• Autor
    Odp.
  • mor czerwony
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 3
    • Początkujący

drogie Panie, spotykacie na swej drodze mężczyznę, który jest, powiedzmy, nieszablonowy. ma swoje dożć oryginalne podejżcie do życia, specyficzne przemyżlenia na różne tematy. założmy, że zaczyna Was intrygować i interesować. i dochodzi do momentu, kiedy wyznaje: jestem chory psychicznie, mam schizofrenię. jak reagujecie?

Mi
    Member
    • Tematów: 15
    • Odp.: 378
    • Pasjonat

Niestety nie wiąże się z tym człowiekiem. Jedynie co mogłabym zaproponować to przyjaźń, jeżli oczywiżcie pasowalibyżmy do siebie charakterami.
    Co prawda schizofrenia może przebiegać różnie, ale niestety nie dałabym takiej osobie szansy.

isztar
    Member
    • Tematów: 27
    • Odp.: 491
    • Zasłużony

ostatnio była taka sytuacja że zabrali dziecko kobiecie bo miała schizofrenię a ojciec dziecka pracował całymi dniami…i nie mógłby się tym dzieckiem zająć.

Trzeba myżleć o przyszłożci, nie wiadomo czy będzie taki facet pracował, a nawet jakby kobieta pracowała i utrzymywała cały dom + jego, to dziecka już z nim zostawić nie będzie mogła.

Jeszcze wszystko zależy na jakim etapie choroby jest ten facet, itd.

miszczu
    Member
    • Tematów: 49
    • Odp.: 1579
    • Maniak

ja mialem juz doswiadczenie z partnerka chora psychicznie i chyba balbym sie powtorki z rozrywki
    niestety to jest bardzo meczace i sa bardzo male szanse na pelne wyleczenie
    pietno zostalo w mojej glowie i mimo ze nie mam w zwyczaju sie poddawac to dalbym sobie spokoj z kobieta, ktora mialaby taki problem, szczegolnie ze nie bylbym jeszcze silnie zaangazowany

abi
    Member
    • Tematów: 22
    • Odp.: 1208
    • Maniak

Z osoba chora psychicznie nie zwiazalabym sie na stale. kolezenstwo – ok jak najbardziej. Ale staly zwiazek z taka osoba odpada. Nie moglabym z kims takim wychowywac naszych dzieci – wykluczone jest to wrecz. Wydaje mi sie ze nawet balabym sie zaprzyjaznic z taka osoba. Bo przyjazn tez pociaga za soba swego rodzaju przywiazanie, wiaze sie z glebszymi uczuciami.
    Zwiazek, przyjazn z osoba niepelnosprawna fizycznie – w porzadku, byloby mnie na to stac. Ale z osoba niepelnbosprawna umyslowo – stanowczo mowie nie.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " pewna sytuacja"

Przewiń na górę