- AutorOdp.
- 24 października 2013 at 22:38
jak dbać skórę atopową? kosmetyki? mażci,żele itp.
co jest skuteczne, sprawdzone, nie podrażnia itp.25 października 2013 at 11:46ja używam kosmetyków AA przeznaczonych dla skóry atopowej – są delikatne i nie podrażniają. Ale może najpierw powinnaż wybrać się do dermatologa?
25 października 2013 at 17:44Też doradzam wizytę u specjalisty, wtedy taka pielęgnacja może znacznie poprawić kondycję skóry.
25 października 2013 at 21:51dzięki serdeczne, przetestowałam juz wielu dermatologów ale słysze lakoniczne odpowiedzi, a moja była wykladowczyni nomen omen kosmetyczka poleciła mi ustrojswo niezgodne z azs…no nic chyba czeka mnie dalsza pielgrzymka po dermatologach, chyba że znacie jakiegoż sprawdzonego w poznaniu?
29 października 2013 at 07:01Najlepiej stosować naturalne kosmetyki hiperalergiczne, ale drogie są ;(
30 października 2013 at 15:54Nie jest łatwo dbać o skór atopową… na każdego działa coż innego. Warto iżć do dermatologa, ale warto też na własna rękę szukać najlepszego kremu. Na mnie najlepiej działa krem do rąk za 4zł z Rossmana.
31 października 2013 at 21:43dzięki 🙂 czasem przypadkowo coż wpadnie nam w oko niekoniecznie drogiego a okazuje sie że jest bardzo trafione…ale faktycznie kosmetki na azs sa bardzo drogie i trudno wiecznie testować nowe bo poprzednie są nietrafine a dermartolog to osobny temat….
11 listopada 2013 at 19:18Dużo skórę nawilżać, najlepiej hipoalergiczne produkty.
12 listopada 2013 at 23:07[usunięto_link] wrote:
Dużo skórę nawilżać, najlepiej hipoalergiczne produkty.
jakież konkretne? może jakież polecić?
18 listopada 2013 at 01:19dobrze wiedzieć:)
18 listopada 2013 at 11:01Polecam kosmetyki z Ozonem – super się sprawdzają dla problematycznej skóry
20 listopada 2013 at 12:59Kiedy mówimy o kondycji skóry, to musimy myżleć o jej odżywieniu i nawilżeniu. Dotyczy to skóry zdrowej, a przede wszystkim atopowej czy ze zmianami łuszczycowymi. Jeżeli prócz leczenia nie zadbamy o nawilżenie całej skóry, nie tylko naskórka stosując emoilenty, to leczenie jest wtedy utrudnione. Z moich dożwiadczeń wynika, że dobrze nawodniona i odżywiona skóra na całej jej grubożci (trzy warstwy) jest mniej podatna na zmiany. Tak można zadbać o skórę stosując kobyle mleko w kapsułkach.
21 listopada 2013 at 12:01serdeczne dzięki za bardzo cenne wskazówki, jesteżcie stokroć lepiej poinformowane aniżeli lekarze… 🙂
31 sierpnia 2014 at 18:28Dermokosmetyki, stosowane do pielęgnacji skóry atopowej, powinny być hipoalergiczne, bezzapachowe i pozbawione potencjalnie uczulających barwników. Codzienne, regularne nawilżanie i natłuszczanie skóry preparatami zawierającymi emolienty może poprawić jej stan. Emolienty przeznaczone są do miejscowego leczenia, bogate w mocznik zatrzymują wodę i utrzymują optymalne nawilżenie naskórka.
8 września 2014 at 14:02Skóra atopowa jest bardzo wrażliwa,więc dobre dermokosmetyki to w zasadzie najlepsze co można polecić. Oczywiżcie warto także skonsultować się z lekarzem specjalistą,dermatologiem,tutaj nie mogą wystąpić podrażnienia.
- AutorOdp.