Wyszczuplanie ultradźwiękami

• Autor
    Odp.
  • anutka
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 8
    • Początkujący

Hej, kobietki 🙂 Co sądzicie o wyszczuplaniu ciała ultradźwiękami? Stosowałyżcie? – na jakim sprzęcie? Będę wdzięczna za wszelkie opisy z waszego dożwiadczenia 🙂

Boję się ostrzejszych metod i na widok skalpela chyba bym zemdlała 😉 Troche poczytałam i w końcu zdecydowałam się na zabieg. fakt- już po pierwszym zabiegu zniknęło mi z pasa 3 cm w obwodzie. Zdecydowałam się na zabieg z użyciem aparatu Med2 Contour, bo podobno ten aparat jest jednym z najnowoczesniejszych i usuwa komórki tłuszczowe skutecznie i na zawsze, przez wątrobę, tzn. są rozbijane i upłynniane i zachodzi metabolizm, który je wywala z organizmu ostatecznie. Jak myżlicie? – czy to dobry pomysł? Ktoż już korzystał?

miszmasz
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 20
    • Bywalec

Moim zdaniem lepiej jest ruszyć pupę i pobiegać albo pójżć na basen niż sztucznie się odchudzać.

anutka
    Member
    • Początkujący

[usunięto_link] wrote:

Moim zdaniem lepiej jest ruszyć pupę i pobiegać albo pójżć na basen niż sztucznie się odchudzać.

@miszmasz
    – w sumie masz rację, ale niektórzy mają taki organizm, że na pozbycie sie tłuszczyku w niektórych miejscach sam ruch jakoż nie skutkuje 😉 Teraz już owszem – po zabiegach „ruszyłam w galop” i więcej ćwiczę, żeby nie doprowadzić ponownie do stanu „sprzed”. Chyba musiałam się na własne oczy przekonać, jak fajnie wygląda moje ciało bez tych fałdek 😉

merrymary
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 6
    • Początkujący

Poza tym są takie miejsca, których zwykłymi ćwiczeniami u kobiet naprawdę ciężko się pozbyć – i tu ten zabieg sprawuje się wyżmienicie. Dla mnie bomba – o czym już pisałam w innym wątku.

Kowal2
    Member
    • Tematów: 17
    • Odp.: 673
    • Zasłużony

[usunięto_link] wrote:

Poza tym są takie miejsca, których zwykłymi ćwiczeniami u kobiet naprawdę ciężko się pozbyć – i tu ten zabieg sprawuje się wyżmienicie. Dla mnie bomba – o czym już pisałam w innym wątku.

Czyli jakie? Z tego co nauka mówi to traci się masę proporcjonalnie 😉 Poza tym w jaki sposób ma Ci to spalić tłuszcz, jeszcze jednorazowo?(jeżli nie to jakie koszta?) Jeżli jest zbyt dużo kcal to nic to nie da.

anutka
    Member
    • Początkujący

[usunięto_link] wrote:

[usunięto_link] wrote:

Czyli jakie? Z tego co nauka mówi to traci się masę proporcjonalnie 😉 Poza tym w jaki sposób ma Ci to spalić tłuszcz, jeszcze jednorazowo?(jeżli nie to jakie koszta?) Jeżli jest zbyt dużo kcal to nic to nie da.

Coż w tym jedak jest – u mnie przy dietach i ćwiczeniach chudną przede wszystkim piersi, a pupa i uda „mają to gdzież”, hehe 😉 Korzystałam z tego zabiegu z Med2 Contour – komórki tłuszczowe są rozbijane ultradźwiękami, upłynniają się, a następnie są w naturalny sposób usuwane przez wątrobę (zachodzi metabolizm). Zatem są usuwane mechanicznie i ostatecznie. Zabieg jest naprawdę skuteczny, więc i koszt nie jest mały – ok. 1000 zł, ale to jeszcze zależy od miasta i gabinetów, które to wykonują.

merrymary
    Member
    • Początkujący

No nie wiem, jak z tą proporcjonalnożcią – całe życie miałam fałdkę pod pępkiem i nie szło się jej pozbyć. Poza tym odnoszę wrażenie podobne do anutki – że pierwszą czężcią ciała, która traci masę przy rozmaitych dietach są piersi 😥 .

Dlatego cieszę się, że skorzystałam z zabiegu – chociaż tani, to on nie był. Zapisałam się też na basen, aby te wspaniałe rezultaty zachować jak najdłużej.

dr24982
    Member
    • Odp.: 1
    • Początkujący

Polecam klinikę la beauty clinic cicha warszawa, jest też w innych miastach, po zabiegach zastosować specjalne kosmetyki antycellulitowe i wyszczuplające m.in. Murier, daje to razem bardzo dobre efekty, cena przystępna, jakie nazwy maszyn nie pamiętam

e-kosmetolog
    Member
    • Początkujący

zabiegi odchudzania ultradźwiekowego to zabiegi kawitacyjne. Fala ultradźwiękowa wprawia w drgania komórki tłuszczowe, drżąc ocierają się o siebie i wytwarzają ciepło z poza tym rozdrabniają się, podwyższony zostaje metabolizm i wszystko jest usuwane z organizmu, także z moczem. Tkanki są oczyszczone i lepiej funkcjonują, usuwany jest zbędny tłuszcz.

anutka
    Member
    • Początkujący

Pisałam już w innym wątku, ale jeszcze tutaj wspomnę 🙂 – można wygrac te zabiegi, z których skorzystałam, mogłam poczekać, zaoszczędziłoby się sporo grosza, hihihi 😉 Teraz ktoż inny ma szansę – na profilu facebookowym med2 Contour jest konkurs do 20 stycznia – trzeba wymyslec chwytliwe hasło reklamowe i można wygrać zabiegi o wartożci 4 tys. zł 🙂

[usunięto_link]

mira.cles
    Member
    • Odp.: 1
    • Początkujący

Witam!
    Ja również korzystałam z zabiegów wyszczuplania ultradźwiękami, naprawdę bardzo fajna sprawa. Ostatnio natomiast rozpoczęłam pakiet zabiegów wyszczuplająco- ujędrniających z użyciem fali radiowej w salonie Ren Clinic. Efekty są rewelacyjne!! Brzuszek ładnie się wygładza i co ważniejsze- zmniejsza swoje rozmiary hehe. Polecam osobom, które tak jak ja mają problem z nadmiarem tkanki tłuszczowej na brzuszku (lub w innej okolicy). Podobno efekty na twarzy też są żwietne jeżli chodzi o modelowanie i ujędrnianie skóry:)
    Salon, w którym wykonują zabiegi jest godny polecenia, obsługa bardzo miła i kompetentna, polecam:)

merrymary
    Member
    • Początkujący

Ja po zrobieniu brzucha i ud, teraz uzbierałam na zadek 8) Przekonałam się, że efekty faktycznie się utrzymują, więc warto 😛 Ale o to, co już mam poprawione dbam namiętnie i o zadek też będę dbać – w końcu kolejny raz bulić nie zamierzam 😉 , pomimo tego że warto było.

EwelinkaHa
    Member
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Ja tez…

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Wyszczuplanie ultradźwiękami"

Przewiń na górę