• Autor
    Odp.
  • Lady_Kala
    Member
    • Tematów: 42
    • Odp.: 1149
    • Maniak

Zdecydowanie tak: małe kroki,mniejsze cele na początek i sama się zdziwisz jakie efekty zobaczysz! Jak ktoż postawi sobie za cel schudnąć np 30 kg w 5 miesięcy to szybciej sie załamie i zrezygnuje niż doczeka efektów ale jak ktoż postanowi schudnąć 1-2 kg w miesiąc to będzie mógł cieszyc się efektami,dzięki temu zyska super samopoczucie (bo to co robi ma sens) i tak dopnie swego w końcu! Nie wierz w żane diety cud-zwłaszzce te publikowane w kobiecych czasopismach-ani to zdrowe ani to skuteczne! Nie da się schudnąć szybko i dużo! Ja osobiżcie trenuję codziennie na silowni,mamspora wiedzę na temat treningów i diety i chetnie Ci pomogę!

Na początek modyfikacja diety aby przyspieszyć przemianę materii i warto dodac jakiż ruch! Myslałaż może,żeby zapisać się na siłownię,jakież zajęcia fitness,chociaż basen?

Miska26
    Member
    • Tematów: 13
    • Odp.: 501
    • Zasłużony

A jaką dietę pleciłabyż mi jeżeli prowadzę dożć intensywny tryb życia, dużo ćwiczę ale myżlę że powinnam zacząć zwracać uwagę na to co jem, zastanawiałam się nad dietą grupy krwi, jest dożć rozsądna i nie wiem czy się nie zdectdować?

Khushi
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 50
    • Stały bywalec

Stosowałam dietę grup krwi i czułam się naprawdę rewelacyjnie, tylko trudno mi było wytrwać bo jestem żarłok i łasuch. Ale polecam.

Lady_Kala
    Member
    • Tematów: 42
    • Odp.: 1149
    • Maniak

Dieta grup krwi budzi dożć sprzeczne emocje-jedni twierdzą,że działa a inni negują,że może mieć to jakikolwiek wpływ na wagę! Dieta grup krwi tyczy się bardziej chyba „życia naturalnym rytmem swojego ciała” (bo pewne grupy krwi lepiej lub gorzej trawiąprzyswajają itd różne składniki pokarmowe) i służy raczej dobremu samopoczuciu niż stosuje się ją przy redukcjii!

A ile dokładnie zamierzasz zrzucić? I jakie cele sobie stawiasz (np 3 kg w miesiąc czy jak tam uważasz…) Dieta zbilansowana jest ok ale jak masz więcej do zrzucenia to dobra byłaby taka o ujemnym bilansie kalorycznym!

Dużo ćwiczysz? A co?

OLALUC
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 4
    • Początkujący

Witam,
    jeżeli ktoż ma problemy z nadwagą lub złym samopoczuciem , polecam suplementy diety z Herbalife.Są oparte na ziołach oraz witaminach , podtrzymują wagę po zrzuceniu kg.Więc nie wróci efekt jojo ani kg z nadwyżką. olaluc.mojawaga.pl ZAPRASZAM;)

LadySuzie
    Member
    • Odp.: 6
    • Początkujący

Małe kroki to również dobra metoda.
    Ja pozbyłam się moich 10 kilogramów ćwicząc w domu fitness i zdrowo się odżywiając. Postanowiłam, że się wezmę za siebie i zainwestowałam w książki o odchudzaniu i fitnessie. Bardzo się ciesze z tego, że mimo mojego sceptycznego podejscia do kupowania książek na ten temat jednak się przełamałam i kupiłam co zaowocowało w szczuplejszą sylwetkę. 😉
    Jeżli ktoż jest zainteresowany przesyłam linka dla Was panie 🙂 :

[usunięto_link]

[usunięto_link]

Uwierzcie w siebie i w to, że naprawde dla chcącego nic trudnego wystarczy odrobina samozaparcia 😉

