- AutorOdp.
- 11 września 2009 at 08:17
Anonymous
Inactive- Tematów: 11
- Odp.: 1451
- Maniak
Bardzo ciekawy i niestety prawdziwy temat. Ja dodam, że migranci to już duży problem w Europie i zaczynają tu „szaleć” i czuć się jak u siebie. Rozwijają przestępczożć, nie chcą się asymilować, często nie chcą legalnie pracować, ani nie chcą się kształcić i bardzo im zależy na socjalu. Brutalne zamieszki we Francji były spowodowane między innymi tym, że była przygotowywana ustawa, która miała ograniczyć socjal, a kolorowym leniom, którzy pracować nie zamierzali nie było to na rękę. Nie uogólniam, bo np. większożć Murzynów w Polsce przyjechało tu na studia itp., ale masy kolorowych na Zachodzie to była docelowo siła robocza, a w praktyce okazali się siłą patologii. A debile, min. z USA i Kożcioła Katolickiego nawołują jeszcze do łagodniejszego traktowania nielegalnych imigrantów (czyli przestępców) i nie wyrzucania ich oraz nie karania. Pozdrawiam
11 września 2009 at 08:26partia NOP kiedys wyslala mi trzy maile na skrzynke.
napisalam stosowny list do administracji portalu i wystosowano do mnie przeprosiny.
to skandal, ze takie watki powstaja na forum.
11 września 2009 at 08:33Anonymous
- Maniak
Każdy ma prawo do swoich poglądów. A komuniżci, „kult Che Guevary” to wcale nie są rzeczy moralnie gorsze od rasizmu, a nikt się takich ludzi w Polsce nie czepia, mimo że to prawnie tak samo zakazane jak nienawiżć rasowa. Jako konserwatysta nie znoszę zarówno rasizmu, jak i lewactwa, ale ten temat to raczej tylko statystyki i przedstawienie czyichż badań, nie ważne, czy w pełni prawdziwych, czy obarczonych dużym błędem statystycznym, czy też celowo pseudonaukowych. Szkoła rasowo-antropologiczna zajmuje swoje miejsce w historii nauk, czy tego ktoż chce, czy nie
11 września 2009 at 14:22byl juz ten temat i juz raz byl skasowany
prosze admina o interwencje
a tworce tematu pozdrawiam serdecznym ********
oby cie zamkneli w ciupie z murzynami11 września 2009 at 17:50Dzielmy się wszyscy, nie mieszajmy raz, to wojny i rasizm na pewno miną jak ręką odjął.
Nie uważam jednak żeby temat trzeba było zamykać.
11 września 2009 at 18:49Anonymous
- Maniak
[usunięto_link] wrote:
byl juz ten temat i juz raz byl skasowany
prosze admina o interwencje
a tworce tematu pozdrawiam serdecznym spierdalaj
oby cie zamkneli w ciupie z murzynamiA moim zdaniem to dobry temat do dyskusji i nie uważam, żeby trzeba było go zamykać. Poza tym w Polsce przede wszystkim powinniżmy się zajmować sobą, a nie filozofować o prawach Murzynów, ani robić z naszego kraju przytułek dla kolorowych głodujących bezrobotnych. Rasizm to zjawisko na szczężcie marginalne i bardzo dobrze, ale uważam, że ci którzy robią z siebie białych murzynów i chcą się bujać jak czarni są równie żmieszni co rasiżci 😆
11 września 2009 at 19:03😕
11 września 2009 at 19:18Anonymous
- Maniak
😕
11 września 2009 at 19:23😕
11 września 2009 at 19:27Anonymous
- Maniak
A czy ja pisałem kiedykolwiek, że nosisz baggy jeansy? Pierwszy się ********** i to o o posta, który Cię nie tyczył. A i same baggy nie robią z kogoż białego murzyna, biały murzyn może chodzić w rurkach równie dobrze i wyglądać bardziej jak metroseksualista w popowym stylu. I poluzuj pożlady, bo ostatnio strasznie się tu spinasz. A przede wszystkim nie rozwalaj ciekawego tematu, który jest powiązany z antropologią i jest raczej naukowo-ideologiczny i służy KONKRETNEJ dyskusji, a nie napinkom. Tyle ode mnie. Pozdro.
