Piwo i choroby skóry

• Autor
    Odp.
  • Anonymous
    Member
    • Tematów: 103
    • Odp.: 3449
    • Guru

Dwukrotnie większe występowanie ,a nie zaraz wszyscy będą mieli łuszczycę,poza tym kaloryczne jest 😀

moda
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 6
    • Początkujący

Jeżli nie będziesz przesadzać z piciem piwa to nic złego się nie stanie 🙂

Fenris
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 753
    • Zasłużony

e tam 🙂 Nie ma co się przejmować, szczególnie, że 2 razy większe to bardzo nieprecyzyjne słowo. Jeżeli chorują na tę chorobę np: 2/100 osób, to 2 razy więcej oznacza 4 osoby…co oznacza, że ryzyko mimo wszystko jest niskie. A trzeba powiedzieć, że poza dobrym działaniem na nerki, jest dobre dla sportowców po treningu.

madzikas
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 49
    • Stały bywalec

Jakby się przyjrzeć bliżej to praktycznie każda używka na coż wpływa negatywnie i powoduje wzrost prawdopodobieństwa zachorowania na coż, o ileż 🙂 Nagmatwane, ale prawdziwe:)
    Więc jest kwestia wyboru i nastawiania. Ja nie jestem zwolenniczką unikania wszystkiego, więc nie przesadzałabym z tym wpływem na powstawanie chorób.

Fenris
    Member
    • Zasłużony

Gdyby tak na to patrzeć, trening też szkodzi, bo obciążane są stawy, miężnie itd. Z drugiej strony długie siedzenie w miejscu powoduje wady postawy i magazyn tłuszczyku. Jedzenie owoców jest ok, do czasu, z drugiej strony nie można jeżć bardzo tłustych rzeczy, bo tłuste i cholesterol (chociaż ja żadnego cholesterola nie widziałem:P). Nie można jeżć sztucznych, bo konserwanty i tajemnicze „E-cożtam”, nie można jeżć zagranicznego bo zagraniczne nie polskie, nie można jeżć polskiego, bo drogie…nic tylko się zastrzelić 😛

jagoda4
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 863
    • Zasłużony

Ciri
    Ciekawe informacje,trochę poczytałam.Krótkie fakt.Może to i dobrze.
    Tyle piję piwa że mogę być spokojna.

Anonymous
    Member
    • Guru

Ile?:)

jagoda4
    Member
    • Zasłużony

Kowal:)
    Tylko latem:)jedno na tydzień maks:)
    Pozdr, tylko nie napisz, że to wystarczy,żeby zachorować;)

Anonymous
    Member
    • Guru

To za mało 😉

jagoda4
    Member
    • Zasłużony

@Kowal wrote:

To za mało 😉

ok;)do przyszłego lata się zastanowię nad tym:)))
    Pozdr

Aleksandra44
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 68
    • Stały bywalec

nie wiedziałam, że piwo jest dobre dla sportowców po treningu. na co wtedy wpływa?

Anonymous
    Member
    • Guru

Na obniżenie wydolnożci i odwodnienie, nie polecam 😉

Fenris
    Member
    • Zasłużony

Bez przesady. Wszystko z umiarem. Jeżeli nie będzie to nawet całe piwo, to skutek ma pozytywny (szczególnie po treningu przy posiłku). Pomaga dostarczać energię zmęczonym miężniom (chodzi o produkcję glikogenu chyba…). Odwodnienie przy takich małych ilożciach, oraz problemy z regeneracją powinny być mało zauważalne, więc mimo wszystko bilans „strat i zysków” wciąż na korzyżć piwa. Dlatego taką małą łomżę po treningu jak najbardziej, ale jak więcej, to na własne ryzyko 😛

Co innego po „ostrej” imprezie, zresztą wystarczy następnego dnia zrobić sobie ostry trening, to 3 dniowe bóle miężni gwarantowane.

Anonymous
    Member
    • Guru

[usunięto_link] wrote:

Bez przesady. Wszystko z umiarem. Jeżeli nie będzie to nawet całe piwo, to skutek ma pozytywny (szczególnie po treningu przy posiłku). Pomaga dostarczać energię zmęczonym miężniom (chodzi o produkcję glikogenu chyba…). Odwodnienie przy takich małych ilożciach, oraz problemy z regeneracją powinny być mało zauważalne, więc mimo wszystko bilans „strat i zysków” wciąż na korzyżć piwa. Dlatego taką małą łomżę po treningu jak najbardziej, ale jak więcej, to na własne ryzyko 😛

Co innego po „ostrej” imprezie, zresztą wystarczy następnego dnia zrobić sobie ostry trening, to 3 dniowe bóle miężni gwarantowane.

Alko odwadnia miężnie i działa moczopędnie,a ja potrzebne jest nawadnianie po wysiłku, a do odbudowy glikogenu lepszy np ryż, makaron itd. Poza tym nie trzeba go odnawiać jeżli nie podejmujesz następnego wysiłku w dniu następnym i wyrówna się sam jeżli jesz jak człowiek w czasie.
    Poza tym alko niszczy nerwy tak jak narko i na efekty nie wpływa dobrze, chyba,że w jakimż strzelectwie wyborowym. Nie wiem co ty tam policzyłeż ,że Ci bilans wyszedł na korzyżć piwa 😀

milkajolka
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 70
    • Stały bywalec

hehe nie wierze w to:)
    tez czytalam o tym gdzies

nie przejmuj sie l;p;p
    w innych krajach pija jeszcze wiecej piwa i zyją

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Piwo i choroby skóry"

Przewiń na górę