ANTYKONCEPCJA W CZASIE KARMIENIA PIERSIĄ…

• Autor
    Odp.
  • Victorias Secret
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 19
    • Bywalec

Niedlugo urodzę Dzidziusia… 🙂 zastanawiam się jak można zabezpieczać się w czasie karmienia piersią bo przecież żrodki antykoncepcyjne typu tabletki przechodzą do Dzidzi wraz z pokarmem…

Wiem że są prezerwatywy ale ja strasznie ich nie lubię… i szczerze mówiąc aż mi się odechciewa na samą myżl o nich… słyszałam coż o jakimż zastrzyku który podają w szpitalu…

Słyszałyżcie coż może o tym? jeżli tak proszę o pomoc… oczywiżcie i tak z tym problemem zgłoszę się do mojego ginekologa, ale może Wy już macie jakąż wiedzę na ten temat… 🙂

eta
    Member
    • Tematów: 43
    • Odp.: 1270
    • Maniak

boja bratowa ma tabletki anty.. ale cena wysoka koło 40 zl… nazwa ich CERAZETTE
    ona je uzywa od poczatku karmienia.. chyba po miesiacu poszła 🙂 i sobie chwali.. koszty sa ale sie opłaca 🙂

Assha
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 1318
    • Maniak

Tabletki i plastry odpadają. troche głupotą jest karmić piersią podczas brania hormonów..

Są przeciez tez metody naturalne tj.termiczna np. Moze jest ryzyko większe (troszke wieksze), ale napewno nie można ryzykować zdrowia dziecka! Już lepiej urodzić drugie.. 😉

parvati
    Member
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

[usunięto_link] wrote:

boja bratowa ma tabletki anty.. ale cena wysoka koło 40 zl… nazwa ich CERAZETTE
    ona je uzywa od poczatku karmienia.. chyba po miesiacu poszła 🙂 i sobie chwali.. koszty sa ale sie opłaca 🙂

tez chcialam o tym napisac: jak najbardziej jednoskladnikowa pigulka.

betti34
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 2
    • Początkujący

Witam.
    Ja stosuję cerazette już 8 miesiąc. Oczywiżcie karmię małą piersią. Stosowałam cerazette po pierwszym dziecku i było ok. Teraz też nie mam żadnych skutków ubocznych. Dzidzia jest bezpiezna. Spotkałam się z opinią, że źle wpływają na laktację. Musze powiedzieć, że u mnie nic takiego nie mam miejsca.
    Polecam

magdulka
    Member
    • Odp.: 138
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

Tabletki i plastry odpadają. troche głupotą jest karmić piersią podczas brania hormonów..

Są przeciez tez metody naturalne tj.termiczna np. Moze jest ryzyko większe (troszke wieksze), ale napewno nie można ryzykować zdrowia dziecka! Już lepiej urodzić drugie.. 😉

totalna głupota są tabletki dla karmiących, których skład nie przechodzi do mleka matki. Sama przez cały okres karmienia piersią używałam tych tabletek, teraz z powrotem stosuję yasmin.

melka34
    Member
    • Odp.: 2
    • Początkujący

Też stosowałam cerazette. Są ok. Nic złego się nie działo. Nie miałam @! w ogóle,, co uważam za plus. 😆

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " ANTYKONCEPCJA W CZASIE KARMIENIA PIERSIĄ…"

Przewiń na górę