• Autor
    Odp.
  • Raissa
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 1
    • Początkujący

Witam, mam taki dożć intymny problem dotyczący włażnie – pocenia. Głównie stopy, ręce i pachy, w zasadzie nic poza tym. Co więcej, nie pocę się gdy jest mi gorąca (tzn, pocę, ale w „naturalny” sposób), natomiast to o czym mówię, pojawia się głównie gdy jest mi zimno lub się stresuję. Nie umiem sobie z tym poradzić, żaden dezodorant nie działa, antyperspirant, nic.. i nie chodzi o brzydki zapach, tylko o to, że potrafię siedzieć spokojnie a tu autentycznie płyną ze mnie całe krople. Muszę uważać na to co ubieram, przeważnie kupuję ciemne bluzki bo na nich tak nie widać, że wiecznie jestem spocona 🙁 nawet sobie nie wyobrażacie jaki to jest koszmar :((. I mogę myć się nawet 10 razy dziennie, ciągle,… to nic nie daje. Nie mam już siły, to takie krępujące, nie wiem co z tym zrobić, jakich preparatów używać. Kiedyż kupiłam sobie tabletki na nadmierne pocenie, efekt był taki, że pociłam się tak samo intensywnie + byłam przymulona.. po prostu ledwo przytomna. Podobno takie pocenie jest wynikiem stresu, ale przecież nie da się go uniknąć? Czy ktoż ma podobny problem? Da się coż z tym zrobić?

pampam
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 37
    • Bywalec

Może spytałabyż lekarza rodzinnego, albo nie wiem, dermatologa? Może są jakież leki na receptę na pocenie sie? (bo nie wiem, czy ten, który brałaż był na receptę?)

Raissa
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 1
    • Początkujący

Nie, nie był. 18 idę do dermatologa, zobaczymy co powie.

Ustalenie_Ojcostwa
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 90
    • Stały bywalec

To nic innego jak kwestia hormonów,gruczołów. Jeżeli jednak uważasz,ze jest to zdecydowanie nadmierne pocenie to koniecznie udaj się na wizytę do dermatologa. Na pewno pomoże i doradzi coż odpowiedniego.

MACROVITA
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 43
    • Bywalec

Kup w aptece taki specjalne dezodorant w kulce. Na początku używa się ich przez tydzień a potem tylko 2 razy w tygodniu na noc. Zwalczają nadmierne pocenie bardzo skutecznie. Już po miesiącu kuracji widać wielkie zmiany.

gunia87
    Member
    • Odp.: 4
    • Początkujący

ja na takie dolegliwosci uzywalam etiaxilu, najpierw stosujesz 3 dni a potem 2 razy w tygodniu, bardzo skuteczny 😉

surenka
    Member
    • Odp.: 17
    • Bywalec

Tak, etiaxil jest super. Tylko nie ten do skóry wrażliwej, ale normalnej, bo ten do wrażliwej jest za słaby.

Jula
    Member
    • Odp.: 22
    • Bywalec

Miałm ogormny problem z poceniem się i tak samo używałam etiaxilu, żaden dermatolog, lekarz nie umiał mi pomóc. Nic innego, żadne drogie kosmetyki NIC Dopiero etaxil który w sumie kosztuje niewiele około 40 PLN a wystarcza na bardzo dułu załatwił mój 😀 😀 😀 😀 😀 problem na ZAWSZE! Stosowałam piersze często, potem raz na tydzień, potem raz w miesiącu, potem raz na trzy a teraz na rok, jak są upały i tyle
    🙂

Wloczykij
    Member
    • Odp.: 224
    • Zapaleniec

Jest jeszcze bloker z ziaji – też skuteczny.

kmag
    Member
    • Odp.: 6
    • Początkujący

[usunięto_link] wrote:

Tak, etiaxil jest super. Tylko nie ten do skóry wrażliwej, ale normalnej, bo ten do wrażliwej jest za słaby.

Mi etiaxil strasznie poniszczył ubrania. Zostawia białe żlady, które ciężko zmyć.

Ustalenie_Ojcostwa
    Member
    • Odp.: 90
    • Stały bywalec

Ponieważ od razu po nałożeniu etiaxilu nie powinno się zakładać ubrań. Inaczej pozostawia włażnie białe żlady i potem bardzo ciężko jest je doprać. Na temat tego blokera Ziaji słyszałam wiele dobrego,ale osobiżcie nigdy go nie używałam.

Jula
    Member
    • Odp.: 22
    • Bywalec

Wydaje mi się, że logicznym jest, że jeżeli używamy takiego żrodka to kolorowe ubrania raczej ulegną zniszczeniu:) Ja zawsze zakładałam koszulki na ramiączkach i białe, albo jakież stare rzeczy żeby mi nie było szkoda:) Wydaje mi się, że dwie zniszczone piżamy (bo etiaxil stosuje się tylko i wyłącznie na NOC!!!) są banałem w porównaniu do problemu z jakim się borykałam. Pamiętam, że oddałąbym wszystko za to żeby ten problem zniknął:)

Lika
    Member
    • Odp.: 49
    • Bywalec

Mój luby ma problem z nadmiernym poceniem i używał perspiblock ale wiele nie pomógł, może w takim razie wypróbujemy ten etiaxil 🙂

anulkaxxx151
    Member
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Miałam podobny problem, najpierw kupiłam etiaxil i było ok, a potem znalazłam w necie bloker z ziaja, tak samo dobry a o 75% tańszy :p
    Wszystko byłoby ok gdyby nie to, że jak przestaję tego stosować to strasznie żmierdzi, tzn mój pot :/
    i nie wiem co teraz?

martula11
    Member
    • Odp.: 36
    • Bywalec

na pocenie pomaga szalwia

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Nadmierne pocenie"

Przewiń na górę