Zamach na przecietnosc

• Autor
    Odp.
  • miszczu
    Member
    • Tematów: 49
    • Odp.: 1579
    • Maniak

TAK TAK WIEM ZE I TAK NIKOGO NIE ZACHECE I NIKT NAWET NIE PRZESLUCHA ALE NIE MOGLEM SIE POWSTRZYMAC ;P

„Zamach na przecietnosc” to tytul nowego albumu „Tego Typa Mesa” ktory ma pokazac sie w kwietniu 2009 roku. Powiem szczerze ze nigdy nie czekalem z taka niecierpliwoscia na zaden album. Oczywiscie jest to reprezentant mojego ulubionego gatunku muzyki ale…..
    Jest tworca bardzo orginalnym, posiadajacym wlasny styl, o jasno sprecyzowanych pogladach, posadzanym o alkoholizm i szowinizm, sam siebie okresla jako „Alkopoligamista”. Jednakze mimo bardzo wielu roznic miedzy np. Mna a Nim bardzo sobie cenie jego tworczosc 😉
    Jest pierwszym czlowiekiem w Polsce ktory zaczal laczyc rap z funkiem, nie toleruje sampli ktore stanowia podstawe „muzyki” na wszystkich polskich albumach, muzyka na jego albumach musi byc stworzona od podstaw przez niego lub innych producentow ktory dobiera bardzo starannie. Jako pierwszy tez wykonal eksperyment: singiel zapowiadajacy plyte i ktory znajdzie sie na albumie byl nagrany live – „na raz”, bez dubli i poprawek i wyszlo mu to lepiej niz komukolwiek w studiu. Poza tym jest jedynym raperem ktory potrafi tez zaspiewac. A co do spiewania to wlasnie on wypromowal mloda wokalistke Patrycje „Trish” Kazadi ktora znana jest miedzy innymi z zajecia 3ciego miejsca w 1szej edycji jak oni spiewaja (sic!) ;p

Na koniec chociaz moglbym napisac troche wiecej dam wam na probke 2 single promujace nowa plyte ktora zacheca mnie nie tylko tytulem ale i tymi wlasnie singlami ;p

Ten Typ Mes – My – kawalek live, nagrany „na raz” bez dubli, krotka auto-charakterystyka, opis pogladow, pokaz umiejetnosci i zapowiedz tego co znajdziemy juz niedlugo na albumie.

[usunięto_link]

Ten Typ Mes – Jak To!? – kawalek o tym ze nie tylko ogolno przyjety sposob zycia moze byc dobry i kazdy powinien zyc tak aby czuc sie z tym dobrze, chociaz po pierwszym przesluchaniu a szczegolnie obejrzeniu teledysku z kochajacymi sie lesbijkami mozna odniesc wrazenie ze chodzi tylko o dymanie i chlanie ;p

[usunięto_link]

miszczu
    Member
    • Maniak

No coz… stalo sie. Wyszla najlepsza plyta 21 wieku :d I nie mowie tu tylko o hip-hopie ale wogole o muzyce. Bo mimo ze Mes jest raperem to nieduzo tam hip-hopu, duzo eksperymentow, z rockiem, funkiem, podklady muzyczne roznorodne i dopracowane podobnie jak wokale. Mes a takze zaproszone wokalistki duzo spiewaja, a jak juz dojdzie do rapowania to jest to po prostu mistrzostwo swiata. Tyle jesli chodzi o forme. A tresc?? Artyzm. Mes rozprawia sie bezczelnie z „rzemieslnikami” nieskromnie okreslajac sie prawdziwym artysta i ma racje. Numery takie jak „Welcome Wilkommen!” rozprawiajace sie konsumpcjonalizmem i mediami to klasyki w dniu premiery a wersy w stylu:
    „Nie mam 160 IQ, ale mam rację
    Ta co tyle miała, przeszła operację
    silikon wlali jej do głowy, a po wszystkim
    pocięli mózg na półkule i wszczepili w cycki”
    niszcza.
    Nie bede sie rozpisywal bo i tak malo kto przeczyta… ;p W kazdym badz razie serdecznie polecam.
    2 numery z plyty juz dalem, wiec na zachete dam 3ci:
    [usunięto_link]

miszczu
    Member
    • Maniak

3ci i ostatni teledysk promujacy plyte
    refleksyjny numer ze spiewanym refrenem K8, 2 zwrotki przeznaczone dla 2 roznych osob
    polecam, kawalek wgniata w fotel
    [usunięto_link]

hard-man
    Member
    • Tematów: 58
    • Odp.: 2184
    • Ekspert

to jest nieprzeciętneeee:

no to może to na napełniający nas PAŹDZIERNIK “ hej! fajnego słuchania¦

[usunięto_link]

[url=Jak dla mnie całkiem “ w porzo! :D]Evanescence “ October[/url]

Nastrojowe, wyznaniowe i całkiem żliczneee 😀 niEEE ?

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Zamach na przecietnosc"

Przewiń na górę