- AutorOdp.
- 28 października 2013 at 21:20
Jakie macie pomysły, aby urozmaicić, upiększyć pokoj waszych pociech? jesli macie male pokoje to gdzie trzymacie zabawki?
4 listopada 2013 at 19:00U nas są półki na żcianach lub kosze dwa na zabawki duże jeden na kółkach duży wiklinowy , który wygląda jak fotel. Lubie także recykling
14 listopada 2013 at 10:54A co powiesz na fototapetę z jakimż fajnym,bajkowym motywem? Moim zdaniem to bardzo fajny pomysł na to aby skutecznie upiększyć i udekorować pokój dla naszego dziecka.
19 listopada 2013 at 19:39fajna sprawa 🙂
26 listopada 2013 at 12:30fototapeta albo okleina meblowa to chyba najlepsze rozwiązania. Bo poza nimi to będzie w pokoiku pełno zabawek więc z pewnożcią zrobi się bardzo dzięcieco, kolorowo
28 listopada 2013 at 18:59Fajne, dzieki
17 grudnia 2013 at 11:38@Ninool wrote:
Ja nie mam dzieci, ale w dziecięcych pokojach bardzo podobają mi się niebanalne rozwiązania, dodające uroku 🙂 Np. półki na książki powieszone tak jakby na gałęziach namalowanego na żcianie drzewa, łóżko w kształcie łódki, albo namiot nadbudowany nad łóżkiem… Pokój jest wtedy także żwietnym miejscem do zabawy 🙂
Racja, bo w sumie o to chodzi, zeby w pokoiku dziecko czuło się dobrze, bezpiecznie i zeby mogło w nim spędzić miło czas.
22 grudnia 2013 at 15:00Ja fotatepete lub dekoracje jakież fajne samemu robione.
23 grudnia 2013 at 11:21Fajnym pomysłem jest przemalowanie mebli na jakież wesołe kolory. Można do tego użyć np. emulsji akrylowej śnieżki, która jest bezpieczna dla dzieci. W przypadku takiego wnętrza dopuszczalne jest sporo szaleństwa, można postawić nawet na kilka różnych żywych odcieni.
27 grudnia 2013 at 12:03Niedawno odkryłam coż takiego jak farba magnetyczna i tablicowa. Czekamy na wiosnę i zrobimy malowanie. Na żcianie magnetycznej córka będzie przyczepiać swoje rysunki, zdjęcia itd (teraz je przykleja tażmą klejącą), a na żcianie tablicowej będzie sobie rysować i pisać.
1 kwietnia 2014 at 15:07Bezpieczeństwo najważniejsze, my na poddaszu mamy sypialnię, wczeżniej to był pokój babci.
7 kwietnia 2014 at 18:50Taka farba magnetyczna to moim zdaniem bardzo dobre rozwiązanie,szczególnie kiedy mamy małe dzieci które lubią przyczepiać swoje rysunki na żcianę. Do pokoju będzie w sam raz,plus proponuję jakiż stylowy zestaw mebli.
10 kwietnia 2014 at 10:28Fjna kolorowa tapeta to podstawa.
3 maja 2014 at 14:11W pokoju dziecka liczą się kolory.
15 maja 2014 at 10:11Przede wszystkim powinniżmy porzucić teorię, że różowy pokój dla dziewczynki, a niebieski dla chłopca. Pokój dziecięcy powinien mieć kolorowe, stonowane barwy, przede wszystkim zróżnicowane. Proponuję dwie żciany pomalować na zgniłozielona, a dwie na ciemny szary, do tego jasne panele na podłodze. ściany można przyozdobić naklejkami lub malowanymi szablonami.
- AutorOdp.