- AutorOdp.
- 12 czerwca 2009 at 06:53
Witam.
Jestem na 3 opakowaniu Jasminelle i mam aktualnie 7dniową przerwę.
Jest to już 4dzień przerwy, a okresu nie mam.
Robiłam test ciążowy i wyszedł negatywnie.
Co jest więc nie tak?
Wczeżniej wszystko przebiegało bez zarzutów, ale dodam, że przedlużyłam okres brania tabletek z 21 na 30, bo miałam wyjazd i nie chciałam okresu. Jednak po 30 dniach zrobiłam 7dniówkę i było ok, zaczęłam potem następne opakowanie.
Wyłykalam 21tabletek i teraz jak wyżej napisałam okresu brak.
Co o tym sądzicie?
Dziękuję za odp.12 czerwca 2009 at 07:00Jeżli test ciążowy zrobiłaż w trakcie 7-dniowej przerwy to wynik może byc mało wiarygodny bowiem trzeba odczekać jakiż czas od fazy okresu. To raz.
Dwa, że o ile zrozumiałam, wzięłaż sobie 21 tabletek plus 9 z nastepnęgo opakowania a potem zrobiłaż sobie 7 dniową przerwę? No to namieszałaż. Ewentualne „odkładanie” okresu trzeba konsultować z ginekologiem, w jaki sposób to robić i w ogole. Nie jestem pewna, ale nie sądzę, że tak po 9 tabletkach z nowego opakowania mogłaż sobie zrobić przerwę. Gdybyż wzięła całe opakowanie czyli 21+21 to uważam, że wtedy trzymałoby się to kupy. Z resztą nie po to tych tabletek jest 21 żebyż mogła sobie to zmieniać 😉 Dostałaż inną dawkę hormonów i to może być przyczyną braku okresu. Odczekaj tydzień od przerwy i zrób ponownie test.A, i jeszcze dopiska: możliwe, że okres Ci się po prostu spóźni. Zdarza się i tak 😉 Następnym razem lepiej skonsultuj z ginekologiem , w jaki sposób przesuwac okres tak aby było to bezpieczne dla Ciebie i Twojej antykoncepcji.
13 czerwca 2009 at 19:59takie przesuniecie okresu bylo skonsultowane z ginekologiem, aby z drugiego opakowania wziac 9 tabletek potem wziac 7dni przerwy i 3 paczkę od pierwszej łykać.
Test wyszedł negatywnie, czyli dobrze, bo dzis dostalam miesiaczke.
I wszystko jest ok.
Dzięki za odpowiedź 😉13 czerwca 2009 at 21:37No, czyli okres się spóźnił. Możliwe, że była to przyczyna przyjęcia innej dawki hormonów niż zwykle 🙂
- AutorOdp.