- AutorOdp.
- 4 listopada 2008 at 10:32
Sluchajcie mam problem. Jestem w drugim miesiacy ciazy,wszystko jest ok.,czuje sie swietnie ale w okolicach odbytu wystepuje pekanie skory podczas wyprozniania i niewielkie krwawienie a takze w okolicach sromu pojawily sie swedzace krostki. Nie moge uzywac masci na zapalenie..ani nic.. Czy mozliwe,ze mam hemoroidy??
Przestalam nawet sie golic,bo myslalam,ze moze skora jest podrazniona ale to nic nie dalo..
A najgorsze,ze mieszkam za granica i nie mam jak isc do ginekologa..tutaj zajmuje sie mna polozna,ktora mnie odwiedzi dopiero w trzecim miesiacy ciazy.
Szukalam odpowiedzi w internecie ale nic konkretnego nie znalazlam.
Moze ktoras z Was miala podobny problem? Prosze o rade.
4 listopada 2008 at 15:25To mi wyglada na hemoroidy,Moja Mama też miała w czasie ciaży,ale ja sie nie znam,moze ktos bardziej kompetentny Ci doradzi.
Tak mysle jeszcze,ze pewnie są jakież srodki czy sposoby na hemoroidy bez recepty,moze spróbuj poleczyc sie sama,jak pomoze to bedziesz wiedziała,ze to było to.Jednak najlepszym rozwiazaniem byloby pojscie do lekarze…a nie masz jakiegos znajomego doktora,nawet konsultacja telefoniczna jest lepsza niz rady forumowiczów.
A i gratuluję dzidziusia 🙂
4 listopada 2008 at 15:51Ja wlasnie mam w domu masc na hemoroidy ale tez nie moge stosowac w ciazy..
Tak pomyslalam,ze moze to jakies uczulenie np.na plyn do kapieli..hmmm.. nic juz nie wiem :((((
12 listopada 2008 at 14:20Kurcze, ciężka sprawa, jak nie ma się kogo poradzić. A może da radę do jakiegoż internisty chociaż się wybrać? Może jakąż inną mażć przepisze? Choć wiem, że za granicą z opieką medyczną, to nie tak łatwo… 😕
- AutorOdp.