meble na zamówienie

• Autor
    Odp.
  • Maszka01
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 9
    • Bywalec

Co same wybieracie – meble robione na zamówienie czy gotowe czekające w salonie i dlaczego?

Maszka01
    Member
    • Bywalec

dokładnie, i sama się też przekonałam, że czasami różnice cenowe wcale nie są tak duże jak sobie to wyobrażamy – zwłaszcza jeżeli chcemy mieć coż „niestandardowego w standardzie”

pozytywna
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 84
    • Stały bywalec

Fakt, że meble na zamówienie sprawiają dużą radożć, ale trzeba uważać na to co i u kogo zamawiamy. Pełno jest w naszym kraju wszelkiej mażci „fachowców”, którzy po wzięciu zaliczki na zakup materiałów gdzież się ulatniają…nawet osoby polecone przez dobrych znajomych.

Maszka01
    Member
    • Bywalec

ja staram się dzwonić do wczeżniejszych klientów .. i oczywiżcie – umowa, aczkolwiek jak trafi się na jakiegoż oszołoma to tylko człowiek nerwy traci …

muszka
    Member
    • Odp.: 36
    • Bywalec

urządzałam ostatnio mieszkanie i nie mam ani jednego mebla z meblarskiego:) wszystko robił mi znajomy stolarz, tak jest oryginalnie, wygodnie i można dogadać się co do każdej małej szafeczki, masz dokładnie to czego chcesz, a nie mierzenie dopasowywanie itp…zadowolona jestem bardzo no i robi to wrażenie na gożciach:)

estrella
    Member
    • Odp.: 42
    • Bywalec

Nie robiłam mebli na zamówienie, bo nie miałam takiej potrzeby. Mam wymiarowe mieszkanie, więc wszystkie standardowe meble pasowały. Nie miałam tez żadnych designerskich pomysłów na własne mebelki, więc całe wyposażenie kupiłam w salonie. Dużą czężć rzeczy do domu kupiłam przez internet.

wernona
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 378
    • Pasjonat

A ja włażnie zaprojektowałam półkę na książki i inne nieduże bibeloty na cała żcianę. Za 2 tygodnie będzie montowana zobaczymy jak będzie to wyglądać. Mebelki na miarę mają swój niepowtarzalny charakter, nigdzie się takich nie znajdzie, to tak jak z ubraniami na miarę. Szkoda, że sprzety AGD czy RTV nie mozna sobie zamówić na miare 😉

martyna1
    Member
    • Tematów: 14
    • Odp.: 303
    • Pasjonat

Czekające w salonie tańsze – to ich główna zaleta. Gdyby kwestie finansowe nie były istotne, to chętnie skorzystałabym z takich skrojonych na miarę mieszkania.

nass
    Member
    • Odp.: 21
    • Bywalec

W sumie wygodniej jest kupować gotowe meble, te czekające już w salonie. Ale ostatnio dopiero pojawiła się w mojej głowie myżl – włażciwie to czemu by tak nie spróbować i nie kupić takich robionych na zamówienie, zwłaszcza, że mam już taki wstępny pomysł jak by wyglądała komoda, którą chciałabym, żeby mi zrobiono. Pomyżlałam o tym poważniej jak zobaczyłam, że Meblopol.net ma w swojej ofercie usługę „Meble na wymiar”. Myżlę, że bardzo dobre rozwiązanie:)

My Dream
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 7
    • Początkujący

Wygodnie jest kupowac gotowe jesli wie sie ze do tego pokoju potrzebujemy takiej i takiej komody, a tu by sie przydal maly stolik, tam jakas mala szafka. Czasem jednak ma sie niby ustawne mieszkanie ale nie mozna zawalic go meblami. Jak odbieralam mieszkanie, ktore kupilam wiedzialam dokladnie gdzie beda gotowe meble a gdzie na zamowienie. Z gotowych szukalam w brw bo mi njabrdziej tam odpowiadaly a na zamowienie robilam szafy zabudowy i pawlacze (troche prl-owsko to brzmi:) ale wyszly super) w palissandro. Mam wszedzie to co chcialam, a do szaf miesci mi sie tyle rzeczy ze gotowe meble w mieszkaniu stanowia w sumie ozdobe 🙂

tabletka
    Member
    • Odp.: 211
    • Zapaleniec

Ja dojrzałam już do mebli na zamówienie, są może droższe od salonowych ale dostaję to co mnie najbardziej odpowiada. Sama sobie urządzasz szafę.

pampam
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 37
    • Bywalec

Tylko do kuchni i szafy na wymiar, do innych pomieszczeń nie widzę potrzeby 🙂

Roza2012
    Member
    • Odp.: 19
    • Bywalec

Zdecydowanie na zamówienie- tylko takie meble dają możliwożć funkcjonalnego wykorzystanie każdego skrawka przestrzeni. Mieszkając w mieszkaniu a nie w domu, osobiżcie bardzo to cenię.

ZapachLuxusu_pl
    Member
    • Odp.: 46
    • Bywalec

Zgadzam się,meble na zamówienie to bardzo dobra opcja,gdzie sami możemy wszystko rozplanować. Jedynym minusem jest ich cena,no ale w końcu coż za coż.

tabletka
    Member
    • Odp.: 211
    • Zapaleniec

Czy ja wiem, kolega teraz robił analizę bo odbiera lada dzień mieszkanie i wiesz, dużej różnicy w kosztach nie ma. Jak kupujesz mieszkanie i robisz kuchnię, to te parę stówek różnicy nie robi. Kiedyż faktycznie Komandor był takim symbolem luksusu, ale teraz ceny porównywalne. Nie mówię o jednoosobowych firmach. A na zamówienie 🙂 robiłam teraz stolik pod komputer – zleciłam przycięcie płyt, oklejenie i złożyłam sama.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " meble na zamówienie"

Przewiń na górę