- AutorOdp.
- 2 lutego 2013 at 10:50
Witam. Planuję zakup nowego piekarnika, ponieważ stary już coraz czężciej nie chce działać tak, jak należy. Innym, też całkiem istotnym powodem, jest jego anachroniczny wygląd. Oczywiżcie zdaję sobie sprawę, że wizualne walory nie są tu priorytetem, ale jednak wolałabym, żeby ten nowy prezentował się nowoczeżnie. Na co ponadto zwracać uwagę? Czym się sugerować? Proszę o pomoc. Wiem tylko, że wymiarami nie powinien mieć więcej niż 60 cm szer i głębokożci.
11 lutego 2013 at 10:52przy zakupie na pewno kierowałabym się tym czy piekarnik jest wielofunkcyjny, prosty w obsłudze i łatwy do czyszczenia. Nie ukrywam, że ważne są dla mnie także walory estetyczne. Moja przyjaciółka namówiła mnie na piekarnik Whirlpool, gdyż sama taki posiada. Nie żałuję tego zakupu. Naprawdę żwietnie się sprawdza i na pewno służył mi będzie przez długi, długi czas.
12 lutego 2013 at 14:47Czeżć. Przy zakupie na pewno musisz kierować się ceną 🙂 Później zwracaj uwagę na pojemnożć, sposób czyszczenia, sterowanie (mechaniczne czy elektroniczne), moc, ilożć funkcji no i klasę energetyczną bo to dzięki niej zaoszczędzisz.
Pozdrawiam19 lutego 2013 at 14:18Mam podobny i jestem zadowolona.
16 marca 2013 at 13:12[usunięto_link] wrote:
przy zakupie na pewno kierowałabym się tym czy piekarnik jest wielofunkcyjny, prosty w obsłudze i łatwy do czyszczenia.
No, a jakie funkcje są przydatne i co sprawia, że łatwiej się czyżci? 🙂 Przy okazji, co sądzicie o sterowaniu dotykowym, jakie piekarniki są w to wyposażone?
19 marca 2013 at 11:55ja mam stary, z klasycznymi pokrętłami, więc na pytanie nie odpowiem.
ale jak bym zmieniała, to zwróciła bym też uwagę na oszczędzanie energii – to sprzęt, który ciągnie bardzo dużo prądu.23 marca 2013 at 12:45ja z kolei polecam pierkarniki Boscha. Sa wlasnie bardzo latwe w obsludze. A co do latwego czyszczenia, to nie wiem, ja nie dopuszczam, ze by bylo tam duzo brudu, wiec kazdy piekarnik u mnie latwo sie czysci.
27 marca 2013 at 12:07[usunięto_link] wrote:
[usunięto_link] wrote:
przy zakupie na pewno kierowałabym się tym czy piekarnik jest wielofunkcyjny, prosty w obsłudze i łatwy do czyszczenia.
No, a jakie funkcje są przydatne i co sprawia, że łatwiej się czyżci? 🙂 Przy okazji, co sądzicie o sterowaniu dotykowym, jakie piekarniki są w to wyposażone?
Chodzi o pirolizę- piekarnik czyżci się wtedy sam 🙂
28 marca 2013 at 10:39[/quote]
Chodzi o pirolizę- piekarnik czyżci się wtedy sam :)[/quote]
o co chodzi??
.. czy Ty przypadkiem nas nie obrażasz..? 😉28 marca 2013 at 10:40[usunięto_link] wrote:
Chodzi o pirolizę- piekarnik czyżci się wtedy sam 🙂
o co chodzi??
.. czy Ty przypadkiem nas nie obrażasz..?29 marca 2013 at 17:16To teraz mi piszesz,że są takie co się same czyszczą? Pewnie taki bajer drogi.
3 kwietnia 2013 at 07:13Piroliza to nic innego jak automatyczne czyszczenie całego piekarnika. Piekarnik rozgrzewa się do 500 stopni, w której wszystkie zabrudzenia zostają spalone na sypki popiół, który można w prosty sposób usunąć np. zmiotką czy gąbką.
3 kwietnia 2013 at 09:13🙂 dzięki
4 kwietnia 2013 at 11:26Ja mam piekarnik samsunga. Co jest ważne to jest energooszczędny i ma możliwożć pieczenia 2 rzeczy jednoczeżnie (w różnych temperaturach). Przy żwiętach, gdy dużo się piecze to jest bardzo przydatne.
16 kwietnia 2013 at 13:55Sporo słyszałam o tej pirolizie. Ludzie to sobie chwalą. Sama sporo piekę i przydałoby się już zamienić anachroniczny piekarnik na coż nowszego. Nie wiem, tylko czy wydawać więcej, czy mniej 😕
- AutorOdp.