Mocniejsze i gęstrze włosy… Jak tego dokonać???

• Autor
    Odp.
  • Nela
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 390
    • Pasjonat

Pomoze ci tu tylko i wylacznie dermatolog. Wybierz sie jak najszybciej, pomoze ci na pewno. Niektore kobiety lysieja na przyklad w roznych miejscach, tworza im sie lyse, wielkie placki na glowie, ale to mozna wyleczyc. Trzeba tylko znac przyczyne. Dla ciebie tez znajdzie sie rada.

Casandra
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 2
    • Początkujący

A może spróbuj nacierać włosy naftą kosmetyczną,lub olejkiem rycynowym,które wzmacniają włosy ,mozesz też wypróbować taką maseczkę:

nafta kosmetyczna,olejek rycynowy,żółtko,kilka kropel soku z cytryny
    wszystko wymieszać i nałożyć na włosy na około 10 min. poczym spłukać i umyć włosy szamponem.

Lucienne
    Member
    • Odp.: 101
    • Zapaleniec

Ja mam inny problem.
    na karku, zaraz pod linią włosów rosną mi jeszcze włosy,ale taki puszek, jaki mają noworodki 😕
    Gdy chcę spiąć włosy w kucyk, to one odstają i wygląda to po prostu głupio. Ostatnio obcięłam je nozyczkami, wygląda to lepiej, ale odrastają. Czy mogę je np. zgolić?
    Co o tym sądzicie???

xyz
    Member
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1190
    • Maniak

Piekne, zdowe wlosy

ziola dzialaja przeciwlupiezowo i przeciwzapalnie; dzieki nim wlosy nabieraja polysku, a nawet szybciej rosna.

DZIEWANNA – platki z kwiatow dziewanny zawieraja sluzy i mineraly, ktore nawilzaja wlosy; doskonale pielegnuje wlosy suche, lamliwe i jasne

KORZEN ŁOPIANU – zwalcza lupiez, pobudza wzrost wlosow, lagodzi podraznienia

CHMIEL – dziala przeciwzapalnie, usuwa lojotok; najprosciej jest plukac wlosy po umyciu piwem

SKRZYP – wzmacnia wlosy

LIśĆ NASTURCJI – pobudza wzrst wlosow

ROZMARYN – nadaje wlosom polysk, wzmacnia je i lekko przyciemnia

POKRZYWA – nadaje wlosom polysk, wzmacnia

TATARAK – od stuleci stosowany jako lek przeciwlupiezowy, pomaga w lojokotowym zapaleniu skory; odzywia wlosy, poprawia ukrwienie skory glowy; pobudza porost wlosow

Katie
    Member
    • Odp.: 585
    • Zasłużony

ile ja bym dała żeby mieć słabsze i rzadsze włosy na nogach..

asiek
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 436
    • Pasjonat

xyz, ale to zioła to do picia czy do wcierania?

macelinapl
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 2
    • Początkujący

pisałam już o tym przy innym temacie, ale tu również o problemie z włosami, więc ponawiam pytanie- czy któraż z Was stosowała może zabieg o nazwie [usunięto_link]? wyczytałam, że stosuje się go również na skórę głowy. sama mam bardzo słabe włosy, które okresowo znacznie się przerzedzają. próbowałam wielu specyfików ale niestety z mizernym skutkiem. Jesli któraż z Was stosowała ten zabieg bede wdzieczna za odpowiedz. i przy okazji.. podanie ceny. pozdrawiam!

ryjek
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 15
    • Bywalec

no ten Prolab faktycznie pomaga. Mi tak po 1,5 było już lepiej. potem się trochę włosy przyzwyczaiły, znowu użyłam ampułek i znów następowało zmniejszanie wypadania. Dobrze, że cena jest atrakcyjna i łatwo się przekonać do tej serii.

jagoda4
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 863
    • Zasłużony

Mnie pomógł sok z pokrzywy,może być kupiony.
    Ale mam dziwną sytuację,farbuję włosy i po farbowaniu gęstnieją mi…

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Mocniejsze i gęstrze włosy… Jak tego dokonać???"

Przewiń na górę