- Ten temat ma 16 odpowiedzi, 7 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 16 lat, 10 miesięcy temu przez
Blk.
- AutorWpisy
- 3 sierpnia 2009 o 11:57 #5534
szukam pracy i nie moge nic znależć, szlak mnie trafia pomału….
a jak to u Was Jest? szybko znalazłyscie bez większych problemów?
3 sierpnia 2009 o 12:48 #156478jakiej pracy szukasz? na stałe czy dorywczej?
ile masz lat i jakie jest Twoje dożwiadczenie.
jakie formy poszukiwania pracy stosujesz?
ile chciałabyż zarabiać i jakie warunki Cię interesują?
ja szukałam stażu – mimo, że staż opłaca państwo też musiałam się nieco wysilić by znaleźć kogoż kto mnie zechce – 😕
na szczężcie trafiłam do firmy która mi w 100 % odpowiada 🙂
3 sierpnia 2009 o 14:14 #156479szukam pracy już raczej na stałe, chodzi mi głównie o prace w biurze, wykształcenie mam pierwszego stopnia,
chodzi mi o sam fakt że z praca jest trudno, nie wydaje mi się ze ja tylko tak mam bo duzo osób też nad tym ubolewa,
jednym słowem ludzi jest jak mrówki, i każdy sie pcha do pracy.3 sierpnia 2009 o 15:52 #156480@mrówka wrote:
szukam pracy już raczej na stałe, chodzi mi głównie o prace w biurze, wykształcenie mam pierwszego stopnia,
chodzi mi o sam fakt że z praca jest trudno, nie wydaje mi się ze ja tylko tak mam bo duzo osób też nad tym ubolewa,
jednym słowem ludzi jest jak mrówki, i każdy sie pcha do pracy.to może zacznij od stażu tak jak ja.
nie wiem jak u Ciebie w mieżcie ale u mnie jest masa staży w administracji/ w biurze.
wiem, że na stażu płacą mało, ale chyba lepiej zarobić te 800 zł niż nic
nawet jeżli masz dożwiadczenie to jest to szansa na zatrudnienie po stażu.
najlepiej jak poszukasz sobie w prywatnej firmie sama
3 sierpnia 2009 o 17:22 #156481@Onione wrote:
@Cleo wrote:
No to mnie zaskoczyłaż z ta płacą. Ja stażowałam w LP za 450 zł. Pół roku.
Dobrze jest zacząć od stażu; czasem uda się zahaczyć na stałe.
Jeżli chodzi o mnie to popracowałam tylko 7 ms, ale zawsze to jakież dożwiadczenie.kiedyż dawali dużo mniej. teraz z tego co WYCZYTAŁAM na stronie to ok. 800 zł z tym, że zdania są podzielone czy to brutto czy netto.
w najgorszym wypadku na rękę wychodzi ok. 620 zł
choć niektórzy twierdzą, że im przychodzi 790 zł na konto.
ja mam wypłatę 17stego, więc napiszę jak to tak naprawę jestale w większożci szanujących się prywatnych firm szefowie dorzucają parę groszy od siebie
a co to staży i wypłat.
czytając aktualne propozycje staży – poza administracją, są propozycje miejsc takie jak:
– sprzedawca
– magazynier
– pakowacz
itp.jestem w szoku, że państwowe pieniądze marnuje się na takie staże
zamiast zorganizować MNIEJ staży przygotowujących do konkretnych zawodów za LEPSZE pieniądze państwo płaci za coż co nie jest nam potrzebne ;/
przykładowo ja czekałam na zatwierdzenie mojego stażu 1,5 miesiąca bo sama musiałam zadbać o ofertę gdyż takowej po prostu nie było
3 sierpnia 2009 o 17:57 #156482@Onione wrote:
@Cleo wrote:
No to mnie zaskoczyłaż z ta płacą. Ja stażowałam w LP za 450 zł. Pół roku.
Dobrze jest zacząć od stażu; czasem uda się zahaczyć na stałe.
Jeżli chodzi o mnie to popracowałam tylko 7 ms, ale zawsze to jakież dożwiadczenie.podobnie było ze mną Onione. w 2000 roku na stażu dostawałam ok 420-450 zł. teraz – z tego co wiem od młodszej koleżanki, przy 8 godz. pracy stażysta dostaje na rękę ok 800 zł..
