- AutorOdp.
- 17 października 2007 at 14:12
Słuchajcie moja siostra ( 33 lata ) dzisiaj się dowiedziała że ma guzki w piersiach. Badanie USG jest następujące:
„Obie piersi o utkaniu gruczołowo-tłuszczowym w okolicy przytoczkowej piersi lewej (na zgodz. 5-6) uwidoczniono dwa w przybl. owalnego kształtu i stosunkowo dobrze ograniczone od otoczenia lite guzki o nieznacznie obniżonej echogenicznożci, posiadające przekrój 9-7 mm (wskazana ABC). W kwadratach górnych piersi prawej uwidoczniono conajmniej dwa gładko – i cienkożcienne torbiele proste o przekrojach 6 i8 mm. Innych nieprawidłowych zmian ogniskowych w obrębie obu gruczołów piersiowych – nie stwierdzam. Węzły chłonne pachwowe (-)”
Błagam o Pomoc. Może możecie jakoż pocieszyć, pokierować co dalej. Teraz wiadomo, że ma zrobić biobsję, ale ja kiedyż czytałam, że guzki do iluż centymetrów ( chyba do 2) sa całkowicie wyleczalne. Może to nic poważnego. Siostra ma regularne miesiączki, nie pali i w rodzinie nie mieliżmy przypadków raka…. ;( ;( Boże juz nie wiem co mam myżleć….17 października 2007 at 18:54na moje oko to nic groxnego… kolezanki matka miala niedawno usuwana pierż i czttałam jej rozpoznania miala ogniska czyli rak…. twoja siostra tego nie ma wiec wszystko jest ok
- AutorOdp.