- AutorOdp.
- 5 września 2012 at 13:13
Witam, mam taki dożć intymny problem dotyczący włażnie – pocenia. Głównie stopy, ręce i pachy, w zasadzie nic poza tym. Co więcej, nie pocę się gdy jest mi gorąca (tzn, pocę, ale w „naturalny” sposób), natomiast to o czym mówię, pojawia się głównie gdy jest mi zimno lub się stresuję. Nie umiem sobie z tym poradzić, żaden dezodorant nie działa, antyperspirant, nic.. i nie chodzi o brzydki zapach, tylko o to, że potrafię siedzieć spokojnie a tu autentycznie płyną ze mnie całe krople. Muszę uważać na to co ubieram, przeważnie kupuję ciemne bluzki bo na nich tak nie widać, że wiecznie jestem spocona 🙁 nawet sobie nie wyobrażacie jaki to jest koszmar :((. I mogę myć się nawet 10 razy dziennie, ciągle,… to nic nie daje. Nie mam już siły, to takie krępujące, nie wiem co z tym zrobić, jakich preparatów używać. Kiedyż kupiłam sobie tabletki na nadmierne pocenie, efekt był taki, że pociłam się tak samo intensywnie + byłam przymulona.. po prostu ledwo przytomna. Podobno takie pocenie jest wynikiem stresu, ale przecież nie da się go uniknąć? Czy ktoż ma podobny problem? Da się coż z tym zrobić?
6 września 2012 at 13:06Może spytałabyż lekarza rodzinnego, albo nie wiem, dermatologa? Może są jakież leki na receptę na pocenie sie? (bo nie wiem, czy ten, który brałaż był na receptę?)
8 września 2012 at 05:12Nie, nie był. 18 idę do dermatologa, zobaczymy co powie.
11 września 2012 at 13:18To nic innego jak kwestia hormonów,gruczołów. Jeżeli jednak uważasz,ze jest to zdecydowanie nadmierne pocenie to koniecznie udaj się na wizytę do dermatologa. Na pewno pomoże i doradzi coż odpowiedniego.
1 października 2012 at 08:10Kup w aptece taki specjalne dezodorant w kulce. Na początku używa się ich przez tydzień a potem tylko 2 razy w tygodniu na noc. Zwalczają nadmierne pocenie bardzo skutecznie. Już po miesiącu kuracji widać wielkie zmiany.
5 października 2012 at 07:13ja na takie dolegliwosci uzywalam etiaxilu, najpierw stosujesz 3 dni a potem 2 razy w tygodniu, bardzo skuteczny 😉
5 października 2012 at 18:31Tak, etiaxil jest super. Tylko nie ten do skóry wrażliwej, ale normalnej, bo ten do wrażliwej jest za słaby.
12 października 2012 at 08:28Miałm ogormny problem z poceniem się i tak samo używałam etiaxilu, żaden dermatolog, lekarz nie umiał mi pomóc. Nic innego, żadne drogie kosmetyki NIC Dopiero etaxil który w sumie kosztuje niewiele około 40 PLN a wystarcza na bardzo dułu załatwił mój 😀 😀 😀 😀 😀 problem na ZAWSZE! Stosowałam piersze często, potem raz na tydzień, potem raz w miesiącu, potem raz na trzy a teraz na rok, jak są upały i tyle
🙂12 października 2012 at 12:43Jest jeszcze bloker z ziaji – też skuteczny.
12 października 2012 at 14:52[usunięto_link] wrote:
Tak, etiaxil jest super. Tylko nie ten do skóry wrażliwej, ale normalnej, bo ten do wrażliwej jest za słaby.
Mi etiaxil strasznie poniszczył ubrania. Zostawia białe żlady, które ciężko zmyć.
19 października 2012 at 08:19Ponieważ od razu po nałożeniu etiaxilu nie powinno się zakładać ubrań. Inaczej pozostawia włażnie białe żlady i potem bardzo ciężko jest je doprać. Na temat tego blokera Ziaji słyszałam wiele dobrego,ale osobiżcie nigdy go nie używałam.
29 października 2012 at 13:19Wydaje mi się, że logicznym jest, że jeżeli używamy takiego żrodka to kolorowe ubrania raczej ulegną zniszczeniu:) Ja zawsze zakładałam koszulki na ramiączkach i białe, albo jakież stare rzeczy żeby mi nie było szkoda:) Wydaje mi się, że dwie zniszczone piżamy (bo etiaxil stosuje się tylko i wyłącznie na NOC!!!) są banałem w porównaniu do problemu z jakim się borykałam. Pamiętam, że oddałąbym wszystko za to żeby ten problem zniknął:)
30 października 2012 at 18:17Mój luby ma problem z nadmiernym poceniem i używał perspiblock ale wiele nie pomógł, może w takim razie wypróbujemy ten etiaxil 🙂
22 listopada 2012 at 14:34Miałam podobny problem, najpierw kupiłam etiaxil i było ok, a potem znalazłam w necie bloker z ziaja, tak samo dobry a o 75% tańszy :p
Wszystko byłoby ok gdyby nie to, że jak przestaję tego stosować to strasznie żmierdzi, tzn mój pot :/
i nie wiem co teraz?22 listopada 2012 at 21:39na pocenie pomaga szalwia
- AutorOdp.