- AutorOdp.
- 7 lutego 2010 at 16:44
Witam,
uprzejmie proszę wszystkie panie o pomoc:)
Piszę pracę magisterską na temat bóli miesiączkowych.
Badania do niej przeprowadzam w formie ankiety.
Ankieta jest anonimowa, a jej wypełnienie zajmie nie więcej niż 7 min.
Temat jest bardzo kobiecy;) a zawarte w ankiecie pytania krótkie i proste.
Link do ankiety:[usunięto_link]
Z góry dziękuję za pomoc!
8 lutego 2010 at 07:44wypełniona 🙂
8 lutego 2010 at 09:22Wielkie dzięki 🙂
8 lutego 2010 at 11:23zrobione
8 lutego 2010 at 11:56wypełniona. : ))
11 marca 2010 at 20:13Czy probowalyscie moze na nasze bole buscopanu, reklamuja go, ze to lek rozkurczowy. Podpytuje, bo zawsze warto zasiegnac opini zanim cos na sobie sie przetestuje 🙂 Ja faszeruje sie ciagle pigulami przeciwbolowy, ale one srednio mi pomagaja na te dolegliwosci, wiec poszukuje nowego srodka 🙁
11 marca 2010 at 20:51Ja od roku miesiąc w miesiąc jestem skazana na zastrzyki i już nic na to nie poradzę. Takie życie 😕 Nic już na mnie nie działało, a żmiało mogę powiedzieć, że próbowałam wszystkiego. Niestety, takie są skutki bycia kobietą 😀
A co do buscopanu, to słyszałam o nim dobre opinie, więc żeby się przekonać, to trzeba spróbować na sobie. Wczeżniej w złagodzeniu bólu wystarczył mi termofor, herbatka rumiankowa lub imbirowa, albo zwykły masaż ramion, poprawiający krążenie i rozluźniający miężnie 😀 Salomika: może spróbuj tego 😀 Może nie będziesz musiała się faszerować znowu tabletkami …13 marca 2010 at 20:31Ja biorę buscopan i bardzo go mogę polecić, ale moje bóle trwają dwa dni i są dokuczliwe, ale nie paraliżujące. Moja przyjaciółka na przykład może brać tylko mocne leki na receptę, tak bardzo przeżywa miesiączkę. W moim przypadku jednak buscopan jest znakomity. Musisz spróbować i sama ocenić 🙂
15 marca 2010 at 08:45Dzieki dziewczyny za odpowiedzi, przy nastepnej okazji wyprobuje buscopanu, ciekawe jak na mnie zadziala? _soleil_ – ciekawy sposob, masaz ramion poprawiajacy krazenie? A herbatka imbirowa jakie ma dzialanie, bo mi imbir kojarzy sie tylko z wlasciwosciami rozgrzewajacymi? Czy to tylko ze wzgledu na walory smakowe ja stosujesz?
8 lipca 2010 at 19:54Ja tez stosuje buscopan. Mi osobiżcie pomaga na bóle związane z kobiecymi sprawami a są one w moim wypadku dożć uciążliwe. Kiedyż stosowałam inny znany pseudo lek ale nic mi nie pomagał przy mojej dosc bolesnej miesiaczce
5 sierpnia 2010 at 11:46ja staram sie nie stosować często leków przeciwbólowych czy rozkurczowych, więc buscopan biorę gdy dopada kryzys i wystarcza jeden, nospy musiałam brac dwie:(
8 sierpnia 2010 at 11:13NoSpa jest zdecydowanie słabsza niż buscopan. Buscopan jest zdecydowanie lepszy i silniejszy. W sumie to faszerowanie lekami jest ostatecznożcią (lepiej nie niszczyć wątroby) ale jeżeli już to najlepiej brać coż skutecznego
3 września 2010 at 19:25już sie na forum wypowiadałam, ze istote znaczenie ma to, że buscopan jest zrobiony z wyciągu rożlinnego, co poeoduje iż jest łagodny dla wątroby. Samam mam wrażliwą, więc wiem co mówię:) Pozdrowienia
- AutorOdp.