Zaza
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 8
    • Początkujący

ja polecam dietkę hiszpańską efekty naprawdę fajne

a w ogóle biorę udział w konkursie, mam nadzieję wygrać tę parę kilo mniej 🙂 tyle że chodzi o to żeby mieć jak największe wsparcie…. wesprzecie mnie? [usunięto_link]

dee13
    Member
    • Tematów: 1
    • Początkujący

Jeżeli chcesz schudnąć, to nie myżl w kategoriach 'szybko’, bo to może być Twoim wrogiem. Przemyżl swoją dietę, co zjadasz, ile i jak często. Może nie jesz dużo ale bardzo kalorycznie? Zacznij liczyć kalorie. Kup sobie gazetę, w której znajdziesz licznik kalorii i postaraj się utrzymać ok 1500. Do tego pij wodę, to działa i oczyszcza organizm. Nie warz się na wadze każdego dnia, bo to Cię zniechęci – najpierw przytyjesz, bo organizm będzie zdezorientowany. Po 2 tygodniach będziesz już tracić na wadze. Ruszaj się, nie siedź na kanapie. Wystarczy, że będziesz chodzić na długie spacery albo basen. 😀

Miska26
    Member
    • Zasłużony

Chciałabym zrzucić ok 10 kg do wakcji, czyli tak do końca maja, czerwca, wiem że to dużo ale jestem zdecydowana, pozatym nie jest dla mnie problemem ruch sporo ćwiczę i chodzę na basen wieć mam nadzieje że to też mi sporo pomożę!

wernona
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 378
    • Pasjonat

10 kg do wakacji to kupa czasu, zdążysz i napewno będzie z Ciebie „ciacho”, hihi 😉

Miska26
    Member
    • Zasłużony

Też mam taką nadzieje, jak zrzuce to na pewno się pochwalę, ale wiem że spro przedemna wysiłku, wyrzeczeń i muszę znaleźć sporo motywacji żeby wytrwać w postanowieniu!

wernona
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 378
    • Pasjonat

To mam coż dla Ciebie! 😉 Jeżeli potrzebujesz wsparcia w dotarciu do celu to zapisz się do konkursu Postanawiam w Nowym Roku…sprawdź na schudnijmy.pl , a jaka dietę masz?

Miska26
    Member
    • Zasłużony

Jestem na diecie grupy krwi, a stronke na pewno przejrzę i zapoznam się bliżej z akcja Postanawiam w Nowym Roku, jak sie zdecyduje to dam na pewno znać!

Eminemka
    Member
    • Odp.: 2
    • Początkujący

witam:) jestem nowa i nie bardzo sie orientuje 🙂
    Mam 173 cm wzrostu, i 58 kg warze i nie wiem czy mam nadwage 🙂
    Mam lekki wystajacy brzuszek, robie 6 waidera nie wiem jak moge troszke salic ten brzuszek 🙂 prosze o pomoc czytalam ze 6 waidera robi sie zeby wyrzezbic brzuszek ale tez pomaga w spalaniu 🙂 wiem na doswiadczeniu mojej kolezanki, ktorej to pomoglo troche chcialabym sobie przed wakacjami spali ok 3-4 kg 🙂 Jestem na 18 dniu 6 waidera i juz 1 cm mi zszedl z brzuszka. Jaka diete powinnam stosowac? Jestem sportowcem(siatkarka, pilkara nozna) wiec nie moge za duzej diety stosowac :/ gdyz nie bd miala sily grac 🙂 Prosze i jakas rade. Mozecie odpisac mi na gg pisac to podam 🙂 z gory dziekuje za pomoc jesli ktos chcialby mi bardzo pomoc jestem w stanie wyslac fotki mojego brzszka aby mi tylko pomoc 🙂

martus
    Member
    • Początkujący

Hejka.. Ja tez jeszcze nie za bardzo się orientuje na tym forum;p ale myżlę ze dzięki Wam sie rozkręcę:wink:
    Co do 6 waidera to z własnego dożwiadczenia nic Ci nie poradzę ponieważ wymiękłam w połowie… 😉
    mam za to pytanie z innej beczki… od dzisiaj zaczynam stosować dietę niskoweglowodanowa.. i nie można w niej jeżć pieczywa, którego i tak unikam od dawna ale do tej pory zastepowalam go sucharkami czy też lekka wasa… Potrzebuje rady czy przy tej diecie nadal mogę wcinać wase czy tez powinnam ja odrzucić..???
    pozdrawiam 😀

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " zbędne kilogramy"

Przewiń na górę