- AutorOdp.
- 31 lipca 2009 at 12:24
Witam,
od paru miesiecy spotykalem sie dosc czesto z pewna dziewczyna. Sytuacja jednak nie byla prosta, bo ma ona duzo starszego faceta, ktory zarabia ogromna kase. No ale jednak widywalismy sie bardzo czesto, niekiedy nawet codziennie, bo mamy wspolna pasje przy ktorej czesto razem pracujemy (ale nie tylko z tego powodu).
Ona wysylala mi pozytywne sygnaly, przytulala sie, patrzyla gleboko w oczy, bylo duzo smiechu i w ogole. Szalala z zazdrosci jak mowilem o innych dziewczynach albo chcialem z innymi sie umowic, odrazu je niszczyla, jakie to sa okropne. Nie wiedzialem na czym stoje, bo patrzac z boku kazdy myslal, ze jestesmy razem, ale ona mowila o mnie per przyjaciel – ale nie wiem jaka to przyjazn mialaby byc po 3 miesiacach, jeszcze jak mamy moze jeden wspolny temat do rozmowy.Ma 20 lat, jest bardzo atrakcyjna, ale ma kompleksy, miala ciezkie dziecinstwo, krzywdzili ja faceci itd i nie jest teraz zbyt stabilna emocjonalnie. Potrafi sie obrazic o kazda glupote, nie mozna slowem sie sprzeciwic, bo odrazu jest foch i pretensja w glosie.
No i ostatnio byla taka dziwna sytuacja, spedzilismy swietny tydzien ze soba (jej facet gdzies wyjechal), chodzilismy do kina, nad wode itd. Bylo super.. Do niczego oczywiscie nie doszlo, bo ja mialem bloka przez to, ze ona jest z facetem i widzialem te opisiki na gg, jak to go kocha itd. A tez ja troche lubilem wiec nie chcialem tego spieprzyc jakis gwaltownym ruchem.
I poszlismy gdzies razem i zaproponowalem zeby moze ona zrobila ten projekt do szkoly, a ja zrobie inny, tak na spontanie luzna propozycja… I sie zaczelo. Ze nie chce mnie znac, ze ja traktuje jak gowno, ze inaczej sie umawialismy, mam sie juz nie odzywac do niej itd. Poszedl blok na gg, na telefon i w ogole jakies jaja… Na nic moje wyjasnienia i pytania o co jej chodzi.
Po 1-2 dniach myslalem, ze wszystko wraca do normy, pogadalismy chwile, no ale dlaczego ?A no wlasnie chciala sie cos dowiedziec… Bo nastepnego dnia napisalem, cos znowu jakas glupote, ze podoba mi sie jakis film, ktory wczesniej mi sie nie podobal, a teraz niby dlatego ze otrzymal jakas tam nagrode to ja zmienilem zdanie. No i ze nigdy nie znala takiego frajera jak ja, takie zenujacego goscia, zebym nie pisal juz do niej, ze nie chce mnie znac… Byly ciosy ponizej pasa, czyli rzeczy, ktore jej mowilem w najwiekszym zaufaniu, a teraz obrocila to przeciwko mnie. Mnie tez juz nerwy puscily wiec ostro sobie popisalismy, chociaz ja sie pewnych zasad trzymam i nic jej takiego nie napisalem. Pozniej zalowalem, ze wdalem sie w chamska pyskowke, a moglem ja po prostu olac, ale z drugiej strony mam satysfakcje, ze wreszcie 1 raz potrafilem jej wygarnac wszystko, postawic sie jej… Po tym dostalem ignora wszedzie gdzie sie dalo 🙂
Moje pytanie jest takie, czy to rzeczywiscie jedna taka pierdola, trafienie w jej czuly punkt (ta sytuacja z uczelnia) zupelnie nieswiadomie (pewnie ma uraz bycia wykorzystywana przez faceta) mogla spowodowac taka spirale i zakonczyc 3 miesieczna, zajebista, intensywna i fajna znajomosc ?? Czy naprawde przez cos takiego mamy juz nigdy nie porozmawiac ? Bo od 3 dni jest cisza i nie zanosi sie na zmiane…. Dla mnie to jest jakies niesamowite. To ona sie na mnie obraza, a powinno byc odwrotnie za to co mi pisala… Wszyscy znajomi mi mowia olej tego pustaka, ze dlaczego taki facet jak ja zadaje sie z takimi dziewczynami, ale ja ja naprawde polubilem i myslalem, ze moze cos z tego byc..
A moze to bylo podszyte frustracja, ze tyle czasu spedzalismy razem, a ja nic nie robilem, zadnego ruchu i ona w koncu miala dosc tej sytuacji.. Nie wiem..31 lipca 2009 at 21:21Heeeloł! przecież ona ma chłopaka,którego podobno kocha,więc jak mogło coż z tego wyjżć??
