co ze sobą zrobić?:(

• Autor
    Odp.
  • imported_baska
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 0
    • Początkujący

witam. Nie wiem w jaki sposób mam zmienić nastawienie do siebie. Uważam, że jestem nie atrakcjyjna… Mam 22 lat a wyglądam na…14!!! Nie jestem kobietą, jestem nadal dzieckiem:(. wszyscy sie smieją ze mnie że we wrzesniu mam praktyki w szkole a sama wyglądam jak uczeń! Ludzie!!! pomocy! mam chłopaka i mu się podobam, ale zwraca uwage na bardziej „dojrzałe” dziewczyny. nie stac mnie na modne ciuchy, kosmetyki i wogole do bani takie zycie. a te nastki , które wyglądaja na 20 lat to juz wogóle mnie dobija!!!! 😥

Cleo
    Member
    • Tematów: 29
    • Odp.: 857
    • Zasłużony

;/ niestety taki mamy żwiat,

ja podobnie jak Ty czesto czuje się nieatrakcyjna, szczególnie w łózku gdy wyobraze sobie te wszystkie sexi lale z filmow xx ;|

zeby poczuc się lepiej powinnas przede wszystkim zmienic swoje nastawienie.. z pewnoscia jestes łądną kobieta, tylko przytłacza Cie ogrom wytapetowanych lasek… facetom sie to podoba, ale nie oszukujmy sie – nie wszystkim. tak jak mowisz swojemu sie podobasz i to powinno być dla Ciebie ważne.

Pamiętaj też o tym, że to jak sama się czujesz we własnym ciele ma ogromny wpływ na to jak postrzegają Cię inni 🙂 dlatego warto pracować nad tym…

Rozumiem brak forsy na ubrania ktore Ci sie podobaja, kosmetyki, kosmetyczke, fitness itd itd – mam podobnie, ale staram sie stopniowo odkladać sobie pieniadze na to co chce i potrzebuje … dlatego moje zakupy trwają zazwyczaj pol dnia ale mniejsza z tym 🙂

zycze powodzenia i wiecej pewnosci siebie 🙂

mrowka
    Member
    • Tematów: 49
    • Odp.: 736
    • Zasłużony

postaraj się w Sobie znależć cos pięknego, napewno to w Sobie masz.
    ja mam np nisko osadzone biodra i to mi sie w sobie nie podoba ale staram sie o tym nie mysleć, i zaakceptowałam to w sobie.
    zaakcetuj Sibie taka jaka Jesteż, podmaluj oko, ułâ‚¬ż pieknie włosy, paznokcie, perfumy 🙂
    powodzenia

KlaraK
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 42
    • Bywalec

Każdy ma wady i zalety. W każdej osobie znajdzie się coż pięknego. Znajdź swój atut, na pewno taki masz i go podkreżlaj, a dzięki temu odsuniesz uwagę innych rzeczy. Nikt nie jest doskonały i trzeba sobie radzić. Aby zadbać o sylwetkę, możesz chodzić na spacery, biegać, jeżdzić rowerem. Odpowiedni makijaż i dobrze dobrane ciuchy, potrafią wiele dobrego zdziałać. Np. wysokie obcasy dodają wzrostu, wydłużą. Inne upięcie fryzury zmieni, czy założenie okularów. Jest trochę możliwożci. Głowa do góry, dasz radę 🙂

pannaswieczka
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 482
    • Pasjonat

Dziewczyno, nawet nie wiesz, jaki to dar wygladac mlodo. Ja w wieku lat 14 wygladalam na 20. Teraz mam 30 i czuje sie nieatrakcyjna, bo wydaje mi sie, ze wygladam starzej. Dbaj o to, by jak najdluzej tak wygladac. Nos do gory, piers do przodu i… jestes piekna!

umiemlatac
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 57
    • Stały bywalec

baska a jaki masz kolor wlosow- robisz cos z nimi czy tylko suszysz po umyciu?? uzywasz jakichkolwiek kosmetykow?

miszczu
    Member
    • Tematów: 49
    • Odp.: 1579
    • Maniak

mnie strasznie wkurzalo jak moja byla ciagle uzalala sie nad soba, ze jest brzydka, ze ma male piersi i wielki tylem i ze wogole nie wyglada jak modelka a dla mnie byla najpiekniejsza na swiecie.
    w sumie nie tylko dla mnie byla piekna, bo byla na prawde atrakcyjna, wszyscy koledzy mi zazdroscili a ona miala niesamowite kompleksy.
    po prostu osadzajac samego siebie widzimy same wady.

nie ma co sie uzalac nad soba

jezeli podobasz sie swojemu chlopakowi to jego na pewno tez wkurza to ze tak bardzo zwracasz uwage na zdanie innych, powinno cie obchodzic ze jemu sie podobasz, chyba po to sie starasz wygladac ladnie zeby jemu sie podobac a nie jakims lamusom ktorych mijasz na ulicach
    podejscie „chce sie podobac kazdemu” pozostanie dla mnie zagadka do konca swiata

Emilia Flores
    Member
    • Tematów: 11
    • Odp.: 212
    • Zapaleniec

mysle podobnie jak dziewczyny. nie masz sie co martwic. czuj sie dobrze, to beda cie dobrze postrzegac. skoro masz praktyki w szkole wszyscy beda wiedziec, ze jestes nauczycielka i nikt nie bedzie uwazal, ze wygladasz na ich wiek. mysl czesto o tym, ze podobasz sie swojemu facetowi i podczas gdy niektore laski w twoim wieku musza juz sie martwic ze wygladaja za staro ty jestes jeszcze swieza jak nastolatka

m-alutka
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 19
    • Bywalec

Ciesz się! Dzięki temu pozostaniesz młoda na długo! Ja także miałam ten problem, w gimnazjum byłam chucherkiem, dziż mam 1,60 cm wzrostu i delikatną, dziecięcą urodę. Zaczęłam to jednak doceniać, gdy popatrzyłam na moje rówieżnice, którym obcy ludzie dają 25-30 lat… Wierz mi, że wielu jest amatorów Twojego typu urody. Wydaje nam się, że szansę na powodzenie mają tylko klasyczne pięknożci, ale zapominamy o tym, że ile jest ludzi na żwiecie, tyle gustów i upodobań.

PannaAnna
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 371
    • Pasjonat

może teraz jest to uciążliwe, ale za kilka lat, kiedy twoje rówieżniczki będą chciały odjąć sobie lat ty będziesz wyglądała żwietnie.

a poza tym na pewno nie jest tak źle – każda kobieta jest piękna 😀

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " co ze sobą zrobić?:("

Przewiń na górę