3 sierpnia 2009 o 19:35 #156483Ja znalazłam pracę dosyć szybko,zarobki też niezłe jak na moje żrednie wykształcenie no i najważniejsze,ze godziny elastyczne więc nie tylko w wakacje,ale tez na studiach będę kontynuować tam pracę.Myżlę,że sporo zależy od szczeżcia(trafiłam na ten moment kiedy szukali pracowników) i pewnie tez od znajomosci(bez tego na razie sie o****ło,ale wiadomo jak jest).
4 sierpnia 2009 o 12:14 #156484Czersi a jaką masz pracę, chodzi mi co robisz dokładnie.
4 sierpnia 2009 o 21:53 #156485mrówka odpisałam Ci na priv.
5 sierpnia 2009 o 17:26 #156486ja też szukam pracy i nie jest tak łatwo, na razie pracuję zdalnie z domu ale parę groszy by się jeszcze przydało, mi za staż w dwóch firmach kilka tygodni temu proponowali 400 zł więc nie za kolorowo!
6 sierpnia 2009 o 19:21 #156487@Czersi wrote:
Myżlę,że sporo zależy od szczeżcia(trafiłam na ten moment kiedy szukali pracowników) i pewnie tez od znajomosci(bez tego na razie sie o****ło,ale wiadomo jak jest).
żwięta racja, najwięcej zależy od szczężcia i znajomożci, ewentualnie jeszcze dochodzi dożwiadczenie w zawodzie, ale też nie zawsze na to patrzą..
6 sierpnia 2009 o 19:41 #156488dokładnie, a to jakaż paranoja, wszędzie potrzebują z dożwiadczeniem nawet do głupich ulotek, dobra ale to dożwiadczenie gdzież i kiedyż trzeba zdobyć- nikt przecież nie rodzi się już z przepracowanymi latami w danej dziedzinie. Normalnie jakaż paranoja 👿
7 sierpnia 2009 o 03:24 #156489do roznoszenia ulotek potrzebują osoby z dożwiadczeniem??? 😯
coraz czężciej mam wrażenie, że to pracodawcy są mniej myżlący od bezrobotnych..
poczynając od ogłoszenia, którego w zasadzie nikt nie potrafi napisać
– brak inf. o wynagrodzeniu to norma
– brak inf. o konkretnych warunkach pracy
– brak inf. o wymaganiachczęsto czytając te ogłoszenia w zupełnożci nie wiem co za stanowisko w ogóle proponują.
no ale mniejsza z tym.
mrówko – jeszcze raz proponuję Ci staż. to włażnie opcja gdzie można zdobyć dożwiadczenie, a jednoczeżnie szansa na to by się załapać do pracy
naczytałam się masę negatywnych opinii stażystów. moje koleżanki też zadowolone nie były.
dlatego też najlepiej zahaczyć się w prywatnej firmie, gdzie pracodawcy będzie zależało na przyszłym zatrudnieniu. wówczas pożwięci Ci czas na naukę. nie będziesz wykorzystywana do: robienia kawy, sprzątania, robienia zakupów itp.
w roku szkolnym możesz dorobić na korepetycjach.
w ubiegłym semestrze żyłam tylko z korepetycji i nie narzekałam 🙂8 sierpnia 2009 o 09:26 #156490a czego te korki dawałaż? 😀
8 sierpnia 2009 o 22:15 #156491czasami trudno jest znależc prace,bo pracodawca wymaga co najmniej 4-letniego doswiadczenia.a my mamy np 1 rok pracy za sobą i nigdzie nie chca nas przyjąc.to jak mamy zdobyc to doswiadczenie skoro nigdzie nie chca nas przyjąc do pracy?????
znalezienie pracy zalezy tez od tego jak starasz sie szukac,czy wyslesz pare cv mailem czy chodzisz po róznych firmach i składasz cv osobiżcie,i jezeli chodzisz przez jakis czas sie dowiadywac czy aby na pewno nie poszukója nikogo do pracy to zobacza ze ci zalezy na robocie i masz wieksze szanse na przyjecie na stanowisko. - AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.