- AutorOdp.
- 16 września 2009 at 14:23
drogie Panie, spotykacie na swej drodze mężczyznę, który jest, powiedzmy, nieszablonowy. ma swoje dożć oryginalne podejżcie do życia, specyficzne przemyżlenia na różne tematy. założmy, że zaczyna Was intrygować i interesować. i dochodzi do momentu, kiedy wyznaje: jestem chory psychicznie, mam schizofrenię. jak reagujecie?
16 września 2009 at 17:04Niestety nie wiąże się z tym człowiekiem. Jedynie co mogłabym zaproponować to przyjaźń, jeżli oczywiżcie pasowalibyżmy do siebie charakterami.
Co prawda schizofrenia może przebiegać różnie, ale niestety nie dałabym takiej osobie szansy.16 września 2009 at 17:17ostatnio była taka sytuacja że zabrali dziecko kobiecie bo miała schizofrenię a ojciec dziecka pracował całymi dniami…i nie mógłby się tym dzieckiem zająć.
Trzeba myżleć o przyszłożci, nie wiadomo czy będzie taki facet pracował, a nawet jakby kobieta pracowała i utrzymywała cały dom + jego, to dziecka już z nim zostawić nie będzie mogła.
Jeszcze wszystko zależy na jakim etapie choroby jest ten facet, itd.
16 września 2009 at 17:22ja mialem juz doswiadczenie z partnerka chora psychicznie i chyba balbym sie powtorki z rozrywki
niestety to jest bardzo meczace i sa bardzo male szanse na pelne wyleczenie
pietno zostalo w mojej glowie i mimo ze nie mam w zwyczaju sie poddawac to dalbym sobie spokoj z kobieta, ktora mialaby taki problem, szczegolnie ze nie bylbym jeszcze silnie zaangazowany17 września 2009 at 11:57Z osoba chora psychicznie nie zwiazalabym sie na stale. kolezenstwo – ok jak najbardziej. Ale staly zwiazek z taka osoba odpada. Nie moglabym z kims takim wychowywac naszych dzieci – wykluczone jest to wrecz. Wydaje mi sie ze nawet balabym sie zaprzyjaznic z taka osoba. Bo przyjazn tez pociaga za soba swego rodzaju przywiazanie, wiaze sie z glebszymi uczuciami.
Zwiazek, przyjazn z osoba niepelnosprawna fizycznie – w porzadku, byloby mnie na to stac. Ale z osoba niepelnbosprawna umyslowo – stanowczo mowie nie. - AutorOdp.