- AutorOdp.
- 26 września 2009 at 04:21
Czeżć, ostanio przez pomyłkę kupiłam krem przeciw zmarszczkom mimicznym i nie wiem czy powinnam go już używać. Tzn mam 25lat i na czole jakies tam małe zmarszczki mam, ale czy te kremy nie są przypadkiem dla pań w starszym wieku? Po jego użyciu nie mam ani żciągniętej skóry, ani żadnych innych problemów, tylko miękką i gładką buzię. Aha mam cerę mieszaną i pracuję niestety w miejscu gdzie ciągle muszę wdychać dym papierosowy i jest klima.
26 września 2009 at 11:59myżlę, że nic złego ci się od niego nie stanie. sama używam od roku przeciwzmarszczkowego pod od oczy, chociaż mam mniej niż 20 lat, a tam jest napisane, że niby od 40 roku życia. i jak na razie wszystko jest ok.
26 września 2009 at 18:02a ja słyszałam ze nie powinno sie używać przeciwzmarszczkowych jzak sie ma mniej niz jest napisane na etykiecie, wtedy skora jakos sie rozleniwia czy cos, a Anno Ty masz mniej niz 20 i uzywasz juz? wiesz moze narazie Ci sie nic nie dzieje ale za 10 lat moze cos zauwayzsz niepokojacego
27 września 2009 at 07:49@mrówka wrote:
a ja słyszałam ze nie powinno sie używać przeciwzmarszczkowych jzak sie ma mniej niz jest napisane na etykiecie, wtedy skora jakos sie rozleniwia czy cos, a Anno Ty masz mniej niz 20 i uzywasz juz? wiesz moze narazie Ci sie nic nie dzieje ale za 10 lat moze cos zauwayzsz niepokojacego
bzdura.
ten mit juz dawno zostal obalony przez dermatologow.
skora z kremy zaabsorbuje sobie to, co jest jej potrzebne. skladnikow, ktorych nie potrzebuje, po prostu nie przyjmie.
proces „rozleniwiania skory” nie istnieje.swoja droga: na zmarszczki nalezy dzialac profilaktycznie, bo te, ktore juz sie pojawily mozna co najwyzej usunac liftingiem. zate nie widze nic zlego w dbaniu o to, zeby zmarszczki sie nie pojawily.
mam 26 lat,. jesli chodzi o cala twarz to nadal stawiam glownie na dobre nawilzenie. ale pod oczy uzywam kremow przeciwzmarszczkowych od 18 roku zycia.
27 września 2009 at 10:33ja też używam tego przeciwzmarszczkowego tylko pod oczy. i raczej jest to tak jak nazwałaż profilaktyczne działanie.
28 września 2009 at 09:46Czyli to jeżli Parvati ma rację to powinnam była zacząć już wczeżniej stosować jakież przeciwzmarszczkowe, żeby nie „nabawić” się tych dwóch na czole. To jest krem na noc i na słoiczku własnie nic nie pisze o proponowanym wieku stosowania. Na dzień używam matująco-nawilżającego, więc chyba tragedii nie będzie 😉 A może któraż zna jakież przeciwzmarszczkowe, ale typowo po 25 r.ż.?? Dzięki
28 września 2009 at 18:08A jaki krem przeciwzmarszczkowy proponujecie dla 20stki?
16 kwietnia 2010 at 19:2120-latka chyba powinna używać dobrego kremu nawilżającego 🙂 I ogólnie dbać o skórę – w ten sposób opóźni się powstawanie zmarszczek. A jeżli już się pojawią, to można wypełnić kwasem hialuronowym i znowu cieszyć się gładką buzią 🙂
1 maja 2010 at 21:57Tu raczej trzeba skupić się na składzie czy faktycznie działa 🙂
- AutorOdp.