko w aptece, Pianka jest swietna do mycia buzki bo wszystko si臋 艂adnie oczyszcza, a ma艂o inwazyjnie.

fox1983
    Member
    • Temat贸w: 0
    • Odp.: 8
    • Pocz膮tkuj膮cy

Ja osobi偶cie nie wierz臋 w kremy. Teraz jest tyle ciekawych i naprawd臋 pomagaj膮cych zabieg贸w bezinwazyjnych. W tych kosmetykach u偶ywanych przez dermatolog贸w estetycznych jest du偶o wi臋ksze st臋偶enie tych najwa偶niejszych minera艂贸w witamin itp. itd.
    Czyta艂am dzisiaj 偶wietny tekst na ten temat, s膮 tam te偶 nazwiska dermatolog贸w. Przeczytajcie na [usuni臋to_link]
    Naprawd臋 polecam

Czersi
    Member
    • Zas艂u偶ony

[usuni臋to_link] wrote:

Ja osobi偶cie nie wierz臋 w kremy. Teraz jest tyle ciekawych i naprawd臋 pomagaj膮cych zabieg贸w bezinwazyjnych. W tych kosmetykach u偶ywanych przez dermatolog贸w estetycznych jest du偶o wi臋ksze st臋偶enie tych najwa偶niejszych minera艂贸w witamin itp. itd.
    Czyta艂am dzisiaj 偶wietny tekst na ten temat, s膮 tam te偶 nazwiska dermatolog贸w. Przeczytajcie na [usuni臋to_link]
    Naprawd臋 polecam

Tyle,偶e effaclar k jest najcz臋sciej polecanym kremem przez dermatolog贸w…I nie jest to bynajmniej zwyk艂y krem tylko emulsja silnie dzia艂aj膮ca,lecznicza.Zabieg robisz raz na jaki偶 czas,a sk贸ra z problemami potrzebuje codziennej pielegnacji.

evee
    Member
    • Bywalec

i musialam odstawic krem….powyskakiwaly mi wielkie bable jak po ugryzieniu komara:( a uzywalam tylko raz, na noc 馃檨

Czersi
    Member
    • Zas艂u偶ony

Po effaclarze k?Dziwne…Widocznie masz uczulenie na jaki偶 sk艂adnik.Ja bym posz艂a do dermatologa zeby wiedziec na jaki i drugi raz sie tak nie urzadzic.Musisz miec bardzo wrazliwa sk贸re,pierwsze s艂ysze o takiej reakcji na ten krem.

evee
    Member
    • Bywalec

no wlasnie mam wrazliwa i to za bardzo, anwet do kosmetyczki nie chodze bo po kazdej wizycie bylam cala w pryszczach 馃檨
    ja juz nie wiem kompletnie jakich kosmetykow uzywac..ahh

Der-med
    Member
    • Temat贸w: 2
    • Odp.: 131
    • Zapaleniec

Tak naprawd臋 nie ma takiego kremu, kt贸ry m贸g艂by zlikwidowa膰 rozszerzone pory. S膮 preparaty, kt贸re mog膮 je zw臋偶a膰 lub oczyszcza膰, ale jedyn膮 metod膮 na „pozbycie si臋” ich jest mikrodermabrazja. Pozbycie si臋 w cudzys艂owie poniewa偶 ten rodzaj peelingu 偶ciera nask贸rek sp艂ycaj膮c tym samym pory, kt贸re staj膮 si臋 mniej widoczne. Stosowana nast臋pnie terapia kremami pozwoli zachowa膰 艂ad膮 cer臋. Niemniej jednak z czasem problem niestety bedzie powraca艂.

evee
    Member
    • Bywalec

mikrodermabrazja nie dla mnie jak chyba kazde zabiegi u kosmetyczki
    mimo iz mam cere tlusta to w dodatku bardzo wrazliwa
    dwa razy bylam na zabiegu i moja cera po tym byla cala w tradziku!! 馃槙
    juz sama nie wiem nawet jakich kosmetykow uzywac 馃檨

pannaswieczka
    Member
    • Temat贸w: 3
    • Odp.: 482
    • Pasjonat

No to ja Wam cos napisze. Dotad nie wierzylam we wszystkie naturalne metody czyszczenia cery, zazywania mineralow itp- wierzylam tylko w chemie i antybiotyki. Ale dostalam od kolezanki taki preparat do suplementacji diety- Hair Okey. On jest na wlosy. Podczas stosowania bardzo mi sie poprawily i wlosy… , i cera. Zachecona widocznymi efektami, zamierzam zastosowac Face Okey- to juz stricte na tradzik, przebarwienia i rozszerzone pory. Tak wiec, trzymajcie kciuki, oby zadzialalo. Mikrodermabrazja bardzo mi pomogla w zimie, teraz boje sie uzywac, bo jednak slonce moze podczas kuracji jeszcze cos nawydziwiac. Pozdrawiam wszystkie Panie z problemami 馃槅

afrodytaspa.pl
    Member
    • Temat贸w: 1
    • Odp.: 40
    • Bywalec

Troch臋 niepokoj膮 mnie Wasze wypowiedzi na temat jako偶ci zabieg贸w kosmetycznych i reakcji na wizyt臋 u kosmetyczki. Wybieraj膮c si臋 na zabiegi warto nie tylko np. podpyta膰 znajomych o to, kt贸re gabinety rekomenduj膮, ale i dok艂adnie uprzedzi膰 kosmetyczk臋 o swoich problemach ze sk贸r膮, 偶eby unikn膮膰 ewentualnych nieprzyjemnych konsekwencji.

Musisz si臋 zalogowa膰 by napisa膰 odp. w temacie: " rozszerzone pory"

Przewi艅 na g贸r臋