- Ten temat ma 8 odpowiedzi, 8 g艂os贸w, a ostatnio zosta艂 zaktualizowany 17 lat, 1 miesi膮c temu przez
Cleo.
- AutorWpisy
- 31 lipca 2009 o 12:24 #5514
Witam,
od paru miesiecy spotykalem sie dosc czesto z pewna dziewczyna. Sytuacja jednak nie byla prosta, bo ma ona duzo starszego faceta, ktory zarabia ogromna kase. No ale jednak widywalismy sie bardzo czesto, niekiedy nawet codziennie, bo mamy wspolna pasje przy ktorej czesto razem pracujemy (ale nie tylko z tego powodu).
Ona wysylala mi pozytywne sygnaly, przytulala sie, patrzyla gleboko w oczy, bylo duzo smiechu i w ogole. Szalala z zazdrosci jak mowilem o innych dziewczynach albo chcialem z innymi sie umowic, odrazu je niszczyla, jakie to sa okropne. Nie wiedzialem na czym stoje, bo patrzac z boku kazdy myslal, ze jestesmy razem, ale ona mowila o mnie per przyjaciel – ale nie wiem jaka to przyjazn mialaby byc po 3 miesiacach, jeszcze jak mamy moze jeden wspolny temat do rozmowy.Ma 20 lat, jest bardzo atrakcyjna, ale ma kompleksy, miala ciezkie dziecinstwo, krzywdzili ja faceci itd i nie jest teraz zbyt stabilna emocjonalnie. Potrafi sie obrazic o kazda glupote, nie mozna slowem sie sprzeciwic, bo odrazu jest foch i pretensja w glosie.
No i ostatnio byla taka dziwna sytuacja, spedzilismy swietny tydzien ze soba (jej facet gdzies wyjechal), chodzilismy do kina, nad wode itd. Bylo super.. Do niczego oczywiscie nie doszlo, bo ja mialem bloka przez to, ze ona jest z facetem i widzialem te opisiki na gg, jak to go kocha itd. A tez ja troche lubilem wiec nie chcialem tego spieprzyc jakis gwaltownym ruchem.
I poszlismy gdzies razem i zaproponowalem zeby moze ona zrobila ten projekt do szkoly, a ja zrobie inny, tak na spontanie luzna propozycja… I sie zaczelo. Ze nie chce mnie znac, ze ja traktuje jak gowno, ze inaczej sie umawialismy, mam sie juz nie odzywac do niej itd. Poszedl blok na gg, na telefon i w ogole jakies jaja… Na nic moje wyjasnienia i pytania o co jej chodzi.
Po 1-2 dniach myslalem, ze wszystko wraca do normy, pogadalismy chwile, no ale dlaczego ?A no wlasnie chciala sie cos dowiedziec… Bo nastepnego dnia napisalem, cos znowu jakas glupote, ze podoba mi sie jakis film, ktory wczesniej mi sie nie podobal, a teraz niby dlatego ze otrzymal jakas tam nagrode to ja zmienilem zdanie. No i ze nigdy nie znala takiego frajera jak ja, takie zenujacego goscia, zebym nie pisal juz do niej, ze nie chce mnie znac… Byly ciosy ponizej pasa, czyli rzeczy, ktore jej mowilem w najwiekszym zaufaniu, a teraz obrocila to przeciwko mnie. Mnie tez juz nerwy puscily wiec ostro sobie popisalismy, chociaz ja sie pewnych zasad trzymam i nic jej takiego nie napisalem. Pozniej zalowalem, ze wdalem sie w chamska pyskowke, a moglem ja po prostu olac, ale z drugiej strony mam satysfakcje, ze wreszcie 1 raz potrafilem jej wygarnac wszystko, postawic sie jej… Po tym dostalem ignora wszedzie gdzie sie dalo 馃檪
Moje pytanie jest takie, czy to rzeczywiscie jedna taka pierdola, trafienie w jej czuly punkt (ta sytuacja z uczelnia) zupelnie nieswiadomie (pewnie ma uraz bycia wykorzystywana przez faceta) mogla spowodowac taka spirale i zakonczyc 3 miesieczna, zajebista, intensywna i fajna znajomosc ?? Czy naprawde przez cos takiego mamy juz nigdy nie porozmawiac ? Bo od 3 dni jest cisza i nie zanosi sie na zmiane…. Dla mnie to jest jakies niesamowite. To ona sie na mnie obraza, a powinno byc odwrotnie za to co mi pisala… Wszyscy znajomi mi mowia olej tego pustaka, ze dlaczego taki facet jak ja zadaje sie z takimi dziewczynami, ale ja ja naprawde polubilem i myslalem, ze moze cos z tego byc..
