- AutorOdp.
- 9 września 2007 at 13:18
Mam pytanie…
Za rada pewnej osoby po roku zastoju mej wagi przeszlam na diete i zaczelam wykonywac cwiczenia aerobowe dosc intensywne,angazujace wszystkie miesnie ciala.I jest problem bo w pierwszek kolejnosci zmiejszyly mi sie piersi,ktore sa i tak male.I mam pytanie.
Czy mozna tego uniknac ?Np.nie angazujac miesni klatki piersiowej,bo przeciez moge wykonywac tylko marsze,albo biegi,ale nie wiem czy to nie spowoduje spalania tkanki z calego ciala w tym takze z partii klatki piesiowej.
I nie wiem,co robic chce schudnac jeszcze dosc sporo,ale nie chce skonczyc odchudzania i byc „plaska”. Czy tkanka z tych partii spada tylko na pocztku , a pozniej juz nie?Jak to jest,wiecie moze?Jezeli macie jakies rady i wiecie jak tego uniknac to bylabym wdzieczna
10 września 2007 at 20:39Ja pół roku temu schudłam 7 kg. Piersi również mi zmalały… Na szczężcie nie zaniknęły 🙂 ale niestety wydaje mi sie że nie unikniesz zmniejszania się piersi… Zmaleją Ci, ale powinny zostac mniej więcej tak samo proporcjonalne do całej sylwetki jak są teraz. Tak było przynajmniej w moim przypadku. Nie przejmuj się że zmalały jako pierwsze. Teraz przyjdzie kolej na inne partie ciała. Mi zmalały pod sam koniec odchudzania.
10 września 2007 at 21:10wydaje mi się, że nie da się uniknąć zmalenia piersi podczas odchudzania, bo podczas diety chudniemy od góry (najpierw twarz, piersi, brzuch, pożladki i uda), jedyne co możesz robić to nie wykonywać ćwiczeń włączających miężnie klatki piersiowej, wtedy jest jakaż szansa 😉
11 września 2007 at 20:55No wlasnie troche obawialam sie,ze moge zostac „plaska”,bo widzialam zdjecie dziewczyny na jakims portalu o kulturystyce gdzie miala tam same miesnie;) I sie przerazilam;)
Aczkolwiek mam nadzieje,ze z ta proporcjonalnoscia tak bedzie:) Zreszta troche dramatyzuje:) Najwyzej przestane sie odchidzac jak stwierdze,ze ta czesc ciala zbt bardzo ucierpiala na tym;)
Na gorne czesci ciala robie cwiczenia wzmacniajace.Staram sie wlasnie nie angazowac tych miesni,ale tez jest problem bo zalezy mi na schudnieciu z plecow i wymodelowaniu ramion i rak gdzie mam troche tluszcyzku,wiec myslicie ,ze jak bede biegala to stamtad tez zejdzie,mimo,ze te partie miesniowe nie sa az tak mocno zaangazowane?Bo sie zastanawialam ostatnio nad tym.
11 września 2007 at 21:25oczywiscie ze sie nie da , taki masz typ figury i bedziesz chudla z calego ciala , nie ma takiej mozliwosci zeby chudnac tylko z wybranych miejsc!
15 września 2007 at 05:33[usunięto_link] wrote:
oczywiscie ze sie nie da , taki masz typ figury i bedziesz chudla z calego ciala , nie ma takiej mozliwosci zeby chudnac tylko z wybranych miejsc!
mozna ewentualnie 'wyszczuplic’ pewne miejsca stosujac cwiczenia na konkretna partie ciala. a ja jak chudne to chudna tak dziwnie bo z gornej czesci ciala, a chcialabym sie pozbyc tluszczyku z nog 😕
- AutorOdp.