11 września 2009 at 19:36jesli to jest temat naukowo ideologiczny to mam 2 rzeczy do powiedzenia
jesli chodzi o nauke to nie ma tutaj o czym dyskutowac bo temat przeczy faktom, moge tylko wysmiac autora
jesli chodzi o ideologie to rowniez nie ma o czym rozmawiac bo taka ideologia charakteryzuje debili, nie dziwie sie ze nie masz panny, one nie szukaja oszolomow z budyniem zamiast mozgu
powinni was wywiezc na sybir11 września 2009 at 19:58Anonymous
- Maniak
Czytaj uważnie, bo nie jestem rasistą i rasizm potępiam. A z moim mózgiem wszystko w porządku, a laski mogłem mieć, bo co najmniej kilku musiałem dać kosza, albo wręcz kryć się przed ich lekką nachalnożcią, więc nie trafione
11 września 2009 at 21:58Anonymous
- Maniak
Wracając do tematu: uważam, że poglądy lewackie min. komunistyczne są równie żałosne co nazistowskie i rasistowskie i kolesie w koszulkach ze Che Guevarą, albo z Leninem, lub bluzach CCCP (ZSRR) nie są dla mnie lepsi od neonazistów. Zresztą jest to po prostu szpan w subkulturach młodzieżowych, forma niedojrzałego buntu, zwrócenia na siebie uwagi. Naćpany wyluzowany dreadziarz w komunistycznej koszulce, który chodzi na wagary i „pieprzy system” na pewno jest dla nastoletnich kolegów cool, a dziewczyny patrzą na niego jak na zbuntowanego idealistę, który sprawia wrażenie charyzmatycznego indywidualisty. Podobnie jest z nakoksowanym, groźnym, łysym neonazistą, który po prostu ma opinię twardziele i buja się po mieżcie z konkretną ekipą i wszyscy się go boją. Taki koleż ma plecy, a i na brak lasek do przelecenia nie narzeka. Zarówno lewak, jak i neonazista mają swoją niszę do szpanu, podrywania, wożenia się, jak zresztą wiele innych subkultur, tylko w tym wypadku chodzi dodatkowo o ideologie polityczne. Jest to nieco puste, ale pamiętajmy, że dzisiaj głupota i bunt dla buntu są trendy. Narkomania, chamstwo, imbecylizm umysłowy, olewanie wszystkiego, tandeta są w modzie. Idzie taki dres z panną po chodniku, walnie Cię z bara, a jego lalunia będzie się cieszyć i chichotać do niego jak upożledzona 😆
12 września 2009 at 08:54Każdy jest poprawnym politycznie i brzydzi się rasistów,nienawiżci rasowej itd…
Tylko ciekawe czy ktokolwiek z was zna rzeczywistożć ludzi żyjących w krajach gdzie czarni sa większożcią… każdy może kochać Murzynów dopóki nie zrobili oni jemu lub komuż mu bliskiemu czegoż złego! A statystyki nie kłamią: to czrani popełniają najwięcej przestępstw,najczężciej są członkami gangów itd…
Moja rodzina mieszka w RPA-siostra mojego Taty przeprowadziła się tam jeszcze znaim ja przyszłam na żwiat-był tam raj dla białych. Kraj dobrze rozwinięty bardz cywilizowany i bogaty-kopalnie złota i diamentów. Idealne miejsce żeby się siedlić i robić biznesy. Dorobili się kilku domów,basenów,jacuzzi i innych cudów na kiju jeszcze w lata 90… Mieli tam żciągnąć mojego tatę z całą nasza rodziną (czyli zamiast marznąć teraz w Polsce mieszkałabym w ciepłym Johanessbourgu)-mój Tata nawet już chodził na intensywny kurs angielskiego. I nagle Nelson mandela wyszedł z więzienia i sytuacja w RPA uległa gwałtownej zmianie. Teraz czarni biorą tam górę-biali nie mają żadnych praw… Każdy ma w domu broń-do obrony własnej. Mieszkają w ogrodzonych domach z wysokimi murami za którymi nie widac żwiata,po osiedlach jeździ ochrona… Ludzie nie mogą sobie smai chodzić po ulicy… Moja rodzina mieszka w domu z 2metrwym murem podłączonym pod wysokie napięcie,do domu ich znajomych wpadli czarni i zgwałcili ich córkę i wystrzelali całą rodzinę. gangi czarnych biegają po ulicach,starają się wedrzeć do domów ludzi… Ludzie nie mają żadnych wolnożci-nie mogą chodzić smai po ulicach,spacerować itd… Moje kuzynki z RPA mają jedna 21 lat a druga 17-do szkoły,pracy,do znajomych,na zakupy do centrum handlowego wszędzie odwożą ich rodzice… Pamiętam gdy byli u nas w Polsce i bylismy na Rynku Głównym jedna znich powiedziała: „Popatrz Mamo,a tutajludize chodzą sobie tak normalnie po ulicach…” Nigdy nie widziała aż tylu chodzących sobie wolno ludzi jak po krakowskim Rynku…
I na co im ta kasa,luxusy jak nie mają najważniejszego-wolnożci i poczucia bezpieczeństwa…
Z kolei moja Ciotka mieszka w USA-a tam jak jest każdy wie-murzyńskie ulice,murzyńskie dzielnice… Czarne gangi itd…
Więc gołąbkiem miłożci i pokoju,nierasistą może być każdy-bo taka jest moda,bo tak wypada politycznie itd… Prawda wygląda nieco inaczej-zwłaszcza tam gdzie czrnych jest więcej i nie dają białym żadnych praw. I to nie jest tak,że to biali nie nawidzą czarnych-najczężciej jest odwrotnie.
I nie jestem żadną rasistką-chciałam tylko przybliżyć Wam sytuacje ludzi mieszkających tam,gdzie wcale nie jest tak wesoło i murzynek nie kojarzy się tylko z Murzynkiem Bambo z wierszyka dla dzieci czy bogatym amerykańskim raperem… Z faktami się nie dyskutuje-poprostu.
12 września 2009 at 08:57Anonymous
- Maniak
Lady, super wypowiedź, przynajmniej jedna tutaj masz odwagę być politycznie niepoprawna. W dobie zlewaczałego, poprawnego politycznie, multikulturowego społeczeństwa, w którym giną tradycyjne wartożci takie osoby jak Ty są diamentem!
- AutorOdp.
The topic ‘Koniec rasy białej?’ is closed to new replies.