A moze to bylo podszyte frustracja, ze tyle czasu spedzalismy razem, a ja nic nie robilem, zadnego ruchu i ona w koncu miala dosc tej sytuacji.. Nie wiem..31 lipca 2009 o 21:21 #156163Heeelo艂! przecie偶 ona ma ch艂opaka,kt贸rego podobno kocha,wi臋c jak mog艂o co偶 z tego wyj偶膰??
Nie wikla艂abym si臋 na Twoim miejscu w znajomo偶膰 z taka pann膮.Niby jest z kims zwi膮zana,a jednak co偶 tam kr臋ci z Tob膮… troch臋 nie tak. Poza tym chyba faktycznie nie jest stabilna emocjonalnie.Mo偶esz mie膰 przez ni膮 k艂opoty,wi臋c je偶li szukasz rady,to ja radz臋 j膮 po prostu ola膰.1 sierpnia 2009 o 09:30 #156164Wszyscy mi to mowia zebym ja olal… Ale jednak jakos sie tam dogadywalismy przez te 3 miesiace, widywalismy sie niemal codziennie, byly super chwile niektore. I teraz to wszystko ma trafic szlag przez cos takiego ? Ciekawy jestem po prostu czy kiedys jeszcze porozmawiamy ze soba…
1 sierpnia 2009 o 19:36 #156165jak j膮 tamten facet oleje to spodziewaj si臋 telefonu od niej (nie m贸wi臋, 偶e na 100%, ale tak mo偶e by膰)
2 sierpnia 2009 o 15:00 #156166pablo83, co Ty jakim偶 masochist膮 jeste偶??? jak laska mia艂a trudne dzieci艅stwo to niech idzie na jak膮偶 terapie bo na razie to sie nie nadaje nawet do 偶ycia w spo艂ecze艅stwie (o zwi膮zku ju偶 nie m贸wi膮c)…
Poza tym, na co Ty liczysz? Nawet je偶li jej obecny facet w ko艅cu da sobie z ni膮 spok贸j (co jest chyba w tym wypadku kwesti膮 czasu) to nie boisz sie, 偶e bed膮c z Tob膮 b臋dzie kr臋ci膰 z drugim na boku…? 馃檮
I b艂agam, nie t艂umacz sobie, 偶e sie wkurzy艂a tym, 偶e sie do niej nie dobiera艂e偶 bo to nie Twoja wina, 偶e masz pewne zasady…
2 sierpnia 2009 o 19:14 #156167A mo偶e poprostu dziewczyna zrozumia艂a,偶e zrobi艂a b艂膮d spoufalaj膮c si臋 tak z Tob膮 a b臋d膮 z kim偶 innym z zwi膮zku i szuka艂a tylko pretekstu 偶eby jako偶-bez zb臋dnych t艂umacze艅 itd szybko urwa膰 t臋 znajomo偶膰?! Pad艂o na tak膮 pierdo艂臋 i wykorzystala to do zerwania kontaktu: poblokowa艂a Ci臋 gdzie si臋 da,nie kontaktuje si臋 z Tob膮 偶eby jej aktualny kocha偶 si臋 nie zorientowa艂 (np jakby偶 do niej wydzwania艂 kiedy z nim akurat jest).