Nie wiklałabym się na Twoim miejscu w znajomożć z taka panną.Niby jest z kims związana,a jednak coż tam kręci z Tobą… trochę nie tak. Poza tym chyba faktycznie nie jest stabilna emocjonalnie.Możesz mieć przez nią kłopoty,więc jeżli szukasz rady,to ja radzę ją po prostu olać.1 sierpnia 2009 at 09:30Wszyscy mi to mowia zebym ja olal… Ale jednak jakos sie tam dogadywalismy przez te 3 miesiace, widywalismy sie niemal codziennie, byly super chwile niektore. I teraz to wszystko ma trafic szlag przez cos takiego ? Ciekawy jestem po prostu czy kiedys jeszcze porozmawiamy ze soba…
1 sierpnia 2009 at 19:36jak ją tamten facet oleje to spodziewaj się telefonu od niej (nie mówię, że na 100%, ale tak może być)
2 sierpnia 2009 at 15:00pablo83, co Ty jakimż masochistą jesteż??? jak laska miała trudne dzieciństwo to niech idzie na jakąż terapie bo na razie to sie nie nadaje nawet do życia w społeczeństwie (o związku już nie mówiąc)…
Poza tym, na co Ty liczysz? Nawet jeżli jej obecny facet w końcu da sobie z nią spokój (co jest chyba w tym wypadku kwestią czasu) to nie boisz sie, że bedąc z Tobą będzie kręcić z drugim na boku…? 🙄
I błagam, nie tłumacz sobie, że sie wkurzyła tym, że sie do niej nie dobierałeż bo to nie Twoja wina, że masz pewne zasady…
2 sierpnia 2009 at 19:14A może poprostu dziewczyna zrozumiała,że zrobiła błąd spoufalając się tak z Tobą a będą z kimż innym z związku i szukała tylko pretekstu żeby jakoż-bez zbędnych tłumaczeń itd szybko urwać tę znajomożć?! Padło na taką pierdołę i wykorzystala to do zerwania kontaktu: poblokowała Cię gdzie się da,nie kontaktuje się z Tobą żeby jej aktualny kochaż się nie zorientował (np jakbyż do niej wydzwaniał kiedy z nim akurat jest).
Nie wierzę,żeby nawet dziewczyna z trudnym dzieciństwie i po p****żciach zerala z kimż kontakt o taka bzdurę!!
A poza tym-jak napisano już wyżej-chciałbyć naprawde być z dziewczyną,która mając faceta spotyka się na boku z innym?! Bo ta panna najwidoczniej nie ma zasad moralnych i takie już ma nieładne nawyki!
3 sierpnia 2009 at 06:54Z kobietami to roznie bywa :D:D ciezko czasami wyczuc o co chodzi, moze miala okres i jej nerwy puscily.
Ale to jest malo wazne, wazne jest to ze nie wiesz na czym stoisz. Moze faktycznie ona cos do ciebie czuje, moze tak wcale nie jest i takie romanse sie jej zdarzaja, jedyne co ci moge doradzic, to jak (jesli) jeszcze sie odezwie postaw wszystko na jedna karte. powiedz co czujesz jak sprawa stoi i zmus ja do szczerosci. Jak ci powie ze jestes jej przyjacielem i ze nie zostawi swojego goscia, odpusc sobie bo szkoda twoich nerwow. Powodzenia 🙂3 sierpnia 2009 at 15:09[usunięto_link] wrote:
A może poprostu dziewczyna zrozumiała,że zrobiła błąd spoufalając się tak z Tobą a będą z kimż innym z związku i szukała tylko pretekstu żeby jakoż-bez zbędnych tłumaczeń itd szybko urwać tę znajomożć?! Padło na taką pierdołę i wykorzystala to do zerwania kontaktu: poblokowała Cię gdzie się da,nie kontaktuje się z Tobą żeby jej aktualny kochaż się nie zorientował (np jakbyż do niej wydzwaniał kiedy z nim akurat jest).
albo ten aktualny kochas w koncu jednak sie zorientowal, ze jego dziewczyna za duzo czasu spedza z jakims gogusiem i dal jej ultimatum: „ja lub gogus. wybieraj!”
generalnie zasada jest prosta: nie buduj niczego na niepewnych fundamntach. jesli od poczatku sytuacja wydaje sie nie fair, to prawdopodobnie w ten sposob wszystko sie zakonczy.
3 sierpnia 2009 at 16:04osoby które miały trudne dzieciństwo z reguły lgną do ludzi którzy okazują im sympatię więc tym się nie tłumacz.
dziewczyna jest najzwyczajniej w żwiecie sprytna
– ma starszego, poważnego faceta z kasą który najzwyczjniej w żwiecie zapewnia jej bezpieczeństwo materialne ale jednoczeżnie nie ma w sobie tego czego ona oczekuje (szaleństwa, spontanicznożci)
SKORO ona potrafiła spędzić z tobą każdy dzień w ciągu trzech miesięcy tamten koleż jest po prostu zapracowany i nie pożwięca jej uwagi
DLATEGO, z racji tego, że to ty skupiłeż na niej swoją uwagę, polubiła ciebie i spędzała z tobą czas jak z „przyjacielem”
tamten – sex i kasa
ty – szaleństwo, zabawa, żmiech - AutorOdp.