Stymulator mięsni a rozstępy???

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1 do 15 (z 16 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    asiulka1985
    Członek
    • Tematów: 33
    • Odp.: 202
    • Zapaleniec

Zastanawia mnie czy AB GYMNIC ma jakiż wpływ na rozstępy. JAkiż czas temu używałam tego urządzenia, tylko takiego które styluluje miężnie za pomocą prądu, nie takie które wibruje. Miałam malutkie rozstępy na brzuchu, które znacznie powiększyły się podczas używania tego. Przytyłam ostatnio troche i niewiem czy rozstępy powiększyły mi się tylko dlatego, że przytyłam czy miał na to jakiż wpływ stylulator.

Lady_Kala
    Członek
    • Tematów: 42
    • Odp.: 1149
    • Maniak

Rozstępy pojawiają się u ludzi,którzy intensywnie ćwiczą na siłowni-u takich,którzy mieli szybkii skok,szybki rozrost miężniw krótkim czasie-na siłwoni wielu facetów mam problem ze sporymi rozstępami-głównie pod pachą gdy rozrożnie się szybko klatka piersiowa!

Nie wiem czemu w ogóle uwierzyłaż,że ab gymnic wyrzeźbi ci miężnie?! 😯 Czy ludzi naprawdę wierzą,że da się tak nie robiąć nic wyrzeźbić perfekcyjnie ciało?! Nawet gdybyż ćwiczyła intensywnie na siłowni to kobiece hormony chronią przed intensywnym rozrostem tkanki miężniowej,więc rozstępów byż nie miała! Ja jakoż ćwiczę codziennie na sił-biorę duże ciężary a ani jednego rozstępa nie mam!

Raczej upatrywałabym przyzcyn w nagłym przytyciuschudnięciuutraty jęrnożci skóryspadku poziomu kolagenu w skórze!

Dorota123
    Uczestnik
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

słyszałam, ze te wszystkie urządzenia to jeden syf… Jeżli chcesz schudnąć czy trzymac formę nic nie zastąpi ćwiczeń i odpowiedniej diety…

a rozstępy… hmmm… czego to ja nie próbowałam z nimi zrobić 😉 po dwóch latach walki pozostało mi się z nimi zaprzyjaźnić 😉

asiulka1985
    Członek
    • Zapaleniec

Ćwicze cdziennie godzine a stumulator kupiłam z ciekawożci, miałam nadzieje, że może pomoże mi coż. Np ćwiczeniami spalałabym tłuszcz a stylulator pomógłby mi ujędrnić skóre. Od dwóch miesięcy odchudzam się i schudłam 11 kg i moja skóra na brzuchy zrobiła się troszkę lużniejsza. Dwa razy dziennie smaruje ja balsamem ujędrniającym. Myżlicie, że jest sens używać tego urządzenia? (tylko jako pomoc w połączeniu z dietą i wysiłkiem fizycznym)

Dorota123
    Uczestnik
    • Maniak

podobno prysznic naprzemienny zimną i ciepłą wodą ujędrnia skórę, ale nie wiem jak z tym jest, bo nigdy się na zimny prysznic nie odważe…

Lady_Kala
    Członek
    • Maniak

Są różnego rodzaju preparaty usuwające rozstępy-może warto spróbować! Moja kuzynka usunęła spore rozstępy na brzuchu po bliźniaczej ciąży takim kremem Pharmaceris Toco Reduct Forte!

asiulka1985
    Członek
    • Zapaleniec

Oglądałam ostatnio program o zdrowiu i urodzie i mówili o ujędrnianiu skóry i rozstępach. I powiedzieli, że najważniejsze jest żeby kremy czy balsamy stosować systematycznie rano i wieczorem to dadzą efekty nawet jeżeli nie będą to drogie preparaty. Trzeba sprawdzić:)

Lady_Kala
    Członek
    • Maniak

Tak samo jest z cellulitem-tu nawet nie chodzi o cenę preparatu bo często te tańsze i te droższe zawieraja te sameskładniki aktywne,trzeba wiedziec jakie składniki pomagają w walce z tą konkretną przypadłożcią i tych włażnie szukać w kremach!
    Njaważniejsza jest faktycznie systematycznożć! Nie można sobie odpużcić smarowania kremem!

asiulka1985
    Członek
    • Zapaleniec

Wczoraj na TVN style oglądałam program, w którym kobiety, (nie żadne modelki) testują kosmetyki. Testowały preparaty do walki z celulitem i wygrał najtańszy! A mianowicie Nivea Good Bye Celutlite. Preparat Diora miał dużo mniej punktów!

Lady_Kala
    Członek
    • Maniak

Good Bye Cellulite akurat kiepski…

Raczej bym się skłaniała ku antycellulitowym preparatom Garniera!

Dorota123
    Uczestnik
    • Maniak

a drogi jest ten Pharmaceris Toco Reduct Forte?
    jak długo kuzynka to stosowała? używała go od razu po ciąży? bo u mnie juz minęły 2 lata, na brzuchu nie mam ani jednego, smarowałam się kremem od początku ciąży, ale głupia nie pomyżlałam, że na pożladkach i udach też mi może coż wyjżć 👿 no i teraz mam… próbowałam kilku kremów, ale nic nie pomogło

Lady_Kala
    Członek
    • Maniak

Tak,od razu po ciąży…
    Nie pamiętam dokładnie ceny ale nie przekraczała 40zł!

Dorota123
    Uczestnik
    • Maniak

a myżlisz, że po 2 latach jeszcze coż pomoże? czy już nie warto próbować?

asiulka1985
    Członek
    • Zapaleniec

Słyszałam gdzież, że podobno jak są czerwone to można coż z nimi zrobić a jak zbledną to już nie. Ale niemam pojęcia czy to prawda.

Lady_Kala
    Członek
    • Maniak

Czerwone są jak są żwieże więc to dosyć logiczne,że łatwiej usunąć te które dopiero co się pojawiły niż te już „uleżane”-im szybciej zaczniemy działać tym lepiej!

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1 do 15 (z 16 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
Przewiń na górę