• Autor
    Odp.
  • grecja.o12.pl
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 7
    • Początkujący

Co o niej sądzicie?

mrowka
    Member
    • Tematów: 49
    • Odp.: 736
    • Zasłużony

ja ja uwielbiam:) bardzo mi sie spodobała mam kilka kawałków, jak dla mnie bomba taka radosna mmm

grecja.o12.pl
    Member
    • Początkujący

🙂 wczoraj byłam na stepie i nawet tam puszczają już greckie kawałki – byłam w szoku, ze tyle ludzi się już tym interesuje ..

mrowka
    Member
    • Odp.: 736
    • Zasłużony

dla mnie jest to miła dla ucha muzyka, wpada w ucho, własnie w tym momencie słucham , aż nogi porywaja mnie do tańca:D:D

załuje że tylko kilka mam takich kawałków

grecja.o12.pl
    Member
    • Początkujący

no to zapraszam Cię na moję forum..

[usunięto_link] stąd możesz pobrać muzykę grecką 🙂

miszczu
    Member
    • Odp.: 1579
    • Maniak

od strony mojego chrzestnego mam grecka rodzine, co prawda nie ma miedzy nami wiezow krwi ale to rodzina 😉
    wiec nasluchalem sie tego sporo, dobre na jakies wesela i tego typu imprezy, dla odmiany, pozytywne rytmy, calkiem spoko gdy jest okazja ;p

Cleo
    Member
    • Tematów: 29
    • Odp.: 857
    • Zasłużony

🙂 ja kiedyż mieszkałam w Grecji, moi rodzice nadal tam są ale chcą wracać w tym roku..

a forum to moje… 😳 zmieniłam nick zeby tak nie spamować, a i tu mi się spodobało 🙂

szkoda, że na moim forum nikt nie pisze 😮 chyba niebawem zniknie.. myżlałam, że wiecej będzie chętnych bo innego podobnego nie znalazłam 😀 no cóż człowiek się myli 😀

VanillaSky
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 309
    • Pasjonat

Jakiż czas temu zachwycałam się muzyka kreteńską. Jednak nigdy nie wniknęłam w nią na tyle mocno, aby móc pisać na jej temat eseje. Po prostu fascynowały mnie kreteńskie brzmienia.
    Co ciekawego zauważyłam, muzyka lokalna jest w Grecji mocno zakorzeniona. W autobusie pełnym studentów nikt nie protestuje gdy kierowca włączy coż, co na nasz europejski rozum winno być słuchane przez podstarzałych Greków z prowincji.
    W telefonie mam ustawiony Soustę (by Emmanouil Karpouzakis). Rewelacyjna!
    To tyle na temat muzyki greckiej.

Pozdrawiam
    Gia sou! 🙂

A na forum greckie zajrzę w wolnym czasie 🙂

Choko_Jazz
    Member
    • Odp.: 88
    • Stały bywalec

Mieszkam w Grecji i przyzwyczailam sie juz do ich muzyki
    Musze Ci powiedziec ze na poczatku mnie drzanila, ale z czasem ja polubilam. Nie jestem fanem, choc mi nie przeszkadza.
    Grecy „sciagneli” bardzo duzo z arabskiej muzyki.

fiona188
    Member
    • Tematów: 33
    • Odp.: 306
    • Pasjonat

ja lubię muzykę grecką. uwielbiam w greckiej knajpce posłuchać sobie tych melodii. jest fajna, skoczna i sympatyczna! aż mam ochotę wyjechać. ale w tym roku się nie uda niestety 🙁

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " muzyka grecka"

Przewiń na górę