Nie wierz臋,偶eby nawet dziewczyna z trudnym dzieci艅stwie i po p****偶ciach zerala z kim偶 kontakt o taka bzdur臋!!
A poza tym-jak napisano ju偶 wy偶ej-chcia艂by膰 naprawde by膰 z dziewczyn膮,kt贸ra maj膮c faceta spotyka si臋 na boku z innym?! Bo ta panna najwidoczniej nie ma zasad moralnych i takie ju偶 ma nie艂adne nawyki!
3 sierpnia 2009 o 06:54 #156168Z kobietami to roznie bywa :D:D ciezko czasami wyczuc o co chodzi, moze miala okres i jej nerwy puscily.
Ale to jest malo wazne, wazne jest to ze nie wiesz na czym stoisz. Moze faktycznie ona cos do ciebie czuje, moze tak wcale nie jest i takie romanse sie jej zdarzaja, jedyne co ci moge doradzic, to jak (jesli) jeszcze sie odezwie postaw wszystko na jedna karte. powiedz co czujesz jak sprawa stoi i zmus ja do szczerosci. Jak ci powie ze jestes jej przyjacielem i ze nie zostawi swojego goscia, odpusc sobie bo szkoda twoich nerwow. Powodzenia 馃檪3 sierpnia 2009 o 15:09 #156169@Lady_Kala wrote:
A mo偶e poprostu dziewczyna zrozumia艂a,偶e zrobi艂a b艂膮d spoufalaj膮c si臋 tak z Tob膮 a b臋d膮 z kim偶 innym z zwi膮zku i szuka艂a tylko pretekstu 偶eby jako偶-bez zb臋dnych t艂umacze艅 itd szybko urwa膰 t臋 znajomo偶膰?! Pad艂o na tak膮 pierdo艂臋 i wykorzystala to do zerwania kontaktu: poblokowa艂a Ci臋 gdzie si臋 da,nie kontaktuje si臋 z Tob膮 偶eby jej aktualny kocha偶 si臋 nie zorientowa艂 (np jakby偶 do niej wydzwania艂 kiedy z nim akurat jest).
albo ten aktualny kochas w koncu jednak sie zorientowal, ze jego dziewczyna za duzo czasu spedza z jakims gogusiem i dal jej ultimatum: „ja lub gogus. wybieraj!”
generalnie zasada jest prosta: nie buduj niczego na niepewnych fundamntach. jesli od poczatku sytuacja wydaje sie nie fair, to prawdopodobnie w ten sposob wszystko sie zakonczy.
3 sierpnia 2009 o 16:04 #156170osoby kt贸re mia艂y trudne dzieci艅stwo z regu艂y lgn膮 do ludzi kt贸rzy okazuj膮 im sympati臋 wi臋c tym si臋 nie t艂umacz.
dziewczyna jest najzwyczajniej w 偶wiecie sprytna
– ma starszego, powa偶nego faceta z kas膮 kt贸ry najzwyczjniej w 偶wiecie zapewnia jej bezpiecze艅stwo materialne ale jednocze偶nie nie ma w sobie tego czego ona oczekuje (szale艅stwa, spontaniczno偶ci)
SKORO ona potrafi艂a sp臋dzi膰 z tob膮 ka偶dy dzie艅 w ci膮gu trzech miesi臋cy tamten kole偶 jest po prostu zapracowany i nie po偶wi臋ca jej uwagi
DLATEGO, z racji tego, 偶e to ty skupi艂e偶 na niej swoj膮 uwag臋, polubi艂a ciebie i sp臋dza艂a z tob膮 czas jak z „przyjacielem”
tamten – sex i kasa
ty – szale艅stwo, zabawa, 偶miech - AutorWpisy
- Musisz si臋 zalogowa膰 by odpowiedzie膰 w tym temacie.