• Autor
    Odp.
  • nieinaczej
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 5
    • Początkujący

Ok. 2 tyg temu brałam antybiotyk, moja przyjaciolka mowila ze tez brala (pare dni przede mna) i nawet ten sam. I okres sie u niej pojawil ale trwal niecale 2 dni i bardzo malo „lecialo” i na dodatek takie brazowe jak z ostatnich dni. Noi ja tez teraz powinnam miec okres, mialam nawet takie bole przedmiesiaczkowe, wydzielina byla dokladnie taka sama jak u przyjaciolki, brazowa, ostatkowa… i niecale dwa dni. I nie wiem czemu tak jest..

Myszka19
    Member
    • Tematów: 29
    • Odp.: 2108
    • Ekspert

hmm.. widocznie takie skutki uboczne ma ten antybiotyk. a można również o tym powiedzieć lekarzowi podczas wizyty kontrolnej..

bejbi21
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 71
    • Stały bywalec

Wina antybityku napewno…

abi
    Member
    • Tematów: 22
    • Odp.: 1208
    • Maniak

Zobaczysz jaki będzie nastepny okres. Jeżli normalny to wszystko jest ok-wina antybiotyku. A jeżli nadal będzie to coż takiego to udaj się do ginekologa

xyz
    Member
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1190
    • Maniak

już o tym pisałam chyba gdzież ale nie mogę tego znaleźć.
    Przez 2 lata brałam logest – odstawiłam i mój organizm zwariował. Nie miesiączkuję już normalnie. Okres dostaje co 30-40 dni i wygląda tak: 2 godziny mam jakież takie ciemno brązowe upławy, później przez całą noc nic, przez dzień nic, wieczorem jakież takie brudy, przez noc nic. Tak przez kilka dni. Aż dzisiaj rano dostałam okres (taki normalny już) ból boże jak nigdy. Jestem już po nospie i nie mogę się rozluźnić. Tak mnie boli że aż mi się chce wymiotować.

Byłam już z tym u lekarza – ale gin powiedział że na to nie może nic poradzić że samo się ustabilizuje. Tylko że ja chcę znowu brać hormony i tu pojawia się problem. Bo trzeba wziąć pierwszego dnia krwawienia, a u mnie nie wiem który to. Ten z plamieniem czy taki jak dziż, gdzie jestem unieruchomiona

Zielonooka
    Member
    • Tematów: 30
    • Odp.: 3140
    • Guru

[usunięto_link] wrote:

już o tym pisałam chyba gdzież ale nie mogę tego znaleźć.
    Przez 2 lata brałam logest – odstawiłam i mój organizm zwariował. Nie miesiączkuję już normalnie. Okres dostaje co 30-40 dni i wygląda tak: 2 godziny mam jakież takie ciemno brązowe upławy, później przez całą noc nic, przez dzień nic, wieczorem jakież takie brudy, przez noc nic. Tak przez kilka dni. Aż dzisiaj rano dostałam okres (taki normalny już) ból boże jak nigdy. Jestem już po nospie i nie mogę się rozluźnić. Tak mnie boli że aż mi się chce wymiotować.

Byłam już z tym u lekarza – ale gin powiedział że na to nie może nic poradzić że samo się ustabilizuje. Tylko że ja chcę znowu brać hormony i tu pojawia się problem. Bo trzeba wziąć pierwszego dnia krwawienia, a u mnie nie wiem który to. Ten z plamieniem czy taki jak dziż, gdzie jestem unieruchomiona

Ja też miałam przerwę i teraz czekam na okres i się nie mogę doczekać:/

nieinaczej
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 5
    • Początkujący

to znaczy ze po antybiotyku moge miec „dziwne” uplawy ? bo nic innego mi nie dolega, a te uplawy mi sie pojawiły. a okres wlasnie dostalam normalny, takze z tym problemu jako tako nie ma.

Alexandraa
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 351
    • Pasjonat

Oczywiżcie to może być wina antybiotyku, zwłaszcza jeżli brałaż mocny. Skoro koleżanka też tak miała no to jasne.
    Ale jeżli chcesz się poczuć pewniej idź do ginekologa.

Filifionk_a
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 94
    • Stały bywalec

Pierwszy raz slysze o takich skutkach stosowania antybiotyku!! Dziwne. Ale najlepiej idz z tym do gina.

Ayyo
    Member
    • Tematów: 19
    • Odp.: 62
    • Stały bywalec

Dokładnie,lepiej odwiedzic ginekologa.Wątpię,że to wina antybiotyku.

tiankam
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 53
    • Stały bywalec

Wcale nie takie wątpliwe, że to wina antybiotyku. Mnie się pytał ginekolog czy brałam jakież antybiotyki ostatnio, tak więc nie jest wykluczone, że to wina antybiotyków. Najlepiej jednak iżć z tym do ginekologa.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " dziwny okres."

Przewiń na górę