- AutorOdp.
- 2 października 2009 at 12:05
Co same wybieracie – meble robione na zamówienie czy gotowe czekające w salonie i dlaczego?
12 października 2009 at 07:28dokładnie, i sama się też przekonałam, że czasami różnice cenowe wcale nie są tak duże jak sobie to wyobrażamy – zwłaszcza jeżeli chcemy mieć coż „niestandardowego w standardzie”
29 października 2009 at 21:20Fakt, że meble na zamówienie sprawiają dużą radożć, ale trzeba uważać na to co i u kogo zamawiamy. Pełno jest w naszym kraju wszelkiej mażci „fachowców”, którzy po wzięciu zaliczki na zakup materiałów gdzież się ulatniają…nawet osoby polecone przez dobrych znajomych.
3 listopada 2009 at 08:43ja staram się dzwonić do wczeżniejszych klientów .. i oczywiżcie – umowa, aczkolwiek jak trafi się na jakiegoż oszołoma to tylko człowiek nerwy traci …
4 listopada 2009 at 23:16urządzałam ostatnio mieszkanie i nie mam ani jednego mebla z meblarskiego:) wszystko robił mi znajomy stolarz, tak jest oryginalnie, wygodnie i można dogadać się co do każdej małej szafeczki, masz dokładnie to czego chcesz, a nie mierzenie dopasowywanie itp…zadowolona jestem bardzo no i robi to wrażenie na gożciach:)
29 listopada 2009 at 01:11Nie robiłam mebli na zamówienie, bo nie miałam takiej potrzeby. Mam wymiarowe mieszkanie, więc wszystkie standardowe meble pasowały. Nie miałam tez żadnych designerskich pomysłów na własne mebelki, więc całe wyposażenie kupiłam w salonie. Dużą czężć rzeczy do domu kupiłam przez internet.
29 listopada 2009 at 18:46A ja włażnie zaprojektowałam półkę na książki i inne nieduże bibeloty na cała żcianę. Za 2 tygodnie będzie montowana zobaczymy jak będzie to wyglądać. Mebelki na miarę mają swój niepowtarzalny charakter, nigdzie się takich nie znajdzie, to tak jak z ubraniami na miarę. Szkoda, że sprzety AGD czy RTV nie mozna sobie zamówić na miare 😉
15 grudnia 2009 at 10:32Czekające w salonie tańsze – to ich główna zaleta. Gdyby kwestie finansowe nie były istotne, to chętnie skorzystałabym z takich skrojonych na miarę mieszkania.
29 listopada 2010 at 09:49W sumie wygodniej jest kupować gotowe meble, te czekające już w salonie. Ale ostatnio dopiero pojawiła się w mojej głowie myżl – włażciwie to czemu by tak nie spróbować i nie kupić takich robionych na zamówienie, zwłaszcza, że mam już taki wstępny pomysł jak by wyglądała komoda, którą chciałabym, żeby mi zrobiono. Pomyżlałam o tym poważniej jak zobaczyłam, że Meblopol.net ma w swojej ofercie usługę „Meble na wymiar”. Myżlę, że bardzo dobre rozwiązanie:)
31 sierpnia 2012 at 07:23Wygodnie jest kupowac gotowe jesli wie sie ze do tego pokoju potrzebujemy takiej i takiej komody, a tu by sie przydal maly stolik, tam jakas mala szafka. Czasem jednak ma sie niby ustawne mieszkanie ale nie mozna zawalic go meblami. Jak odbieralam mieszkanie, ktore kupilam wiedzialam dokladnie gdzie beda gotowe meble a gdzie na zamowienie. Z gotowych szukalam w brw bo mi njabrdziej tam odpowiadaly a na zamowienie robilam szafy zabudowy i pawlacze (troche prl-owsko to brzmi:) ale wyszly super) w palissandro. Mam wszedzie to co chcialam, a do szaf miesci mi sie tyle rzeczy ze gotowe meble w mieszkaniu stanowia w sumie ozdobe 🙂
3 września 2012 at 18:10Ja dojrzałam już do mebli na zamówienie, są może droższe od salonowych ale dostaję to co mnie najbardziej odpowiada. Sama sobie urządzasz szafę.
7 września 2012 at 11:17Tylko do kuchni i szafy na wymiar, do innych pomieszczeń nie widzę potrzeby 🙂
23 listopada 2012 at 09:27Zdecydowanie na zamówienie- tylko takie meble dają możliwożć funkcjonalnego wykorzystanie każdego skrawka przestrzeni. Mieszkając w mieszkaniu a nie w domu, osobiżcie bardzo to cenię.
23 listopada 2012 at 11:51Zgadzam się,meble na zamówienie to bardzo dobra opcja,gdzie sami możemy wszystko rozplanować. Jedynym minusem jest ich cena,no ale w końcu coż za coż.
23 listopada 2012 at 19:42Czy ja wiem, kolega teraz robił analizę bo odbiera lada dzień mieszkanie i wiesz, dużej różnicy w kosztach nie ma. Jak kupujesz mieszkanie i robisz kuchnię, to te parę stówek różnicy nie robi. Kiedyż faktycznie Komandor był takim symbolem luksusu, ale teraz ceny porównywalne. Nie mówię o jednoosobowych firmach. A na zamówienie 🙂 robiłam teraz stolik pod komputer – zleciłam przycięcie płyt, oklejenie i złożyłam sama.
- AutorOdp.