- AutorOdp.
- 20 lipca 2007 at 10:05
Dlaczego zawsze uczulenie przychodzi latem Nie znoszę tego kataru, pieczenie i łzawienia oczu:( wiecie jak z tym walczyć?
25 lipca 2007 at 21:49Zapisać się do dermatologa, poprosić o odpowiednie tabletki.
Do czasu wizyty u dermatologa możesz poprosić w aptece o odpowiednie tabletki bez recepty (najczężciej 7 tabletek w opakowaniu) np. Alertec.No i zawsze przydadzą się zapasowe chusteczki 😉
2 sierpnia 2007 at 07:29[usunięto_link] wrote:
Zapisać się do dermatologa, poprosić o odpowiednie tabletki.
Do czasu wizyty u dermatologa możesz poprosić w aptece o odpowiednie tabletki bez recepty (najczężciej 7 tabletek w opakowaniu) np. Alertec.No i zawsze przydadzą się zapasowe chusteczki 😉
potwierdzam ;]
7 sierpnia 2007 at 14:57tabletki bez recepty dobrze dzialaja, aczkolwiek mnie sie po nich chce spac. najlepiej zrobic sobie testy alergiczne i wiedziec co ci dolega, i odpowiednio sie traktowac – tabletkami, albo po prostu unikajac pewnych rzeczy
7 sierpnia 2007 at 15:22ALERGOLOG się kłania!!
A do tego czemu zawsze latem? Bo rożliny zaczynają pylić! Do tego jest sucho i do tego czasami wietrznie, wiec pyłki są w powietrzu! Dlatego włażnie kichasz, smarczesz, kaszlesz i boli Cię gardło! Ot co!
12 stycznia 2008 at 17:53co za pytanie! 🙄
bo wszystko wtedy kwitnie 😉
14 stycznia 2008 at 15:52Anonymous
Guest- Tematów: 10
- Odp.: 102
- Zapaleniec
@peronowa mysz wrote:
ALERGOLOG się kłania!!
Zgadzam się w 100%. Poza tym jeżli ktoż ma włażnie takie objawy, jak katar , kaszel i łzawią mu oczy, powinien poddać się u alergologa testom naskórnym. Bez obawy nie bolą. Powinien także dokładnie poinformować lekarza alergologa, jakie ma objawy. Ale uwaga, takie objawy jak katar czy łzawiące oczka mogą być nie tylko objawami alergii na pyłki, ale także alergii pokarmowej.
Jeżli wykona się testy, to wtedy alergolog, dobierze odpowiednią szczepionkę odczulającą.
Ja osobiżcie po kilkunastu latach chorowania, jestem zdrowa. W tej chwili nie mam żadnych a miałam oba typy alergii. Przeszłam odczulanie i jest ze mną wszystko ok.20 marca 2008 at 08:08na odczulanie marsz!
8 kwietnia 2008 at 14:27wszystko ładnie pięknie, wizyty u dermatologa, tabletki i odczulania. a czy ktoż z was pomyżlał że tak naprawde wyrządzacie sobie przy tym jeszce większą krzywdę. organizm po tabletkach wygląda jak las po porzarze. dopóki jest młody to sobie radzi z regeneracją, a co za kilka lat kiedy rany się nie goją tak szybko. pewnie receptą na pożar jest według was kolejne podpalenie tego co zostało??????? trzeba się wzmacniać. Doprowadzac organizm do jego najlepszej kodycji, bez syntetyków.!!!
22 lipca 2008 at 13:25bo latem przyroda ożywa… poza tym to jest względne, zależy na co sie jest uczulonym, na koty można „chorować” okrągły rok..
6 sierpnia 2009 at 13:32Jeżli ktoż ma włażnie takie objawy jak: katar , kaszel, łzawią mu oczy, powinien udać do alergologa. Przepisze ci on odpowiednie preparaty odczulające oraz skieruje na testy alergiczne. 🙂
14 czerwca 2011 at 07:25Poza tym można na katar sienny stosować bardzo dobry, skuteczny Euphorbium w aerozolu. On jako jeden z niewielu żrodków regeneruje też żluzówkę nosa. Katar mija też szybko.
28 czerwca 2011 at 16:36A ja nie chcę zakładać nowego tematu skoro przewinęła się tu nazwa kropli Euphorbium. Otóż mam alergię i zakraplam nos kroplami na receptę Rhinocort. Problem w tym, że one okropnie wysuszają żluzówkę nosa przez co nierzadko leci mi krew 😕 Wiem, że Euphorbium nawilżają żluzówkę nosa i sa kroplami homeopatycznymi, tak więc czy mogę je stosować wraz z Rhinocortem? Czy jedno drugiemu nie będzie wadzić?
9 sierpnia 2011 at 18:20Na moje oko nie, ale jednak bym się skonsultowała w aptece w tej sprawie.
A krople antyalergiczne niestety mają to do siebie, ze strasznie wysuszają żluzówkę nosa 🙁
- AutorOdp.