• Autor
    Odp.
  • pseudofeministka
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 1
    • Początkujący

Mam pytanie…

Za rada pewnej osoby po roku zastoju mej wagi przeszlam na diete i zaczelam wykonywac cwiczenia aerobowe dosc intensywne,angazujace wszystkie miesnie ciala.I jest problem bo w pierwszek kolejnosci zmiejszyly mi sie piersi,ktore sa i tak male.I mam pytanie.

Czy mozna tego uniknac ?Np.nie angazujac miesni klatki piersiowej,bo przeciez moge wykonywac tylko marsze,albo biegi,ale nie wiem czy to nie spowoduje spalania tkanki z calego ciala w tym takze z partii klatki piesiowej.
    I nie wiem,co robic chce schudnac jeszcze dosc sporo,ale nie chce skonczyc odchudzania i byc „plaska”. Czy tkanka z tych partii spada tylko na pocztku , a pozniej juz nie?Jak to jest,wiecie moze?

Jezeli macie jakies rady i wiecie jak tego uniknac to bylabym wdzieczna

abi
    Member
    • Tematów: 22
    • Odp.: 1208
    • Maniak

Ja pół roku temu schudłam 7 kg. Piersi również mi zmalały… Na szczężcie nie zaniknęły 🙂 ale niestety wydaje mi sie że nie unikniesz zmniejszania się piersi… Zmaleją Ci, ale powinny zostac mniej więcej tak samo proporcjonalne do całej sylwetki jak są teraz. Tak było przynajmniej w moim przypadku. Nie przejmuj się że zmalały jako pierwsze. Teraz przyjdzie kolej na inne partie ciała. Mi zmalały pod sam koniec odchudzania.

Linda888
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 2
    • Początkujący

wydaje mi się, że nie da się uniknąć zmalenia piersi podczas odchudzania, bo podczas diety chudniemy od góry (najpierw twarz, piersi, brzuch, pożladki i uda), jedyne co możesz robić to nie wykonywać ćwiczeń włączających miężnie klatki piersiowej, wtedy jest jakaż szansa 😉

pseudofeministka
    Member
    • Odp.: 1
    • Początkujący

No wlasnie troche obawialam sie,ze moge zostac „plaska”,bo widzialam zdjecie dziewczyny na jakims portalu o kulturystyce gdzie miala tam same miesnie;) I sie przerazilam;)

Aczkolwiek mam nadzieje,ze z ta proporcjonalnoscia tak bedzie:) Zreszta troche dramatyzuje:) Najwyzej przestane sie odchidzac jak stwierdze,ze ta czesc ciala zbt bardzo ucierpiala na tym;)

Na gorne czesci ciala robie cwiczenia wzmacniajace.Staram sie wlasnie nie angazowac tych miesni,ale tez jest problem bo zalezy mi na schudnieciu z plecow i wymodelowaniu ramion i rak gdzie mam troche tluszcyzku,wiec myslicie ,ze jak bede biegala to stamtad tez zejdzie,mimo,ze te partie miesniowe nie sa az tak mocno zaangazowane?Bo sie zastanawialam ostatnio nad tym.

Jovita
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 316
    • Pasjonat

oczywiscie ze sie nie da , taki masz typ figury i bedziesz chudla z calego ciala , nie ma takiej mozliwosci zeby chudnac tylko z wybranych miejsc!

zuza_130
    Member
    • Odp.: 218
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

oczywiscie ze sie nie da , taki masz typ figury i bedziesz chudla z calego ciala , nie ma takiej mozliwosci zeby chudnac tylko z wybranych miejsc!

mozna ewentualnie 'wyszczuplic’ pewne miejsca stosujac cwiczenia na konkretna partie ciala. a ja jak chudne to chudna tak dziwnie bo z gornej czesci ciala, a chcialabym sie pozbyc tluszczyku z nog 😕

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Maly problem!"

Przewiń na górę