- AutorOdp.
- 10 października 2006 at 11:05
Zwróciłyżcie uwagę na kobiety na bilbordach Dove ? Dla mnie to kolejne
przełamanie stwierdzenia ,ze tylko szczupłe jest ładne. Wreszcie stawiamy na
naturalnożć , piękno i bądz co bądz fakty. Ponieważ większożć kobiet pokroju
piegowatej blondynki, korpulentnej brunetki nie zdaje sobie sprawy , że są
piękne. Dla mnie takie obrazki przemawiają na plus.12 października 2006 at 22:06To kwestia gustu, jedni mężczyźni wolą kobiety szczuplejsze bo one wydają im się bardziej sexi a inni kardziej rubensowskie i kurpulentne….
Z resztą Dove ruszył z ciekawą dożć kampania, użwiadamiającą, przede wszystkim nam kobietom, że każde piękno jest indywidualne i względne.
Ważne zeby dbać o siebie i mieć to coż.13 października 2006 at 12:03Kampania dove była przede wszystkim dobrym zagraniem marketingowym. Jej celem nie jest użwiadamianie nikomu, że hmm „normalne” kształty są piękne tylko złamanie pewnego przekonania, że wszytkie kobiety chca się utożsamiać z blond pięknożciami z reklam. Okazało się, że wolimy jednak oglądać kobiety takie jak my, które gdzie niegdzie maja za duzo a gdzie niegdzie za mało. Koncern dove zanotował siedmiokrotny wzrost sprzedaży swoich produktów po tej kampanii. Dzięki temu zauważalna jest tez tendencja innych firm, a nawet domów mody pokazywania kobiet z krwi i kożci:)
14 listopada 2006 at 12:56Ja po zapoznaniu sie z ta kamania poprzez wspomniane forum zrozumiałam ze nie nalezy przekładac wygladu ponad wszystko. Co z tego ze ktos jest sliczny wrecz idealny jak po rozmowie z ta osoba mam wrazenie jabym rozmawiała z kims kto dopiero wyszedł z przedszkola. Wyglad to naprawde nie wszystko
9 marca 2007 at 20:31kampania super bo nie cierpie ogladac tych patykow ktore wpedzaja mnie w kompleksy.teraz dove robi ankiete i mozna kosmetyki wygrac, ja juz probowalam:Dpodsylam linka gdybyscie mialy ochote:) [usunięto_link]
swoja droga jakis czas temu chodzila po youtube reklama evolution o tym jak naturalne sa panie z bilbordow:)warto ogladnac:Dsie rozgadalam…14 marca 2007 at 21:32i wygrałas jakież kosmetyki?
Ciekawe jak na zachodze faceci odbieraja te kampanie, czy byla robiona tylko pod klientki?
- AutorOdp.