- AutorOdp.
- 9 września 2010 at 20:05
jakież dziwne krosty mi się gromadzą na buzi – takie ropne i bolące. nie pomaga smarowanie specyfikami na trądzik, picie bratka i przemywanie spirytusem. może znacie jakież skuteczne metody, jak się tego pozbyć, bo zaczynam wyglądać coraz gorzej. dodam, ze nie jestem już nastolatką i nie jest to raczej trądzik młodzieńczy :/
26 września 2010 at 18:49może w pierwszej kolejnożci warto się udać do dermatologa. Nie piszesz nic o nasileniu tego trądziku, więc trudno radzić coż konkretnego. Na mocne objawy domowe kremy mogą nie pomóc wcale. Dermatolog powinien dobrać odpowiednią kurację, zaproponować leki, mażci… Popularne stają się ostatnio leki z izotretinoiną, takie jak choćby aknenormin, ale mimo skutecznożci obciążają organizm, więc dopiero przy silnym trądziku lekarz będzie pewnie je przepisywał. Jak masz silny trądzik, to możesz się o te leki spytać.
26 września 2010 at 19:14Ja moge tylko pradzić, żeby strupki i podrażnioną skórę smarować panthenolem w piance- napewno ukoi skórę;)
27 września 2010 at 21:29[usunięto_link] wrote:
Ja moge tylko pradzić, żeby strupki i podrażnioną skórę smarować panthenolem w piance- napewno ukoi skórę;)
dobrze wiedziec ja mam często jakąs chogate na nosie i często żciaga i boli 😕
7 października 2010 at 11:34Najlepszym sposobem jest peeling. Ale najlepiej przyjżć do dermatologa po poradę.
7 października 2010 at 17:32Peeling niestety nie zawsze się będzie sprawdzał. U osób, u których trądzik objawia się wyjątkowo obficie, może nic nie dać. Drobne wypryski, wągry raczej można tym likwidować, ale mocnym zawodnikom niestety niczego nie zrobimy takim kalibrem. Na pewno jak już było mówione, dermatolog powinien tutaj zadziałać. Najlepiej będzie wiedział jak dla danej osoby dobrać odpowiednią kurację. Dobrze poczytać sobie opinie o lekarzach w internecie i nawet zapłacić więcej za wizytę u prawdziwego specjalisty, bo nie raz już słyszałam o lekarzach, którzy przez kilka lat leczyli bez skutku. W mocniejszych przypadkach wirusa, można popytać o wspomniane przeze mnie retinoidy.
7 października 2010 at 17:59[usunięto_link] wrote:
jakież dziwne krosty mi się gromadzą na buzi – takie ropne i bolące. nie pomaga smarowanie specyfikami na trądzik, picie bratka i przemywanie spirytusem. może znacie jakież skuteczne metody, jak się tego pozbyć, bo zaczynam wyglądać coraz gorzej. dodam, ze nie jestem już nastolatką i nie jest to raczej trądzik młodzieńczy :/
Zmień dietę.
7 października 2010 at 18:31Kowal ma rację, dieta i wizyta u dermatologa.trzeba oczyżcić organizm.Kiedyż słyszałam o szczepionkach jeżli trądzik jest trudny do zwalczenia.Ale o tym decyduje dermatolog.
- AutorOdp.