Czy s艂uchacie DISCO POLO??

Wy艣wietlanie 15 wpis贸w - od 1 do 15 (z 75 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    angela1
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 20
    • Odp.: 5
    • Bywalec

Ja nie s艂ucham Disco polo … Nie lubi臋 po prostu.. 馃檪 A wy lubicie ? ?

raptor
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 3
    • Odp.: 187
    • Zapaleniec

He he….W Polsce wystarczy powiedzie膰, 偶e nie s艂ucha si臋 disco – polo, by uchodzi膰 za inteligenta 馃槅
    Nie, no ale oczywi偶cie, 偶e jest to ten rodzaj muzyki, dla najmniej wymagaj膮cych „s艂uchaczy”. No i na weselach dobrze si臋 przy tym bawi膮.
    Warto przypomnie膰, 偶e DP powsta艂o na pocz膮tku lat 90-tych i nazywa艂o si臋 „muzyk膮 chodnikow膮” – od sprzedawania jej na kasetach, ze stoisk na chodnikach w艂a偶nie. Za pierwszy discopolowy zesp贸艂 uznaje si臋 grup臋 Top one, kt贸ra w tamtym czasie wypu偶ci艂a dwa „hiciory”: „Wejdziemy na top” i „Ciao Italia”…….
    Osobi偶cie nie s艂ucham, ale lubi臋 popatrzy膰 na ich teledyski – mo偶na beki ze 偶miechu kr臋ci膰 馃槢

Anonymous
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 103
    • Odp.: 3449
    • Guru

O prosz臋 mia艂em ich kaset臋 magnetofonow膮 馃榾 mia艂em wtedy chyba z 7lat hehe pami臋tam bia艂ego misia 馃槇 ,ale p贸藕niej dowiedzia艂em si臋 ,偶e to piosenka wojskowa 馃槅

raptor
    Cz艂onek
    • Zapaleniec

„Bia艂y Mi偶” powsta艂 nieco p贸藕niej i by艂 „coverem” piosenki Polskich Or艂贸w.
    Na tej samej p艂ycie – kasecie, znalaz艂y si臋 jeszcze r贸偶niste z艂ote kr膮偶ki itp.
    Katowano wtedy t膮 muz膮 na wszystkich bazarach – a偶 do czasu, gdy pojawi艂o si臋 „myde艂ko Fa” 馃槅

Anonymous
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 103
    • Odp.: 3449
    • Guru

Myde艂ko Fa to nie disco polo ,a piosenka kabaretowa 馃槈

raptor
    Cz艂onek
    • Zapaleniec

@Kowal wrote:

Myde艂ko Fa to nie disco polo ,a piosenka kabaretowa 馃槈

Ale ja tego nie napisa艂em…Tam jest: „zast膮pi艂o”. Zreszt膮 jak zwa艂 – tak zwa艂, wiadomo o co chodzi.

eBoska
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 6
    • Odp.: 433
    • Pasjonat

nie ma nic lepszego niz moc ubrac wytarte spodnie koszulke usiasc pod parasolem napic sie zimnego piwa zjesc dzika prosto z ogniska a na scenie walczy disco polowa kapela umazani popiolem ketchupem z ekipa wyluzowanych na maksa kolesi i kolezanek …..dalabym wiele by miec mozliwosc tak beztroskiego czasu…no ale coz …jak chce mi sie folku co najwyzej sobie moge pomarzyc

miszczu
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 49
    • Odp.: 1579
    • Maniak
    miszczu
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 49
    • Odp.: 1579
    • Maniak
    nefreteteee
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 0
    • Odp.: 4
    • Pocz膮tkuj膮cy

Nikt nigdy nie s艂usza艂, nie s艂ucha i s艂ucha艂 nie b臋dzie bo to obciach, ale jak jest impreza czy wesele i graj膮 disco polo, to dziwne, ze ka偶dy zna s艂owa ca艂ej piosenki i 偶piewa na ca艂y g艂os :)) Ja lubie disco polo… przy takiej muzyce ludzie najlepiej si臋 bawi膮, zar贸wno m艂odzi jak i starsi… s膮 najbardziej rytmiczne i fajnie si臋 do nich ta艅czy.. lubi臋, lubi臋, lubi臋.. ! 馃槢

itsme
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 1
    • Odp.: 22
    • Bywalec

No a ja chc膮c nie chc膮c musz臋 od czasu pos艂ucha膰, bo m贸j synek uwielbia piosenki disco polo, skacze i wariuje przy tym. „Jeste偶 szalona” ju偶 mi bokami wychodzi, no ale czego si臋 nie robi dla dziecka:)
    Sama nie przepadam, cho膰 s膮siadka od nas zwykle s艂ucha techno, ale ostatnio cz臋sto puszcza jakie偶 kawa艂ki z kategorii disco polo – i wcale si臋 tego nie wstydzi.

puszczalska
    Cz艂onek
    • Odp.: 9
    • Pocz膮tkuj膮cy

Ja s艂ucham disco i si臋 nie kryj臋 馃槈 G艂贸wnie Disco polo 90`
    Mojego stylu nikt nie zmieni. Uwielbiam disco.
    I to nie jest wstyd, bo to jest na topie i b臋dzie.

malinka2303
    Cz艂onek
    • Odp.: 46
    • Bywalec

Ja nie s艂ucham ale dobrze si臋 bawi臋 szczeg贸lnie na weselach

brydzia
    Cz艂onek
    • Odp.: 13
    • Bywalec

Kiedy偶 bardzo stanowczo opiera艂am si臋 modzie na Disco Polo, a dzi偶 mam folderek z najwi臋kszymi hitami 偶eby w艂膮cza膰 na impreazach dla 偶miechu.

lasiczka
    Cz艂onek
    • Odp.: 129
    • Zapaleniec

nie, ale nie mam nic przeciwko

Wy艣wietlanie 15 wpis贸w - od 1 do 15 (z 75 w sumie)
  • Musisz si臋 zalogowa膰 by odpowiedzie膰 w tym temacie.
Przewi艅 na g贸r臋