Mieszkanie z chłopakiem

• Autor
    Odp.
  • BadLola
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 0
    • Początkujący

Hey. Mam problem. jak przekonać rodziców chłopaka aby zgodzili się na mieszkanie razem w ich domu?
    niestety w moim domu jest to nie możliwe a nie chcemy wynajmować bo po prostu nas nie będzie jeszcze na to stać. chcemy zamieszkać juz razem przed żlubem. konkretniej po mojej maturze w przyszłym roku. co zrobić? bardzo nam na mieszkaniu razem zalezy.

Marika250
    Participant
    • Tematów: 4
    • Odp.: 187
    • Zapaleniec

Nie sądzę, aby się to w ogóle udało. Rodzice nie będą aż tak wyrozumiali zważywszy, że Ty jesteż jeszcze taka młoda. To nie jest dobry pomysł, aby ich o to prosić.

julia2007
    Member
    • Tematów: 12
    • Odp.: 252
    • Zapaleniec

jestescie bardzo mlodzi, po co wam mieszkanie razem?jeszcze sie namieszkacie.poza tym, mieszkanie z rodzicami ma wiele minusow i jeszcze sie jakies traumy nabawicie. ja 2 razy mieszkalam z rodzicami chlopaka i ci tego szczerze nie polecam.

carooo
    Member
    • Tematów: 19
    • Odp.: 148
    • Zapaleniec

od razu po matrzurze? hm..a do czego Wam sie tak spieszy ? jestescie bardzo młodzi wiec ja radziłabym z tym poczekać.
    a pomysłów na przekonanie rodziców nie mam, bo nie sądzę, żeby wogole była taka opcja z ich strony.

mikka-1
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 81
    • Stały bywalec

Jeżli nie stać Was na wynajem to na prawdę przemyżlcie sprawę.

Mieszkanie z rodzicami jest bardzo złym pomysłem i w większożci przypadków kończy się katastrofą.
    Myżlę, że możecie powiedzieć o tym, że chcecie mieszkać razem rodzicom, powiedzieć o obawach z kasą, może Was wspomogą nieco?
    No i po maturze do pracy 🙂 mieszkania są bardzo tanie w okresie lipiec, sierpień.
    Wtedy można znaleźć coż tanio a umowa obowiązuje przez cały rok 🙂
    Możecie też wynająć duży pokój dla pary w mieszkaniu studenckim 🙂
    Po pierwsze można poznać fajnych ludzi, po drugie poznacie jak to jest żyć na własny rachunek a wynajem będzie tańszy.
    Powodzenia

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Mieszkanie z chłopakiem"

Przewiń na górę