• Autor
    Odp.
  • buffy
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 23
    • Bywalec

Witam wszystkich,
    jestem nowa na tym forum, ale od razu mam do was pytanie :D. Mam problem z włosami, mianowicie po umyciu moje włosy (jak dla mnie) zbyt bardzo się puszą (zwiększają swoją objętożć)- oczywiżcie nie przesadzając. Najlepiej mi w prostych włosach, które nie mają efektu push up. Jednak nie mam zamiaru co kilka dni prostować włosów- zbyt je to wyniszcza. Najgorsze jest to, że w wczeżniejszych latach nie miałam tego typu problemów (były w miarę proste i nie puszące się) i nie wiem czego jest to wina.. zły szapmon (używam fructis), żcieniowane włosy… ?
    Aktualnie używam płynnego jedwabiu, ale dalej to nie to…

Mam ochotę obciąć sie na jeża.. niech odrosną.. ale to nie wypali bo mam w tym roku studniówkę ;P Na razie mogę tylko korygować.. 😉

Jakież pomysły? (odżywki, szampony..) poradźcie 🙂

Kwiat we wlosach
    Member
    • Tematów: 42
    • Odp.: 514
    • Zasłużony

po pierwsze wydaje mi się ze to tez robi ze masz cienowane włosy jakby były wszytskie jednakowej długożci to by troszke tego efektu było mniej po drugie po umyciu włosy zawsze sie puszą może uzywaj jakis maseczek raczej odzywek

abi
    Member
    • Tematów: 22
    • Odp.: 1208
    • Maniak

A używasz suszarki po myciu? Od tego mogą się puszyc

buffy
    Member
    • Odp.: 23
    • Bywalec

Tak to oczywiste, że po wysuszeniu każde włosy nabierają objętożci, ale to jest puszystożć ponad normę 😉
    Co do odżywek.. potrafisz poradzić jakie konkretniej?

A suszarki od kilku lat nie używam… 🙂

anka88-88
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 19
    • Bywalec

do puszących się włosów polecam jedwab w płynie 🙂 dostaniecie go w sklepach z kosmetykami do pielegnacji włosów. Tylko trzeba uwazać, bo czasem wciskają coż innego, o podobnym działaniu, a to nie to samo!! Jedwab w płynie jest najlepszy i wzmacnia włosy. Idealnie je wygładza moim zdaniem i po nim ładnie się błyszczą. Minusem jest to, że jak się go nałoży za duzo, to włosy wyglądają jak tłuste… Dlatego nie trzeba przesadzać. ale kropelka czy dwie na żredniodługie włosy to wystarczająco dużo. Ja jestem bardzo zadowolona 🙂
    Cena jednak nie jest zachęcająca 🙁 maleńka buteleczka kosztuje 10 zł. (chociaz im wieksza butelka tym lepsza cena 😉 ). aczkolwiek jedwab jest wydajny i starcza na długo.

Marcja
    Member
    • Odp.: 3
    • Początkujący

mi tez sie pusza i bardzo czesto prostuje ale sa zniszczone wiec zaczelam uzywac ,,expresowa odzywke regenerujaca płynny jedwab” gliss kur i z tej samej seri szmpon wloski sa mega super albo z avonu (ta firma to s**** ale ten produkt udal sie im) technoloc advene czy jakos tak odzywka i szampon WYGLADZajace do wlosow prostycj lunb kreconych . Ja mam proste ale wlosy so nieziemskie piekne nie puszza sie goraco polecam 8) 😆 😆 😆 8) 8)

ola57777
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 612
    • Zasłużony

Wiesz co na taki problem moge Ci polecic super szampon ,kosztuje troszke wiecej niz taki ze sklepu ale bez porównania -Szampon z proteinami jedwabiu do codziennego stosowania Swiss Nature Zepter

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Problem z włosami.."

Przewiń na górę